hirdetés

HOTO szerszámkészlet teszt

Közösségi barkácsolás

teszt
HOTO szerszámkészlet teszt 1

Forrás: Goboo

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-05-18

A HOTO alapvetően a dizájn szerszám piacon mozog, és már korábban is volt a termékeikhez szerencsénk. Most egy olyan szettet dobtak piacra, ami egyből három kiadásban is létezik, mi a „közepeshez” jutottunk hozzá, ami nemcsak szerszámokat, de egy elektromos, USB-ről tölthető csavarozógépet is tartalmaz. Mivel ez egy közösségi finanszírozású termék, ezért a kiszerelések super early-bird kedvezménnyel érhetők el, június második felében kezdik kiszállítani a készleteket. A boxok ára 15 400 és 38 500 Ft között alakul, és a Goboo európai raktárból küldi őket, ingyenes szállítás mellett.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Forrás: Goboo

A fenti képeken láthatók az egyes kiszerelések szerszámai,

én maradok a közepesnél, mert ez járt nálam. A doboz alapvetően nagyon tetszett, kellemes a műanyag borítás, és ez a csatos rendszer nagyon kényelmes, mondjuk ezen a szürke színen a koszos-olajos ujjlenyomatok biztos, hogy remekül látszanak majd. Ami a minőséget illeti, egy szerszám kapcsán szerintem az a mérvadó, hogy milyen vele dolgozni, hiszen ezek céleszközök, szóval a kinézet elméletileg másodlagos, a valóságban viszont először a szem eszik. Szóval az esztétika sem lényegtelen, de pl. a fogás, a terhelhetőség, a kopás és hasonló dolgok fontosabbak.

A HOTO pechje, hogy édesapám elég nagy szerszámmániás, és van pl. Berner szerszámkészlete is, aminek az ára számomra már az értelmezhetetlen kategória, de az tagadhatatlan tény, hogy nagyon jó minőség. Látva azt és a HOTO szettjét, azért nem állítanám, hogy extrém jó minőségű, de mivel nekem vannak WORKPRO darabjaim is – erről itt irtunk – azokhoz képest viszont patika a tesztcucc minden eleme. Ezt mondom úgy, hogy az elektromos csavarozógépüket 1 éve használom, és teljesen jól működik, de a finom anyagoknak sajna az a hátránya, hogy karcolódnak.

A kérdés az, hogy a generál szerszámacél és a króm-vanádium anyagok meddig bírják, de azért a kalapács nem szokott a fogyóeszközök kategóriájába tartozni. Pár érdekességre azért kitérnék, mert ez csak az éles tesztek alatt jött ki. Kezdem a HOTO csavarozóval, amihez adnak 10 darab bitet, de elég vegyesfelvágottak a fejek, pl. a köznéven lapos – ez az SL – bitből csak 1 darab, az ötös méret van, PH-ból 2 darab – egyes és kettes -, PZ-ből pedig csak 1, a kettes méret. Szerintem ezt a három véget használják a legtöbben, szóval ha neked nem pont egy PH 2-es kell, akkor megszívtad. Hatszögből – ez a H, vagy imbusz – viszont van 3, Torxból 1, míg Triwingből – ez a TW – szintén egy, én ilyen csavarfejet itthon még nem is láttam. Természetesen adnak mellé egy hosszabbító szárat és egy Type-C kábelt is, hogy a csavarozógépet fel lehessen tölteni, de ez így akkor is karcsú.

A fentiekből kiderül, hogy ha komolyabb szerelést akartok, akkor kell vennetek egy normális bitkészletet. Ami nagyon tetszett, az a mérőszalag, ami kifejezetten jó minőségű, remek a gombja, igényes a műanyagház, és lehet bele csuklópántot is fűzni. Jópofa, de majd az idő eldönti, mikor adja meg magát a visszahúzó rugó, ahogy hosszabb távon mindegyiknél. A szett három kéziszerszáma:

 • franicakulcs
 • csőrös laposfogó vágó és blankoló éllel
 • egy mágneses szemmel ellátott szeghúzó kalapács

Forrás: Goboo

Ami az elsőt illeti, ez egy kifejezetten dizájnos szerszám,

egész precíz az állítómechanika, de azért helyenként találtam hibákat a kivitelezésen. Pont ugyanúgy, ahogy a csőrös laposfogón, viszont a sok blankoló éllel azért egész jól le lehet szedegetni kábelburkolatokat. A kalapács kapcsán kb. ugyanazt tudom elmondani, mint a fenti szerszámokról, helyenként vannak minimális hibák – pl. a TPU réteget a nyélre szebben is fel lehetett volna tenni -, a kalapácsfej-nyél összeillesztésénél túl sok ragasztót használtak. Szintén furcsa, hogy a kalapács lapos feléhez adnak egy szilikon védőt, a másik feléhez meg nem, de a megoldás erre az, hogy egyszerűen visszarakjátok a dobozba.

Ami nagyon tetszett, az a mágneses fej, amire rá lehet tenni a szögeket és könnyebb azokat beütni.

Ennek tényleg van értelme, mert én pl. tróger módon – vagy inkább autentikus „melósan” – mindig az ajkammal szoktam tartani a szöget, itt viszont ezt meg lehet úszni a mágneses okosságnak köszönhetően. Értelemszerűen a másik felével könnyedén ki lehet húzgálni a szögeket, tehát gyakorlatban jól használható a dolog. A végére pedig egy gyakorlati tanács: a táska két oldalát egyszerre felhajtva csukjátok be, mert így mindegyik szerszám a helyén marad.

Összegzés

A HOTO bedurrantotta a közösségi finanszírozását, de szerintem ez csak sima marketingfogás egy olyan szerszámszettel, amiből a csavarozógéphez már volt szerencsénk korábban is. A minősége nagyjából rendben van, nem rossz, de nem is kiemelkedő, viszont a szerszámtartó nagyon jó és kényelmes. Amit hiányoltam, hogy kevés bit volt a szettben, szerintem venni kell mellé még néhányat, illetve ez a dizájnszerszám vonal még elég új, nem tudom, mennyire válik majd be a gyakorlatban. A kalapácsot viszont nagyon szerettem, a mágneses „szögtartó” jópofa.

A három szettért különböző összegeket kérnek:

 • csak a kézi szerszámokért: 15 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot
 • a kézi szerszámokért és az elektromos csavarozóért: 22 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot
 • a kézi szerszámokért és a brushless fúrógépért: 38 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot

Ezek átlagos árak, kiemelkedőnek semmiképpen nem mondanám, ennyiért WORKPRO-ból egy egész szerszámhegyet lehet építeni, amiknek a minősége gyengébb, de szerintem átlagos barkácsoláshoz teljesen mindegy, hogy milyen pl. egy kalapács. A termékeket június második felében postázzák ki, európai raktárból, ingyenes szállítás mellett.

Pro

 • Jól néz ki a szett, és a tartó is jó
 • A WORKPRO-nál jobb minőség
 • Van egy-két érdekes cucc a készletben

Kontra

 • Túl sok köze nincs a dolognak a valódi közösségi finanszírozáshoz
 • Annyira nem olcsó, mint amennyiért igazán vonzó lenne
 • Túl nagy újdonságot nem tartalmaz

hirdetés