hirdetés

Tronsmart T6 Mini TWS hangszóró teszt

Fele lett, maradhat? Maradhat

teszt
Tronsmart T6 Mini TWS hangszóró teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2020-05-14

A nagy sikerű Tronsmart T6 Plus után a gyártó azt hitte, hogy a bab is hús, ontotta is a modelleket. Sok termékük azonban nem nyerte el a tetszésemet. Volt a hatalmas, de dicstelen T6 Max és a középszerű Element Force és Mega páros. A T6 Plus Upgraded Edition pedig egyszerűen túl drágára sikeredett. Az apály után viszont mindig dagály jön, a T6 Mini egy újabb jól sikerült darab, ami kellemesen szól, TWS képes és még olcsó is. Ráadásul flash sale keretében most EU raktárból a TSAUDIO07 kóddal 6300-ért vihető, ami nagyon jutányos ezért a cuccért.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9

Népítélet

9.2

 • megbízhatóság:9
 • design és anyagminőség:9
 • felszereltség, funkciók:9
 • ergonómia:9
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

A kezelőszervek nagyon egyértelműek, mindent felülre helyeztek, a hangerőt kettő, a megállítást/lejátszást és a bekapcsolást két gomb „képviseli”. Az utóbbinak van még egy funkciója, ha egyszerre mindkét hangfalon duplán megnyomjátok, aktiválódik a TWS mód és összekapcsolódnak az eszközök. A hátsó traktuson egy „hegymászó kötelet” helyeztek el, ettől a Mini tipikus parti hangszóró feelinget áraszt, viszont a bringakormányra fel lehet vele akasztani, illetve jól jön például sátrazásnál is. Az urbánus környezetből kiszakadás egyébként jól áll a T6 Mininek, ehhez a megfelelő szabványt is megkapta az IPX6 személyében. A hordozhatóságra az 560 grammos súly is rájátszik, ez nem különösebben sok, bicikli kosarában, de akár egy hátizsák oldalán is elviselhető.

Érdemes még a státusz LED-ek állapotát megjegyezni: ha kéken villog, akkor BT kapcsolatra vár, ha egyfolytában ég, akkor az felépült, míg a sárga a TWS működési mód meglétét mutatja.

 

Tronsmart T6 Mini TWS hangszóró – Sose merül le

A termék ára eléggé meglepett, hiszen mikor a tesztet írtam, flash sale keretében 6600 Ft-ba került. Tippre azt mondtam volna, hogy 10-12 000 Ft körül érhetőek el az ilyen tudású és méretű cuccok a konkurenciánál, a nagyobb márkák esetében pedig jóval drágábbak. Amin még megakadt a szemem, az az üzemidő: 50%-os hangerőn 24 órán keresztül bírja. Ezt eleinte nem akartam elhinni, de miután 3 nap home office-os hallgatás után sem kellett töltenem, beláttam, hogy nem kamu.

Tudtommal ez kategóriaelső érték, ezt kihozni 2500 mAh-ból bravúros teljesítmény. Az egy másik kérdés, hogy hangerőben az 50%-tól felfele elmozdulni nem nagyon érdemes, mert a felső 20%-on kifejezetten csúnyán szól. Az ígért „unmatched”, vagyis páratlan basszust nem nagyon találtam meg, ami nem baj, mert nem veri agyon a hangkarakterisztikát a dübögés. Ezt a kiegyensúlyozatlan magasak teszik meg, ráadásul az irritálóbb, tüskés fajtából, legalábbis nagyon magas hangerőn. 2×15 W nem viccel, a szomszédot is őrületbe lehet kergetni, ha fullban toljátok. Szerencsére 10-80% közötti hangerő tartományban szépen kisimul a hangkép, a bántó jelleg eltűnik, sokkal inkább semleges az összhatás, de nagy extrát azért nem villant. Ez teljesen rendben van egy 10 000 Ft-os eszköz esetében, egy 6600 forintosnál pedig már kifejezetten jónak mondanám. Azért nagyon sokat nem kell tőle várni, de az ár alapból mindent elmond.

A TWS mód kiválóan teszi a dolgát, tényleg megvan a sztereó hatás, és bár nem teljesen körkörösen sugároznak, azért így is elég nagy rádiuszban fedik le a teret. Klasszikus parti hangszóró, a társaság közepére helyezve is jól fogják hallani a szélen állók a zanét. A BT 5.0 kapcsolat atom stabil és takarékos, szerintem ez köszön vissza az üzemidőben is. Egy dologra viszont nem jó a Mini: filmnézésre. A Bluetooth késleltetése – bár az 5.0 esetében ez már sokkal jobb, mint a régebbi szabványoknál – azt eredményezi, hogy a hang és a kép egymáshoz képest csúszik, így itt a jack port lesz a megoldás, ott viszont a TWS mód nem működik. Amit leírtam, az egy általános probléma, nem csak a T6 Minit érinti, hanem minden ilyen berendezést.

Két érdekességet is integráltak a hangfalpárba, az egyik a mikrofon, ami telefonálásra ad lehetőséget, a vezérlőgombokkal fogadhatjátok vagy utasíthatjátok el a hívást. Ez persze a gyakorlatban nem túl életszerű, és az élmény is elég „tó aljáról beszélős” még egy csendes szobában, is, szóval én biztosan a mobilomon rendezném le az ilyeneket. A másik, mostanában elterjedő, de itthon kevésbé, angol nyelvterületen sokkal inkább használható megoldás a voice assistant, ami támogatja a Google, az Apple – Siri – és a Microsoft – Cortana – saját rendszerét is. Eljátszottam vele Android alatt, tökéletesen működött, de ehhez mindenképpen angolra kell állítanotok a nyelvet, viszont innentől kezdve váltogathattok például angol és német nyelvfelismerés között.

Összegzés

A Tronsmart megint összehozta a tökéletes ár-érték arányú terméket. 6300 Ft-ért – TSAUDIO07 kóddal – a közelébe nem tud senki menni annak, amit a T6 Mini ad, 13 200 forintért pedig már sztereó szettel gazdagodhattok. Nem tagadom, azért a hangminőség terén ez egy kompromisszumos megoldás, de ebben az ársávban ki gondolna bármi másra? Szerintem a hívásfogadás és a voice assistant itthon nem lesz különösebben népszerű, viszont az IPX6 szabvány és a könnyű hordozhatóság miatt bátran vihetitek kültérre is. Az üzemideje pedig világbajnok.

Hogy a kötelező „nyígás” szekciót is kitöltsem, működhetne powerbankként és lehetne rajta egy USB-A bemenet is, de ezek most nem fértek bele az árba, ennek ellenére ennyiért még így is világbajnok a Tronsmart ajánlata. Aki a jobb hangminőségre menne rá, válassza a T6 Plus vagy a T6 Plus Upgraded Editiont, ami zsebbe nyúlósabb móka, de még az is az ár-érték bajnok kategóriába tartozik.

Pro

 • Remek minőség, jó anyaghasználat
 • Jó hangminőség az árhoz képest
 • Brutális üzemidő
 • Meglepően olcsó

Kontra

 • 80% fölött nem szép a hangja
 • Nincs USB bemenet
 • Nem használható powerbankként

hirdetés