hirdetés

Wanbo TT okosprojektor teszt

Célszerszám tartalomfogyasztáshoz

teszt
Wanbo TT okosprojektor teszt 1

Forrás: Geekbuying

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-04-03

A Wanbo felfejlesztette a korábbi T2R Max és T6 Max terméküket, ezek szellemi utódja a TT lett. Alapvető változásokat találhattok a specifikációban, megnőtt a fényerő 550 ANSI lumenre, frissült az 1080p natív felbontású megjelenítő hardverkészlete is: BT 5.1, 5 GHz-es WiFi, Dolby Atmos támogatás és automatikus fókuszállítás van a repertoárban, sok mással egyetemben. Az NNNRendeljkinaitwtp  kuponkóddal 97 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte, EU raktárból, ingyenes szállítás mellett. Lássuk, megszolgálja-e az árát!

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 9

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Leszámítva a tápegységet és a leírást, nem csomagolnak mellé még egy nyamvadt HDMI kábelt sem, pedig ma már ez sem igazán tétel.

Csapjátok hasra a TT-t, és feltárul a felszereléshez szükséges menetes rögzítő,

míg a hátoldalt szemügyre véve a portok. HMDI, USB, jack és DC, utóbbi szolgáltatja a tápot. A vezérlést nem tolták túl, egy gomb van rajta, ezzel lehet be- és kikapcsolni, a többit a távirányítóról lehet intézni. És itt jön az első érdekes dolog, nagyjából az Alfa űrbázist is lehetne erről a kontrollerről vezérelni, ugyanis minden fontos dolgot kipakoltak rá. A dedikált YouTube, Netflix, Amazon Prime Video és a böngészőhívás gombjai tekintenek vissza rátok, négy színes, elvileg programozható kapcsolóval egyetemben. Mondjuk hogy hol lehet ezt megtenni, arra nem jöttem rá, szerintem csak vakkapcsolók, és azért maradtak a távon, mert ilyen volt a polcon és kész. Amit még hiányoltam, az a hangalapú keresés, de ez úgy látszik az Android TV specialitása marad.

Forrás: Geekbuying

A leírást pont ezért érdemes forgatnotok, mert minden benne van, ami a távirányító használatához kell, de egyébként adják magukat a funkciók. Tényleg megtaláljátok rajta az összes fontos dolgot, és a piktogramok is segítenek, azt hiszem, ez az egyik legjobb projektor táv, amit valaha láttam, azt leszámítva hogy nem Bluetooth-os, hanem infrás. Mivel mást nem is tudtam csinálni off-site, ezért bekapcsoltam a készüléket, lássuk, mit tud!

hirdetés

Wanbo TT – Hogyan rontsunk el valamit, ami jó

Bekapcs, hang megmérése, egész csendes, de azért hallhatóan dolgozik a ventilátor. Számszerűsítve ez nagyjából 39-40 dB-t jelent, ez érezhető különbség például a ThundeaL TD98-hoz képest. A bootolás gyors, szinte minden automatán működik, remek az automata élességállítás is, illetve van trapézkorrekció, ami azért is fontos, mert nincs emelőlába a TT-nek.

Forrás: Geekbuying

Az emelőláb hiánya egy ritka idegesítő dolog, így kénytelenek vagytok mindenféle béna megoldást alkalmazni a megfelelő magasság eléréséhez.

Én „dobozoltam”, mint az Isten hozta, őrnagy úr!-ban, vagyis addig pakoltam alá a kartont, amíg el nem érte a megfelelő magasságot, létrehozva a kis személyes Bábel tornyomat, minden percben attól rettegve, mikor borul le az egész, és csapja ki belőle a lámpát.

És ha már itt tartunk, a képminőség megdöbbentően jó, pengeéles és az automata szinte tökéletesen beállítja, néha kellett csak finomhangolnom.

Támogatja a HDR 10-et, a színek kiválóak, még a hangja is egész jó a Dolby Atmos támogatásnak köszönhetően. Minden pontja, még a sarkokban is homogén a megjelenítésnek, ez csillagos ötös. És hát mi kellhetne más a kiváló képminőségen túl egy projektor esetében?

hirdetés

Például egy kicsit nagyobb fényerő,

hogy ne kelljen besötétíteni – állítólag 650 ANSI lumen, de a ThundeaL T98-nál számolt 700+ sokkal világosabb volt –, és egy kevésbé zárt androidos rendszer. A TT-re speciálisan ráfaragott Android nagyon gyors, pedig csak 1 GB RAM és 8 GB háttértár támogatja. Ezt viszont úgy sikerült elérni, hogy jól ki is herélték a rendszert, kész tények elé állítva a felhasználókat: ti itt nem akartok ám mindenféle egyedi dolgot, szoftvereket, meg hasonlókat telepítgetni. Valójában ez egy jól körbebástyázott média box, ami tud vetíteni, nem is igazi projektor. Az app kínálat elképesztően szűk, de aki ezt a Netflix, YouTube, rádióhallgatás, Miracast használatával gamerkedés vonalat kívánja csak, az imádni fogja.

Főleg, hogy Widevine L1 szinten kezeli a streaming szolgáltatók anyagait, vagyis akár 4K felbontást is képes (lenne) lejátszani. Hogy ez miért nem történik meg, arra egyszerű a magyarázat: a natív 1080p megjelenítő nem támogatja a 4K-t. Mondjuk más formátumokat sem nagyon, ugyanis a sample fájljaim 90%-át! nem játszotta le, ami megdöbbentően nagy arány, és az mkv-kat ma már az összes eszköz normálisan kezeli. Ezzel szemben streaming fronton nagyon durva az eszköz, mindenféle szolgáltató appjait előre feltelepítették, Netflix, Prime stb. mind ott van a menüben, még dedikált gomb is van rájuk a távon. Ebből azt a következtetést kell levonni, hogy ez egy célszerszám médiafogyasztásra, ne akarjatok rajta Aptoiddal mókolni, meg hasonlókat, egyszerűen nem erre való. Persze némi erőfeszítéssel azért lehet, de az átlagos vásárló neki se áll majd ennek a folyamatnak. Nekem hiányzik a szabadság, de azt hiszem én tartozom a kisebb halmazba.

Ami a perifériakezelést illeti, nem igazán boldogultam a BT kapcsolattal.

Hozzá akartam társítani a Dareu EK868-at, de ha fejre álltam, akkor sem látta, miközben a telefonom meg igen. Az EarFun Uboom L hangszórómat 10 perc szarakodás után nagy nehezen észrevette, de itt valami nekem nem volt oké, ez ennél flottabbul szokott menni. Ez azért baj, mert az 1 darab USB portot már elfoglalta a pendrive-om, lévén a 8 GB-nyi háttértárra komoly filmmennyiséget úgysem lehet felmásolni, így maradt ez előbbi megoldás. Amire nagyon jó, az a játékok. A Miracast tökéletesen működik, és sokkal jobb Asphalt 9-ezni rajta, mint mondjuk mobilon, már amennyiben nem bánjátok a redőnyök leengedését. Ilyenkor ráadásul a szűkített app lista sem akadályoz,

ez az ideális házasság: a Wanbo TT és valamilyen egyéb mobileszköz.

Összegzés

A Wanbo TT jól összegzi, miért nem vettem még magamnak soha projektor: pont nem elég a fényereje a nappali mozizáshoz, idegesítő, hogy nem lehet a magasságát állítani és az egyébként remekül működő spéci Android rendszere – ami sajnos nem Android TV – túlságosan zárt ahhoz, hogy megszerettesse magát. Aki azonban csak streaming szolgáltatók anyagait nézné, Youtube-ozna, netezne vagy játszana, annak ez a tökéletes eszköz. A képminőség pazar, a ventije viszonylag csendes, BT segítségével társíthattok hozzá hangfalakat vagy egyéb eszközöket, a rendszer gyors, és ha nem akartok túl sokat akkor ez egy remek megjelenítő. Mindaddig, amíg fel nem merül bennetek, hogy valami extrát kéne rátenni, mert akkor lekopik a máz.

Ez egy céleszköz, amiért az NNNRendeljkinaitwtp  kuponnal 97 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, EU raktárból, ingyenes szállítás mellett, így ha vissza fogjátok az igényeiteket, ez egy remek projektor mozizáshoz.

Pro

 • Remek képminőség, pengeéles mindenhol
 • Gyors, személyre szabott rendszer
 • Widevine L1 tanúsítvány mindenféle streaminghez
 • Nem túl hangos ventilátorok
 • 5 GHz-es WiFi és BT modul

Kontra

 • Nekem túlságosan zárt, eléggé leszűkíti a lehetőségeket
 • Viszonylag kevés csatlakozó
 • Nincs magasságállító láb
 • Szerintem nem tud 650 ANSI lument, emiatt halvány a kép

hirdetés