hirdetés

Xiaomi Jimmy H8 Pro állóporszívó teszt

Bután lett okos

teszt
Xiaomi Jimmy H8 Pro állóporszívó teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2021-04-06

Megjelent a Xiaomi Jimmy JV85 széria új generációja a H8 Pro és a H9 Pro személyében, amik hosszú üzemidővel, cserélhető akkumulátorral és automatikus szívóteljesítmény állítással büszkélkedhetnek, nem beszélve a dobozba zsúfolt tonnányi kiegészítőről. Ebben a cikkben a H8 Prot vesszük górcső alá, amit az ára a felső-közép kategóriába pozícionál: 85 000 Ft-ot kérnek érte a 6WdnCiAB  kuponkóddal, EU raktárból, áfamentes és ingyenes szállítás mellett.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 7
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

8.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ami a kinézetet illeti, egy kicsit átszabták a JV85-höz képest a H8-at, könnyebb és filigránabb lett, javult a balansz.

Az akkumulátor már nem hosszában, hanem keresztben áll, így az egyensúly közel tökéletes, kézi porszívóként is jól használható. A 0,5 literes portartály egyébként védjeggyel védett, oldalra és nem lefele nyitható, így nem borul a lábatokra a tartalma, ha óvatlanok vagytok. Az anyaghasználat nem rossz, viszont a kiegészítőkön helyenként bántóan csúnyák az illesztések, főleg ami az állótartót illeti.

A H8 Pro doboza nagyjából ugyanazt tartalmazza, amit a JV85 annak idején, viszont van egy két új kiegészítő:

 • motoros fej hengerkefével
 • motoros atkaeltávolító fej
 • toldócső
 • hajlítható könyök
 • flexibilis cső
 • 3 különböző kefés szűkítő fej
 • akkumulátor (eltávolítható)
 • tápegység a töltéshez
 • egy állótartó (újdonság, eddig nem volt)
 • különálló töltő az akkumulátorhoz (ez is újdonság)

A fentiekből látható, hogy nagyon rámentek a cserélhető akkumulátor témakörre, és ennek van is értelme, ha van legalább 2 db-otok. A tápegység a porszívóba és egy külön tartóba is dugható, így a második aksit tudjátok tölteni, amíg az elsővel porszívóztok. Ha viszont csak egy akkutok van, akkor nem sok haszna van a kétféle töltési megoldásnak. A kérdés az, hogy mekkora esély van arra, hogy vegyetek egy második akkumulátort is? Elnézve a 70/30/15 perces üzemidőt, semmi, ha viszont megnézitek ugyanezen értékeket a motoros fejjel is, akkor már csak 38/20/13 perc jön ki, ami egy 85 000 Ft-ba kerülő porszívónál azért igencsak karcsú. Ez is elég több, mint 100 négyzetméterre, de ennyiért simán lehet motoros fejjel is 60-70 perces üzemidejű berendezéseket vásárolni. Összehasonlításképpen az előző, JV85 modellnél ugyanez 45/20/12 perc volt, szóval a H8 Pro esetében valóban van értelme a második telepnek, még ha kényszerűségből is.

Szerencsére a legérdekesebb extra, az OLED kijelző, pont ugyanazt tudja, mint korábban.

Kiírja a töltöttséget százalékos formában, a működési állapotot, ha szűrőcserére van szükség, vagy egyéb probléma áll be a működésben. Újdonság az „auto” funkció, ami a felületnek megfelelően változtatja a szívóteljesítményt, ezt szokták szőnyeg módnak is hívni, hiszen ilyenkor automatikusan állít a szívás erősségén. Szintén jópofa, hogy az állótartó megtartja a porszívót is, nem kell falra fúrnotok és nem is dől el, ami hasznos újdonság.

 

Xiaomi Jimmy H8 Pro – Jól takarít, de az ár dönt

A modern Xiaomi állóporszívók tulajdonképpen mind jól takarítanak. Eljutottak arra a teljesítményszintre, hogy nagyon kevés dolog jelent nekik problémát. A maximum szívóerő 25 000 Pascal, az ehhez tartozó szívóteljesítmény 160 AW, vagyis air Watt, míg a motor 500 Wattot tud. Még a legkisebb fokozaton is kellően erős, egyetlen dolgot nem tud felszedni, az odaszáradt sarat, kiömlött kávéfoltot, szóval minden olyasmit, amihez felmosni kell.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Az sem mindegy, hogy a hengerkefe típusa milyen. A sima felületű a sík padlóra való, a szilikonos, V forma pedig inkább szőnyegre – ez csak a H9 Pro dobozában van benne, a H8 Pro-hoz külön meg kell venni -, de azért mindegyikkel jól lehet boldogulni. A kiegészítők közül a flexibilis cső nálam a number one, így egyrészt le lehet szedni a motoros fejet és a hosszabbító csövet is, marad egy alig 1,5 kg-os berendezés, amivel remekül lehet portalanítani. Másrészt az autóhoz is jó, főleg a hosszú üzemidő miatt. A könyök is használható valamennyire – de jobb a H9 Pro középen behajló fém csöve -, de inkább az ágy alatt hasznos, mint a szemmagasságnál feljebb lévő dolgok takarítására, ugyanis nem igazán látjátok majd, mi van pl. a szekrény tetején.

Ami viszont nem annyira tetszett, az a hangja.

Egyetlenegy zajértéket adnak meg, gondolom a maximum fokozatét, ami a gyári mérés szerint 80 dB, és ez bizony hangos, igaz én csak 61/66/71 dB-t mértem. A zajossága miatt a Roidmi F8-at szoktam ekézni, az újabb gépek sokkal csendesebbek, de sajnos a H8 Pro nem tartozik közéjük, ordít is, és az orgánuma sem kellemes. A motoros fej pedig pont az ellentéte, a tologatásának szinte semmi hangja nincs, nem nyekeregnek a görgők sem, szóval ezzel kompenzál valamit az előbbiekből. Mivel a korábbi, középen is összecsukható toldócső hiányzik, ezért a hagyományos módon tudjátok csak használni, nem lehet például egy mozdulattal betolni az ágy alá.

Van egy pont, ahol a fagyi visszanyalt, ez pedig az automatikus szívóerő állítás,

amit szerintem egyszerűen elrontottak. Teljesen random váltogatott, toltam a laminált padlón, valamiért megemelte, átmentem kőre, lejjebb vette, majd ugyanott 2 perccel később újra feljebb kapcsolt. Ráadásul a bekapcsolás után mindig visszaáll auto-ra, ha el akarok lapozni az eco módig, akkor négyszer meg kell nyomnom a gombot, ami egy agyrém. Ráadásul a folyamatos teljesítménykapcsolgatás jelentősen csökkenti az üzemidőt, én így az auto módot nem nagyon használtam. Feltölteni az akkut durván 4 óra, ami kb. átlagos az ilyen eszközök esetében, de gyorsnak semmiképpen nem nevezhető.

Összegzés

Mindent a 6WdnCiAB  kuponkóddal elérhető 85 000 Ft-os ár tükrében kell vizsgálni, és ez bizony sokat szürkített a kristálytiszta képen. A legnagyobb gond az üzemidővel van, különösen a motoros fej esetében csökken le indokolatlanul, amit pluszban kivéreztet a rosszul kalibrált teljesítményemelés. Szerencsére cserélhető az akkumulátora, így ez végsősoron egy második telep beszerzésével orvosolható. A zajterhelés is jelentős, ennél már jóval kevesebbet tudnak az új modellek. Ez a két dolog pedig eléggé meghatározza az eszközzel való munkát, amit egyébként nagymértékben megkönnyítenek a kiegészítők. Az OLED kijelző pedig abban segít, hogy nyomon lehessen követni a működési állapotot és a töltöttséget, ezt még mindig nagyon szeretem.

A motoros fej is kifejezetten jó lett, nem akad, nem nyikorog, jó használni, könnyen fordul, szóval nem rossz termék a Jimmy H8 Pro, csak az új funkciókat nem kellett volna erőltetni, ráadásul 85 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért van jobb, vagy majdnem ugyanez a szint. Képbe kerül például a korábbi Jimmy JV85, a Xiaomi TROUVER porszívók, de ha lemondtok a kijelzőről ott a JV65 Plus is, amivel feltörölni is lehet, ezeket is érdemes megnézni, mielőtt eldöntitek, melyik kerül az otthonotokba. Azt viszont egyértelműen a H8 Pro mellett szól, hogy 2 év garanciát adnak rá.

Pro

 • Nagy szívóerő
 • Rengeteg kiegészítő
 • OLED kijelző
 • Remek motoros fej

Kontra

 • Gyengébb anyaghasználat
 • Az auto mód nem működik jól
 • Hangos
 • Rövid üzemidő motoros fejjel
 • Jó dolog lenne a több töltési mód, ha lenne a csomagban még egy akku

hirdetés