hirdetés

Floveme háromportos töltő teszt

Nem kell mindent túlgondolni

teszt
Floveme háromportos töltő teszt 1
írta: Don Kartács
2019-09-09

A Floveme 3 portos utazótöltő tipikusan az a termék, aminek mindenkinek szüksége van, ha nyaralni megy vagy egyszerűen csak sűrűn utazik. 3 port, gyorstöltés, feszültség és áramerősség kijelzése és számtalan elektronikus védelem biztosítja, hogy a delejezés közben minden flottul menjen. A kardinális kérdés azonban mégiscsak az ár, az EU dugós kütyüért 2300 Ft forintot kérnek, ami eléggé baráti.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 8
  • design és anyagminőség: 7
  • felszereltség, funkciók: 6
  • ergonómia: 8
  • ár/érték arány: 9

7.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A program szép grafikonokat is rajzol, ellenőrizhető vele a Quick Charge funkció, lehet folyamatos és léptetett terheléssel is tesztelni, és így tovább. A másik metódus, hogy egy potméteres, változtatható USB-s ellenállással megkeressük a leoldási pontot úgy, hogy folyamatosan növeljük az áramerősséget. Ezzel a megoldással szoktam a melegedést is ellenőrizni, maximum terhelésen 30 percig járatva már egészen jó eredményeket lehet elérni.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

A cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóságban a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek,  a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE  kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Az eredmények érdekesek lettek, egyrészt a névleges 3 amperes áramleadásnál némileg többet, 3,3-3,4 A-t tud, fölötte leold. Ezen az értéken fél órán át terhelve egy picit melegedett, baj esetén simán meg tudtam volna fogni, és egyszerűen kihúzni az elosztóból.

Érdekes funkció a feszültség és az áramerősség kijelzése, ezt egy kis LCD kijelzőn követhetjük nyomon, illetve egy zöld és egy kék LED is jelzi, éppen melyik értéket mutatja, nagyjából 0,1-0,2-t téveszt. Az eszköz összesen 3,3-3,4 A leadására képes, ami portonként maximum 2,4 A lehet, ha több csatlakozón is töltötök.

A gyári leírás említi a „fast charge”-ot, de ez túl általános, nehéz belőle kiindulni, hogy pontosan melyik szabványt is jelenti. A cég cselesen minden csatit zöldre festett, ami hagyományosan a QC 3.0 szabvány jele, de ezt azért bizonyítani is kell.

Nem volt más hátra, megterheltem az EBD testerrel, ha 5 V fölé emelkedik a feszültség, akkor tudja a gyorstöltést. De a tesztek szerint nem tudja, sem a 9 V-os, sem a 12 V-os próba nem futott le, de ha feldugtam a Lenovo Tab 4-emet vagy a LeTv 2 Pro-mat, megjelent a villám, tehát ezek az eszközök gyorstöltésnek látják a delejezést.

Szerintem összességében nem teljesíti a QC 3.0 követelményeit, de a teljesítmény ott van a töltőben, csak nem úgy, ahogy azt a sajtóanyag sejteti.

Összegzés

A Floveme egy biztonságos és jó töltő, nem melegszik túlzottan, lead 3,3 A-t, 3 portja van, LCD kijelzőn nézhetitek az áramerősség és feszültség értékeket, tehát a házi feladatot megcsinálta az eszköz. A gond csak az, hogy a gyorstöltési képességet nem igazán tudtam letesztelni, sem 9, sem 12 V-on nem működött, de a quick charge-os eszközeim ennek ellenére kis piktogrammal jelölték meglétét.

Nincs új a nap alatt, 2300 Ft-ért nem lehet háromportos, QC képes, nagyteljesítményű töltőt kapni, azok nem véletlenül kerülnek kétszer ennyibe. Akinek nincs szüksége extrákra, az vegye meg a Floveme-t is, csak ne várjon tőle túl nagy extrákat.

Pro

  • Olcsó
  • LCD kijelző
  • 3 USB port

Kontra

  • Nem egyértelmű, hogy tudja-e a gyorstöltési szabványokat
  • Lehetne nagyobb teljesítményű

hirdetés