hirdetés

WORKPRO szerszámkészletek bemutatója

Jómunkásember light

teszt
WORKPRO szerszámkészletek bemutatója 1
írta: Don Kartács
2020-11-23

Vettem két WORKPRO készletet, mert szerettem volna nem túl drágán egységesíteni az itthoni össze-vissza szerszámokat, amik nagyjából 12 korábbi készletből 1-1 darabot tartalmaznak, és mindig az hiányzik, amelyik tönkre ment, elhagytam vagy soha nem is volt benne a korábbi szettekben. Az egyik cucc kb. 5200, míg a másik 7200 Ft-ot kóstált és EU raktárból érkeztek. Az akció Black Friday alkalmából is ér, lehet nézegetni a cuccokat, sőt a gyerekek kedvéért még egy rózsaszín szettet is piacra dobott a gyártó.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 7
 • design és anyagminőség: 6
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 10

7.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A Great Star Tools egyébként az alábbi márkákat tömöríti:

 • WORKPRO: szerszámok
 • Mossy Oak: kések, vágóeszközök, túracuccok
 • Pony Jorgensen: asztalos szerszámok
 • Goldblatt: szerszámok, kb., mint a Workpro
 • Everbrite: lámpák és világítás

Valamiért Alin csak a WORKPRO, a Mossy Oak és az Everbrite márkákat tolják, de azokat rendesen. Ezeknek a márkaneveknek egyébként van saját, különálló honlapjuk is, a WORKPRO sajátja például ezen a linken érhető el.

De térjünk vissza az általam vásárolt két szerszámkészlethez. Mivel a szerszámipar nem igazán tartozik a divatos iparágak közé, ezért itt nincsenek „rocksztár” nevek, maximum kódok, ami alapján a készleteket meg tudjátok különböztetni egymástól. A két szettre az alábbi kódon hivatkoznak:

 • Workpro 100 db-os készlet: W009021AE
 • Workpro 170 db-os készlet: W009002AE

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek,  a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE  kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Ha a gyűjtőlinken lévő képeket nézitek, az első az, aminek puha hordtokja van, a második pedig az lesz, ahol egy műanyag szerszámosláda is a pakk részét képezi. Tulajdonképpen két dolog miatt vettem meg a szetteket, a mérhetetlen mennyiségű bit miatt, mert ezekből sosincs elég, ha pedig van, akkor teljesen biztos, hogy pont az fog hiányozni, ami nektek kell. Pl. egy rohadt Torx T25-ös fej miatt – ezzel lehet a csocsóasztal bábúit meghúzni a rúdon, és kb. semelyik készlet nem tartalmazza – a múltkor egy komplett bit készletet meg kellett vennem a Praktikerben, kb. 2000 Ft-ért, itt meg a százdarabos szett volt 5200 fronyó. Nem aprózták el a srácok, a két összeállításban összesen 50 db van, szóval életem végéig van minden, ami kell.

A másik fontos dolog az volt, hogy mindenféle fogó – csípő, harapó, lapos, kombinált – legyen a készletben, és az se baj, ha van benne egy dugókulcs, különböző fejekkel, de sajnos nem racsnis. Ezek valóban ott figyelnek a két összeállításban, egy dolgot viszont benéztem a vásárláskor, hogy milyen szerszámok fedik egymást az összeállításokban. Így lett 2 db kalapácsom, vízmértékem, snitzerem, amik sosem romlanak majd el, viszont a mérőszalagokban a rugós visszahúzó mechanika úgyis mindig megpusztul, abból nem baj, ha van több. Imbuszkulcsom annyi van, mint a rohadás, mert minden bútorhoz adnak két méretet, vagyis nem győzöm őket elhagyni vagy elosztogatni.

A minőségük azért nem verdesi az egeket, erre utaltam az első bekezdésben is. Alapvetően nem a fémekkel vagy azok kidolgozásával van a baj, ipari acélból, króm-vanádiumból vannak, amiket korrózióálló anyaggal vontak be, de persze az összes szerszámra ezt írja rá minden gyártó. Itt inkább a kopásállóság és a nagy nyomatéktűrés lenne a lényeges, de nyilván nem tekertem be, meg húztam meg minden egyes fejjel 10 000 db csavart, hogy kiderüljön, meddig bírják a szerszámok. Viszont ahol nincsenek pontos adatok – például hány Nm-t viselnek el -, az azért mindig elgondolkodtató. Az idő majd eldönti, mit bírnak, de a vállalkozó kedvűek egy satu és egy nyomatékkulcs segítségével le is tesztelhetik.

WORKPRO szerszámkészletek bemutatója 15 Szerszámkészlet gyerekeknek.

Ahol kilóg a lóláb, az inkább a műanyag részek, tehát a markolatok és a különböző bevonatok.

Ezek elég hitványak, nem szép az eldolgozás, és vannak készletek, ahol ez különösen szembetűnő. Ilyen például a forgatható nyéllel ellátott, „precíziósnak” hívott, 4 db-os csavarhúzó készlet, aminek a műanyag forgórésze valami extra gáz. Nyilván ezeket az eszközöket nem az örökkévalóságnak veszitek, a ház körüli munkákat tökéletesen meg fogják oldani, de azért túlzott elvárásaitok ne legyenek velük szemben.

Érdemes egyébként a Reddit threadeket ilyen ügyben elolvasni, ott is eléggé szórnak a vélemények. Van, aki azt mondja, hogy teljesen jók átlagos szerszámoknak, ház körüli munkákhoz, más pedig ekézi a WORKPROT, a Stanley-vel és a Black & Deckerrel együtt. Szerintem itt azt kell elsősorban eldöntenetek, hogy akartok-e minőségi szerszámokban százezreket tárolni évekig, esetleg ezeket később másoknak továbbadni vagy hivatásszerűen dolgozni velük. Ha nem, akkor a WORKPRO is megteszi, ha igen, én biztosan máshol keresném a munkához valót.

Összegzés

Nem gondolom azt, hogy óriási üzletet csináltam volna a WORKPRO szerszámkészletekkel, de átverve sem érzem magam, hiszen eléggé letornáztam az árat ahhoz, hogy ne fájjon. Azért találtam minőségi hibákat, főleg a műanyagok eldolgozása helyenként gázos, de ennyiért nagyjából erre számítottam. Alap feladatokra viszont ezek is teljesen jók, nem a munkámhoz kellenek, és így legalább mindig kéznél lesz, ami kell.

Aki viszont hivatásszerűen dolgozna velük, az inkább másfelé nézelődjön, mert a jobb minőség visszaköszön majd a munka során, a magasabb bekerülési költséget a mesteremberek úgyis beépítik majd az árba. Ennek ellenére azt gondolom, hogy megérik az értük kért összeget, amit tovább lehet kuponokkal faragni. A TUDOBLACK20 kóddal és store kuponnal le lehet vinni a kisebbik készlet árát 5200 Ft-ra, míg a nagyobbikat szintén a TUDOBLACK20 kóddal és egy nagyobb store kuponnal egészen 7200 forintig lehet lefaragni.

Pro

 • Olcsó
 • Sok cuccot kaptok kevés pénzért
 • Általános, ház körüli barkácsolásra megfelelnek
 • EU raktár miatti gyors szállítás

Kontra

 • A műanyagok minősége helyenként büntet
 • Azért mindennapi munkára nem használnám őket
 • A szettek között sok az átfedés
 • Néhány felesleges cuccot is beleszámolnak a darabszámba, pl. tipli, gyorskötöző

hirdetés