hirdetés

Xiaomi Jimmy JV65 Plus állóporszívó teszt

Felextrázva, ránc felvarrva

teszt
Xiaomi Jimmy JV65 Plus állóporszívó teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2020-10-28

A Xiaomi Jimmy porszívóknak nagy barátja vagyok, olcsón kínálnak jelentős teljesítményt, hosszú üzemidőt, az alacsony árat pedig a prémiumnál egy fokkal gyengébb anyagminőséggel oldják meg. A Jimmy JV65 Plus a 70 perces működést, a brutális szívóerőt és a számtalan kiegészítőt is megtartotta, és kiegészült feltörlés funkcióval is. A legjobb hír viszont az, hogy az ára ennek ellenére még csökkent is, 67 000 Ft-ba kerül a JMJV65PLUS kóddal, ajándék HEPA filterrel, EU raktárból, vagyis nincsenek további többletköltségek sem.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ami miatt a Jimmy JV65 érdekesebb, mint a hasonló konkurensek, az a kiegészítők, amit az alant elterülő képen szemlélhettek meg, a kék a JV63, míg a piros a JV65, legszélen pedig a Plus cuccai láthatók. Ez egészült most ki egy víztartállyal, ami tulajdonképpen a felmosásért felelős. Ez nem más, mint egy mechanikusan felcsatolható platni, alul egy felülettel, amire a felmosópárnát lehet rögzíteni.

Xiaomi Jimmy JV65 Plus állóporszívó teszt 2 Jimmy JV63/Jimmy JV65/Jimmy JV65 Plus

Szerintem azonban nem ez a pláne, hanem a flexibilis cső – ami helytelenül nem szerepel a JV65 Plus gyári képein, de a dobozban benne van -, amivel lehet autót is takarítani, hiszen nálam ez egy folyamatosan felmerülő probléma. Nem mondom, hogy annyira kényelmes, mint a Xiaomi CoClean gépjárműpucolásra kitalált célszerszáma, de nem is 25 percig, hanem 70-ig bírja, amivel azért már elég nagy területet lehet lefedni.

Néhány életszerű forgatókönyvet felvázolnék, hogy miket lehet művelni az egyes kiegészítőkkel:

 • szilikonos hengerkefe: szőnyeg és egyéb vastagabb szövetek tisztítása
 • homogén hengerkefe: laminált padló, linóleum, parketta, kő tisztítása
 • nagy fordulatú (a kisebbik) forgófej: atkaeltávolítás ágymatracból és ülőgarnitúrából
 • flexibilis cső: autó tisztítása, illetve minden nehezen elérhető helyhez is használható, pl. váltószoknya, tárolók alja
 • 90 fokos toldó: minden olyan rész, amire nem láttok rá, például szekrény teteje, de sima hosszabbítónak is jó

Ezt egészíti ki a felmosásra is használható tartály, amit a konkurens gyártó, a Roidmi NEX szuperporszívójáról ismerhettek. Ott nem voltam különösebben elájulva a megoldástól, szerintem 120 000 Ft-ért jobban is megoldhatták volna a dolgokat, de hát a Xiaomi Jimmy JV65 csak 67 000.

 

Xiaomi Jimmy JV65 Plus – Nem kell ide Vileda

A legfontosabb kérdés az, hogy a kiválóan takarító Xiaomi Jimmy JV65 ugyanolyan hatékonyan képes-e felmosni is. Nézzük, milyen problémák adódhatnak azzal, ha az elektromos hengerkefe mögé egy vízzel teli tartályt és egy nedves rongyot csatlakoztattok. A Roidmi NEX esetében a fő gond abból fakadt, hogy a mágneses fej az egyenetlen felületen állandóan leakadt a helyéről.

A kifugázott részeken – konyha, fürdőszoba, mellékhelyiség – el tud mozdulni a platni, ellentétben a laminált padlóval és a parkettával. A Roidmi megoldását azonban a Jimmy JV65 Plus esetében megváltoztatták, itt egy mechanikus fül akad be a helyére, ami meggátolja, hogy elmozduljon a tartály a helyéről.

A vízadagolási metódus nagyon egyszerű, ugyanazt a szisztémát követi, amit a Roidmi NEX is.

A fej szélén van két szelep, ami nyomásra kiengedi a folyadékot, egyébként pedig zár, vagyis ha nem terheljük meg „F erővel”, akkor nem „pisil” maga alá. Ez tulajdonképpen inkább felmosás, mint a robotporszívók által végzett feltörlés, hiszen tudtok egy helyben dörgölni, erőt kifejteni, vagyis viszonylag kevés a különbség a hagyományos felmosáshoz képest. Egy dologban tér el, ez pedig a rongy kicsavarása, ehhez fizikailag le kell szedni azt. Eszköz specifikus felmosórongyot nem találtam hozzá, de szerintem a Roidmi NEX párnája erre is jó.

A takarítás és a felmosás természetesen együtt is megy, és a JV65 mindent meg is tesz a megfelelő hatékonyság elérése érdekében.

Ám így is előfordul olyan eset, amikor a makacsabb kosz átjut a forgófejen, be, a felmosó fej alá, ami ilyenkor szétmázolja a szennyeződést. Szerencsére ez ritkán fordul elő, nagyjából 10-ből 1-szer, vagyis nem tökéletes a megoldás, de azért majdnem. Ezt leszámítva viszont jól használható a módszer, alig vizez a rongy, nem áztatja el a padlót, ha ügyesek vagytok, akkor nagyjából olyan száradási sebességet érhettek el vele, mint a robotporszívók esetében. Értelemszerűen a szőnyegek előtt le kell pattintani a gépezetről, de ezt egyetlen mozdulattal meg lehet tenni, lábbal letaposhatjátok a gépről a tartályt. Aki pedig nem akarja használni a megoldást, annak nem kell, a Xiaomi Jimmy JV65 a felmosó platni nélkül is teljes értékűen használható.

Összegzés

A Xiaomi Jimmy JV65 Plus nem más, mint egy sima JV65, kiegészítve egy felmosó tartállyal. Ez persze semmit nem von le korábbi érdemeiből, egy erős, 70 perc üzemidőre is képes eszközről van szó, ami a számtalan kiegészítője mellé egy újabbat kapott, amivel tovább bővült a funkcionalitása. Már nemcsak a lakás és az autó kipucolására vagy a kárpitok tisztítására, hanem felmosásra is alkalmas extrém gyors száradás mellett, és a flexibilis cső is remekül használható. Természetesen a szokásos állóporszívós előnyeit is megtartotta, nem kell vacakolni a porzsákkal, könnyű, jól variálható, takaríthattok vele akár létráról is.

A történet tanulsága viszont nem ez, hanem hogy 2020 márciusában, mikor a tesztet írtam a JV65-ről, még 76 000 Ft-ot kértek érte, most pedig egy felmosó platnival kiegészítve is csak 67 000 Ft-ba kerül, a JMJV65PLUS kóddal, ajándék HEPA filterrel, EU raktárból. Mi ez, ha nem jó üzlet?

Pro

 • Olcsóbb, mint a sima JV65
 • Lehet vele felmosni is, és extrém gyorsan szárad utána a padló
 • Hosszú üzemidő
 • A flexibilis csővel még autót is lehet pucolni
 • A kisebbik motoros fejjel a bútorokat is takaríthatjátok
 • A tartály 2 másodperc alatt leszedhető

Kontra

 • A Roidmi és a Roborock termékek minősége jobb
 • Kicsit béna töltöttségkijelzés

hirdetés