hirdetés

Tronsmart T6 Pro BT hangszóró teszt

Mindenkinek odaver

teszt
Tronsmart T6 Pro BT hangszóró teszt 1
írta: Don Kartács
2021-08-31

A Tronsmart T6 Pro a cég legújabb szerzeménye, a híres T6 Plus utódja, nagyobb méretben és teljesítménnyel, de hasonlóan kellemes hangvilággal. Sikerült azonban mindenen javítani, 24 órára emelkedett az üzemidő, megnőtt a kakaó 45 W-ra, ráadásul a beépített ekvalizerek között is váltogathattok, de akár powerbankként is használhatjátok a T6 Prót. A JBL Charge Essential ellenfélnek szánt zajkeltőért 26 500 Ft-ot kérnek a BGHU0932 kuponnal, ingyenes Banggood Express szállítás mellett, ami áfa- és vámmentes.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A frontot egy szőtt anyag borítja, ahogyan annak idején a T6 Plust is,

ezt a vonalat vitték tovább itt is. Jól néz ki, kellemes megfogni, már csak azért is, mert a többi felületet is szilikon borítja. A felső részen pedig ott a csuklópánt, bár azt gondolom, hogy ezzel inkább a bringakormányra fogjátok fellógatni, nem pedig a kezetekre, mert azért a 870 grammot cipelni hosszabb távon nem annyira kényelmes. A hátoldalon a vezérlésért felelős gombokat láthatjátok, amik kaptak valamilyen átlátszó borítást, kicsit olyan, mintha szaniter szilikonnal lennének kitöltve, de jól néz ki.

RGB LED-ek laknak a nyomkodók alatt, amik színváltással jelzik, hogy éppen milyen mód aktív, például ha éppen töltitek a cuccot, pirosra vált a bekapcsoló gomb. Ezek remekül látszanak sötétben is, ellentétben mondjuk a Tronsmart Studio vezérlésével, amit esélytelen rossz fényviszonyok között használni. Erre rásegít az is, hogy alul és felül egy-egy kékes LED dobja fel az összhatást és ad némi háttérfényt a kezeléshez.

Az RGB-séget viszont így nem úgy kell elképzelni, hogy ti programozhatjátok szabadon a színeket,

hanem úgy, hogy pl. az EQ egyes módjait jelöli mondjuk zöld színnel, míg a lejátszást kékkel. A lényeg az, hogy minden nagyon könnyen felismerhető és jól használható. A teljes vezérlést megtalálhatjátok a kézikönyvben, de minden adja magát, egyetlen specialitása az a cuccnak, hogy egy gombot lehet röviden és hosszan is nyomni. Az ekvalizer 3 előredefiniált mintája is így működik, a hangerőállító gombok 5 másodperces nyomásával lehet közöttük váltogatni, és van énekhangra, illetve basszusra kihegyezett hangkarakterisztika is.

Itt is felmerült a SoundPulse technológia neve,

aminek a lényege az, hogy az aktív sugárzók jobban megrezgetik a passzívakat, emiatt mélyebb basszus tör elő az eszközből, de pl. mrgergoke kollégám szerint még ez sem elég. Ez szerintem nézőpont kérdése, van aki azt szereti, ha odaver a mély, mások meg azt, hogyha a hangkép plasztikusabb, egyenletesebb, nem dübög alul sem. Szóval a hang és a zene megítélése eléggé szubjektív, szerintem jól szól, nem torzít nagy hangerőn sem, és az egyes frekvenciák nem a többi rovására törnek elő. Persze ez egy kültéri partihangszóró, nem várhattok el tőle hi-fi minőséget – már csak azért sem, mert csak az SBC kódolást támogatja -, de egy kis diumdisumra tökéletes.

Ami nagyon tetszik benne, hogy a Tronsmart T6 Prónak nincsen igazán idegesítő hibája. Például van kapásból négy port, amit használhattok, nem kell itt sem kompromisszumot kötni:

 • USB-A port pendrive-okhoz és visszatöltéshez
 • jack csatlakozó (AUX)
 • micro SD kártya bemenet
 • Type-C port töltéshez

Nyilván, mindenki a BT 5 kapcsolatot fogja preferálni, mert ez a legkényelmesebb, de azért az nem rossz, hogy jack porton keresztül például hozzá lehet csapni a TV-hez. Kipróbáltam, milyen fájlokat képes felolvasni, MP3, WAV és FLAC is simán ment, szóval elég jól megoldja ezt a feladatot is a Pro.

Egy ekkora cuccnál már jelentős telepet – 10 400 mAh – kell beépíteni, hogy legyen normális üzemidő,

és ez meg is történt, 50%-os hangerőn 24 órán át mehet a zene, ami gyanúsan kategóriaelső, az JBL Charge Essentialnál ez az érték 20 óra. Ha valakit érdekel, akkor az egyébként meglepően jó mikrofonnal rendelkező T6 Pro egy töltéssel 20 órán át használható kihangosítóként is, de azért még mindig furcsa egy hengerhez beszélni, vannak erre jobb megoldások, de a Tronsmart terméke ezt is tudja. Ami a powerbankságot illeti, nem tudom, hogy ez mennyire lesz hasznos a tulajdonosoknak, főleg, hogy nem adják meg a töltés teljesítményét sem, sőt, a Redmi 10 kiírta, hogy a töltés lassú. A T6 Prót 3-3,5 óra alatt lehet telepumpálni elektronokkal, ami az 1 napos üzemidőt nézve egyáltalán nem rossz.

Természetesen, mint minden modern Tronsmart dolog, ez is támogatja a TWS-es összekapcsolódást egy másik eszközzel. Ezt sajnos nem volt módom kipróbálni, de még egyetlen modelljükkel sem volt ezen a téren gond, és a sztereó hatás miatt érdemes őket párban rendelni. A TuneConn technológiát viszont nem kapta meg, vagyis itt nincs az a móka, mint a Studionál, hogy másik 100 eszközzel összekapcsolhatjátok őket, nem mintha ennek lenne különösebb értelme. A másik divatos dolog a különböző hangasszisztensek használata, Google Voice Assistant, Siri, Cortana, elvileg támogatja mindegyiket, csak nem annyira életszerű a T6 Próhoz beszélni, mondjuk egy direkt erre kitalált eszközzel szemben, de valahogy a telefonom is jobban kézre áll az ilyesmihez.

Összegzés

A Tronsmart T6 Plus fejlesztett verziója a Tronsmart T6 Plus Upgraded Edition volt, ezekről pedig a T6 Próra lehet továbblépni. Ugyanolyan jó ez is, csak nagyobb, hosszabb az üzemideje, szépen szól, tök jók a kezelőszervei, szóval mindent tud, amit egy ütős partihangszórónak tudnia kell, és a legnevesebb konkurensnél – a JBL Charge Essentialnál – kb. 14 000 Ft-tal olcsóbb. Egyetlen dolgot tudok felhozni ellene, hogy nem mindannyiunk szerint nyom ki elég basszust, nekem amit tud, az tökéletesen elég, de nem mindannyian voltunk ezzel így. A zajkeltőért 26 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek a BGHU0932 kuponnal, ingyenes Banggood Express szállítás mellett, ami áfa- és vámmentes.

Pro

 • Remek minőség
 • Kategóriaelső üzemidő
 • Egyértelmű, jól átlátható kezelés
 • Szép hangkép
 • TWS technológia, vagyis 2 összekapcsolható sztereó módban

Kontra

 • Lehetne markánsabb a basszus
 • A LED-eket nem lehet konfigurálni

hirdetés