hirdetés

Tronsmart T6 Plus sztereó Bluetooth hangszóró teszt

Okos Tronbitorló

teszt
Tronsmart T6 Plus sztereó Bluetooth hangszóró teszt 1
írta: Don Kartács
2019-05-12

Szerintem minden zenekedvelő megnyalja a szája szélét, ha a Tronsmart T6 Plus hangafalat említem, ami a Tronsmart T6 szellemi örökségét viszi tovább, de már TWS formában. Ennek lényege, hogy két azonos eszköz képes összekapcsolódni és tényleges sztereó hatást létrehozni. Szerencsére az elődmodell pozitívumait is örökölte: remekül szól, élénk a basszusa, számtalan bemenetet vonultat fel, jó az anyagminősége és még dögösen is néz ki. 20 000 Ft-tól kezdődik a buli, de a különböző bundle csomagokban is megvásárolható.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Gyorsan végigpróbálgattam őket, mert az nem mindegy, hogy a sztereó hatás mikor érvényesül. Nem meglepő módon csak BT módban működik, vagyis ha valamelyik saját bemenetet használjuk, az egyik hangfal nem szól, ha viszont kivesszük az adathordozót, akkor újra automatikusan csatlakoznak egymáshoz. Az összerakottság a Tronsmart T6 Plus-nál is legalább olyan jó, mint a T6-nál volt, maradt a szőttes front rész – ami IPX6 szabvánnyal áll ellen a folyadékoknak -, de a kezelőszervek „hátra” kerültek, már amennyiben egy hengerpalástnál ez a fogalom egyáltalán létezik. Éppen ezért ne felejtsük el a perifériák csatlakozása után magunk felé fordítani a cuccost, úgy szól a legjobban. A Tronsmart feliratos tárcsa maradt felül, ami a hangerőállító gomb megnyomásra elindítja vagy megállítja a lejátszást, tekergetésre pedig hangosodik vagy halkul. Ez egyben állapotjelzőként is szolgál, ha villog, forrást keres, ha pedig folyamatosan világít, akkor képes a lejátszásra.

Tronsmart T6 Plus sztereó Bluetooth hangszóró teszt 12

Tronsmart T6 Plus: megéri-e a dualitás a plusz pénzt?

Gyorsan elmagyarázom a vezérlést, amivel általában nem szoktam foglalkozni, de itt azért nem olyan egyértelmű minden, hogy ne lehetne belebonyolódni a dolgokba. Ettől még mindenki olvassa el a jól érthető, angol kézikönyvet, mert az is sokat segít. Első dolog, hogy a kezelőszervek hátul vannak, egy visszajelző LED-del egyetemben. Három gomb egyértelmű: ki-és bekapcsoló és a két előre-hátra lapozó gomb, előbbi 8 másodperces nyomása a reset. A TWS gomb felel a két eszköz egymáshoz párosításért, ezt kell nyomnunk 2 másodpercig, ekkor a két T6 Plus összekapcsolódik. Sárgán villognak, mikor keresik egymást és folyamatosan sárgán világítanak, ha felépült a kapcsolat. Az EQ gombbal a vocal/3D bass/deep bass hangszínkiosztás között tudunk lépkedni, amit semmi/fehér/zöld színnel jelöl. Hagyjuk vocal-on, mert a másik két basszuskiemelés mód tényleg durva, a hegedűből is D&B zenét csinál, és ugye alapvetően nem ez a cél. A lámpácska képes még pirosan is világítani és villogni, első esetben éppen töltjük, másodikban pedig szándékában áll lemerülni, ami értelemszerűen újra az első esethez vezet.

Tronsmart T6 Plus sztereó Bluetooth hangszóró teszt 13

Bevallom, hangfalak esetében nem vagyok nagy híve a kihangosító funkciónak, szerintem semmi értelme, de a Tronsmart T6 Plus is tudja, a vezérlő panel jobb felső sarkában kell a mikrofont keresnetek. Ha hülyét akarunk csinálni magunkból, akkor kezünkben egy hengerrel mászkálva nyugodtan telefonálgassunk, minél közelebb tartjuk a szánkhoz, annál jobb a hangminőség, de én hanyagolnám az ilyen irányú felhasználást.

Beszélek végre a hangminőségről is. Itt alapvetően egy közel ideálisan elhelyezett, nem sarokba állított, hanem magam felé fordított sugárzópárosból indulok ki. Nem piszkálom sem a Tronsmart T6 Plus, sem a számítógép EQ beállításait, és tömörítés nélküli FLAC fájlokkal operálok, a másik 72 db módosító tényezőtől pedig eltekintek. Vagyis fogom a notebookomat, beülök a szoba közepére, egyenlő távolságra teszem a két hangfalat nagyjából mellmagasságba, ekkor szólnak igazán jól.

A hangsugárzók a gombokkal ellentétes oldalon, illetve lefele – basszus membrán – helyezkednek el, így fordítsuk magunk felé a BT hangfalakat. Úgy vettem észre, hogy a hengertestben a mély hangokért felelős membránok magasabbra kerültek, mint a sima Tronsmart T6 estében, így több levegő fér alá, emiatt szebben is vezérli ki ezt a tartományt, nem puffog annyira, mint az előd. Próbáljátok ki a „Royal Deluxe – I’m a wanted Man” című számával, ott elég sok a dob és jól tetten érhető a fejlődés.

Próbáltam sok magas hangot tartalmazó számokat is keresni, hogy jól kijöjjön a vocal beállítás, de azért még itt is éreztem, hogy a basszus felé tolódik el a hangszín. Ez egyébként nem feltétlenül baj, lévén a pop kultúra megjelenése óta a zenék 80%-a alapból ilyen, aki pedig klasszikus zenét akar hallgatni, inkább nyúl a bakelit lemezhez és a lemezjátszóhoz, mint a Tronsmart T6 Plus-hoz. Ami üdvözítő, hogy nagy teljesítményen sem romlik jelentősen a zenei élmény, pedig ezzel a teljesítménnyel azért már lehet hangzavart csinálni. Hallgattam rajta podcasteket is, ahol a középtartományon túl nem sok minden más szól, lévén férfiak beszélgetnek egymással, de ez is tisztán és érthetően csendül fel.

TWS módban a “master” vezérli a “slave” eszközt, vagyis az equalizer és a hangerő szabályzó gombok mindkét hangfalra kihatnak. A lehalkítás meglepően gyorsan történik a tekerővel, ami jól jön, mikor betoljuk az adathordozót és hirtelen ordítani kezdenek az eszközök, mert előtte nagy hangerőn felejtettük őket. A zenehallgatásra egy feltöltéssel durván 15 óra áll rendelkezésünkre, ebből is látszik mennyire takarékos a BT 5.0 átvitel. Egyetlen hibát találtam, amit érdemes megemlíteni: Windows-os környezetben, a YT videók alatt csúszik a hang, ami tud zavaró lenni.

Kipróbáltam a hangvezérlés támogatást is, hiszen ilyet is tud a „Téhatplusz”. Ha három másodpercig nyomjuk a lejátszás gombot, akkor utasításokat adhatunk angolul, például „play next song”-ra lapoz egyet a számaink között, „Who is Barack Obama”-ra pedig rövid összefoglalást kapunk az USA volt elnökéről. Itthon ennek nem jellemző a használata, de a lehetőség adott egy kis nyelvgyakorlásra.

Összegzés

Szintet lépett a Tronsmart T6 Plus, mind tudásban, mind teljesítményben. Az előzőt is nagyon szerettem, az új pedig szebben és erősebben szól, plusz képes összekapcsolódni egy másik modellel, hogy valós sztereó hatást hozzon létre. Ezen felül power bankként és kihangosítóként is használható, ellenáll a folyadékoknak és elzenél 15 órát. A hangkép még mindig basszus orientált, de nem torzít és nem is nagyon puffog, sőt már ez is BT 5.0 szabványt használ.

Túl sok mindenbe nem tudok belekötni, esetleg abba, hogy a sztereó hatás csak vezetéknélküli módban működik – hiszen ez a technológia neve is -, illetve, hogy a basszus helyenként dominálja egy kicsit a magas tartományt. Ha ezen túllendülünk, akkor számtalan csomagban megvehetjük a T6 Plus-t, nekem a hangszóró+kemény tok+32 GB-os micro USB kártya a legszimpatikusabb 24.600 Ft-ért, de vannak még jó ajánlatok. Ha csak a hangkeltőt kérjük, akkor 23.400 Ft-ot kell leszurkolnunk, de az ultimate combo, ha a memóriakártyás csomaggal kombináljuk, akkor ez 48.000 forintot teszt ki, minden földi jóval megspékelve. Érdemes a T6P10OFF kuponkóddal is próbálkozni, 40 db erejéig csak 20.000 Ft-ba kerül e termék.

Pro

 • Kiváló hangzás
 • TWS mód
 • Jó anyagminőség
 • Számtalan bemenet
 • Vízálló
 • Power bank funkció

Kontra

 • Basszusorientált
 • TWS-hez két darabot kell venni

hirdetés