hirdetés

Robotporszívók harca

Powered by Gearbest

hír
Robotporszívók harca 1
írta: hajas
2020-07-01

Rengeteg robotporszívót hoztam nektek a Gearbest kínálatából. A cikkben összehasonlítom a gépeket, hogy minél könnyebben megtaláljátok a számotokra leginkább megfelelő porszívót. Mindegyik robot európai raktárból érkezik, így nem kell aggódnotok a vámköltségek miatt.

Xiaomi Viomi V2 Pro

A Viomi V2 Pro is járt már nálunk korábban, ide kattintva éritek el tesztünket. A robotra első ránézésre azt mondanánk, hogy nem is Xiaomi termék, hiszen nem a szokásos fehér-narancs, hanem szürke-kék színvilágban tündököl. Ő is „riszálja magát”, mint a Vacuum Mop Pro, de sajnos a felsorolásban található porszívók egyike sem váltja ki a hagyományos felmosást, viszont a finom port és a kisebb foltokat eltüntetik.

A gép 2100 Pa-s szívóerővel rendelkezik, tehát a V2 Pro sem gyenge. A lézeres szenzorával térképet készít, ez alapján kerüli ki az akadályokat és járja végig a lakás minden négyzetméterét, sőt, ő is felismeri a szobákat, és előre megadhatjátok, hogy mikor hol takarítson, ráadásul 5 térképet is el tud menteni, így az emeletes házban lakók számára ez jól jöhet. Az M4D8FBBF719EB001 kóddal 117 700 forintért tudjátok megrendelni.

Xiaomi Viomi V3

A Viomi V3 a V2 Pro útódja, komoly kihívója a felsorolásban szereplő S5 Max-nak vagy a 360 S6 Pro-nak. Korábban járt nálunk, itt tudhattok meg róla többet. Zongoralakk fedlap, jó minőségű anyagok, fekete-kék színvilág jellemzi. LDS szenzorral készít a lakásotokról térképet, majd ez alapján tervezi meg a takarítási útvonalat, de ez ma már minden komolyabb robotporszívónál alapfelszereltség. 5 különböző térképet tud elmenteni, így emeletes házakban is könnyen használható, és persze a szobákat is meg tudja különböztetni. A 2600 Pa-s szívóereje kenterbe veri a cikkben szereplő versenyzőket. Feltörölni is tud, amit ő is extra mozdulatokat beiktatva végez, így tünteti el a kisebb foltokat a padlóról. A Q4E107D44E1EB000 kóddal 157 600 forintért rendelhetitek meg Németországból.

Roborock S5 Max

Az S5 Max talán a robotporszívók koronázatlan királya, részletes tesztünket itt olvashatjátok. Minden benne van, ami kell. Intelligensen adagolja a vizet, felmosás közben pedig okosan kikerüli a szőnyegeket, így azok nem lesznek csuromvizesek. Az S5 Max-nál nem spóroltak az anyaghasználaton, nem lehet rá panasz, intelligensebb lett a szoftver, okosabban küzd meg az akadályokkal, le a kalappal a kínai mérnökök előtt. Az S5 Max is felismeri a szobákat, vagyis különböző programokat, időpontokat adhattok meg a robotnak, hogy mikor melyik helyiséget takarítsa és milyen üzemmódban, ami egyszerűen zseniális. Szívóereje kisebb, mint a Viomi V3-é, viszont az S5 Max mobilapplikációja sokkal jobban használható. Az oldalkefe már szilikonból készül, ami két okból is előrelépés: egyrészt a hajszálak nem gabalyodnak bele olyan könnyen, valamint nem kopik annyira, mint az elődökön használt nylon kefék. 152 700 forintért lehet a tiétek.

hirdetés