hirdetés

Tronsmart T6 Plus Upgraded Edition BT hangszóró teszt

‘Musik kompoza’

teszt
Tronsmart T6 Plus Upgraded Edition BT hangszóró teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2020-02-07

Szerintem nincs olyan olvasónk, aki ne ismerné a Tronsmart márkát. Mostanában volt néhány gyengébb eresztésük – például a T6 Max -, de úgy látszik, visszanyúltak a legsikeresebb szériájukhoz a Tronsmart T6 Plus-hoz, és kihozták a fejlesztett verziót. Ez már NFC chippel is dicsekedhet és egy kicsit csiszoltak a dizájnon is. Minden újdonságot azért nem lövök le, ellenben az árat elárulom: 25 000 Ft-ba kerül, EU raktárból. Innen indult a T6 Plus is, vagyis várható némi mérséklődés a közeljövőben.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 7

9

Népítélet

9.7

 • megbízhatóság:10
 • design és anyagminőség:9.5
 • felszereltség, funkciók:9.5
 • ergonómia:10
 • ár/érték arány:9.5
Véleményt írok

A már jól megszokott kiváló minőségbe picit belerondít, hogy a remek érzettel elforduló tekerőgomb ferde és egy picit lötyög is, nem ehhez szoktam a Tronsmart kapcsán. A többi dolog viszont patent, az összhatás is szép, kellemes a kéken világító állapotjelző LED, és például a hátsó vízzáró burkolat is kellően nehezen nyitható a portok felett, biztosítva az IPX6 szintű vízzárósságot. Az alábbi csatlakozókkal operálhattok:

 • USB
 • TF, vagyis micro SD
 • 3,5 mm jack
 • USB Type-C

Ez utóbbi képes úgynevezett reverse charging-ra is, vagyis a T6 Plus Upgraded Edition használható power bankként is, hipp, hipp, hurrá. A nagyjából 300 fokban elterülő szövethatású burkolat nemcsak dizájnelem, hanem nagyjából ekkora szögben bocsájtanak ki a membránok hangot. Tehát ugyan nem teljesen körsugárzó a kütyü, de majdnem. Ehhez érdemes megnézni a robbantott ábráját is, jól szétpakolták a zajkeltőket. Alulra került a basszus, ami lefele rezegteti a levegőt, mégsem rezonált be tőle az asztal, ami annak köszönhető, hogy a szilikonlábak hagynak elég helyet a levegőnek.

Hátul a paláston a viszonylag magától értetődő vezérlőgombokat találjátok, számlapozás, ki- és bekapcs., mikrofon helye, ekvalizer, módváltó – ami a bemenetek között váltogat –, az NFC kapcsolódás helye és egy állapotjelző LED. Ez utóbbi leginkább akkor fontos, amikor a TWS módot aktiváljátok, vagy éppen merülőben van a szerkezet, azt ugyanis a szín változásán követhetitek nyomon. A felső tekerő forgatása hangerőt szabályoz, megnyomása pedig megállítja és elindítja az adott tracket. Nagyjából ugyanígy működik a bejövő hívások fogadása is, szóval ergonómiailag minden rendben, ahova először nyúltok, jó eséllyel az lesz a jó megoldás is.

 

Tronsmart T6 Plus Upgraded edition – Szájról szájra száll az ének

Az első változást az EQ gomb nyomkodásánál vettem észre, végre nem kuszálja össze a hangképet, mint a T6 Plus esetében. Igaz, én sem a 3D, sem a deep bass módok változásait nem igazán vettem észre, ami alapvetően jó, hiszen kiválóan szól a T6 Plus UE, így csak nagyon finoman avatkozik be az ekvalizer. És ez nem is baj, hiszen a T6 Maxnál megtanultam, hogy a sz*r lehet még sz*rabb, ha benyomjuk a durva basszust, itt ezt a hibát nem követték el, de szerintem lesznek olyanok, akik majd keveslik a dübörgést a hangképben.

A másik különbség az elődökhöz képest az NFC.

Nekem elsőre sikerült csatlakoznom hozzá egy Samsung S9-cel – nem az enyém, nem árultam el a KKP-t -, de nem minden telefonnal volt ilyen gördülékeny a folyamat. Ezt a huzigálom össze-vissza a telefonom dolgot már máskor is láttam, nemcsak a T6 Plus UE esetében, hanem az Edifier W830BT is nehezen akart csatlakozni. Nem kell neki nagy jelentőséget tulajdonítani, a BT 5.0 kapcsolat felépítése kettővel több gombnyomás.

Természetesen már ezt az eszközt is az USB portok „királyával”, Type-C-vel szerelik, így oda-vissza töltögethettek, nem tudjátok rosszul bedugni a csatit. A töltési idő viszont elég hosszú, 3-4 óra, és akkor is üzemképes marad, ha éppen töltitek, vagyis az alapból 15 órás – 65 dB mellett mért – működési időt durván ki lehet tolni egy jóféle power bank segítségével. Ilyen értelemben szeretem a Tronsmartokat, még sosem kellett az üzemidővel foglalkoznom, mindig én fáradok el először, és nem a hangfal.

A teljesítményadatok érdekesek, 2×20 W-ot adnak meg, ami – ismerve a 25 W-os Thonet & Vander Kürbis BT hangfalaim képességeit – nem tűnik valószínűnek. Jó hír, hogy nagy hangerőn sem torzít, megmarad a kellemes hangkép, szóval ordíttathatjátok, de erre azért egy pár T6 sokkal alkalmasabb. Sajnos a TWS módot nem tudtam kipróbálni, ugyanis csak egy teszttermékhez jutottam hozzá, de kiindulva az elődmodellből, ez hiba nélkül fog működni.

A hangja kiváló, legalább olyan jó, mint a T6 Plus-nak, de mintha egy kicsit még finomítottak volna rajta. Plasztikusabb lett, nem piszkálja az elektronika sem különösebben, minden frekvenciatartományban tiszta marad, egy szóval: kellemes. A műfajfüggetlenséget nagyra értékelem, mivel mindenevő vagyok, így elég sokszor váltogatok a zenék között, kimaxolva az eltérő zenei műfajokból fakadó szélsőségeket. Ha valamibe bele kellene kötnöm, a kevés basszust jelölném meg egyetlen vádpontként, de egy hiba a matek érettségin sem elég a bukáshoz, és a T6 Plus UE pedig minden más tartományban remekel. Kellemes, élvezhető zenét kaptok, és egy kültérre való BT hangszórótól ennél több szerintem nem elvárható.

A végére pedig egy slusszpoén: a fenti kép készítése közben véletlenül lezuhant az emeletről a hangszóró, 10 méter magasságból a betonra…és túlélte.

Néhány helyen kicsit lezúztuk a szövegborítást és a műanyagot, illetve úgy tűnt, hogy a hangerőszabályzó panel is elpusztult. Aztán szétszedés után kiderült, hogy csak kimozdult a szalagkábel, így helyre tudtuk rakni a dolgokat. A beltartalom tehát teljesen megúszta, ugyanúgy szól, mint előtte. Mi ez kérem, ha nem minőségi termék? A szétszedéssel az is kiderült, hogy át lett tervezve a belseje a sima T6 Plus-hoz képest, tehát tényleg történt upgrade, nem csak a névben.

Összegzés

Aki esetleg eddig nem ismerte volna a Tronsmart T6 Plus sorozatot, annak ez mindenképpen egy „must have” eszköz. Az elődmodellnél egy NFC „chip-nyivel” tud többet, de az alapok nagyon hasonlóak, azon meg minek változtassanak, ami jó? Nevezetesen: remek minőség, hosszú üzemidő, kiváló hang, valagnyi bemenet, IPX6 vízállóság, TWS sztereo mód. A tekerőgomb minősége viszont mintha romlott volna, apró makula a hófehér szeplőtlen bőrön.

A Tronsmart T6 Plus Upgraded Edition ára 25 000 Ft körül alakul EU raktárból, amibe egy ajándék hordtok is beletartozik. Én ezt egy kicsit sokallom, mert a T6 Plus jelenleg 16 500 Ft a GKB20REG21 kuponnal. Ez egyben azt is jelenti, hogy az elődmodell még mindig a legjobb ár-érték arányú BT hangszóró a piacon, vegyétek, amíg lehet kapni.

Pro

 • Kiváló hang, plasztikus hangkép
 • Kellemes minőség
 • Remek üzemidő
 • TWS sztereo mód
 • Túléli a tíz méterről betonra esést 😀

Kontra

 • Ferde a hangerő gomb
 • Drágább, mint az előmodell

hirdetés