hirdetés

EarFun Uboom L Bluetooth hangszóró teszt

Méltó JBL vetélytárs

teszt
EarFun Uboom L Bluetooth hangszóró teszt 1

Forrás: BlitzWolfShop

Norbi
írta: Norbi
2022-09-14

Az EarFun Uboom L névre keresztelt Bluetooth hangszóróját már nagyon vártuk, hogy megérkezzen. Sok jót hallottunk róla, így egyből alapos vizsgálatnak vetettük alá. A hangszóró kis méretben ígér nagyon jó hangminőséget és hosszú üzemidőt, sőt selling pointként azt emeli ki a cég, hogy a hangcucc nemcsak, hogy vízálló – szabványból az IP67-est kapta – , hanem még képes a víz felszínén is úszni, anélkül, hogy károsodást szenvedne, ami azért elég menő, ezzel a medencés partik sztárja lehet. Az első 10 vásárló az RKIUBOOML  kuponnal 29 990 forintért viheti haza a hangszórót, ami egy nagyon jó ár lehet érte, ha hozza mindazt, amit mondanak róla. Nézzük mennyire váltotta be a hozzá fűzött vérmes reményeket.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 10
  • design és anyagminőség: 10
  • felszereltség, funkciók: 9
  • ergonómia: 10
  • ár/érték arány: 9

9.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A hangszóró egy fehér dobozban érkezett, amin maga a Uboom L látható, ahogy belecsobban egy kis vízbe, ez már előrevetíti a készülék vízállóságát. Kibontva a csomagolást, egyből láthatóvá válik a hangszóró, alatta még találtam egy USB Type-C-s töltőkábelt, illetve egy használati utasítást is. A készülék mérete első látásra kicsit meglepett, mert elég pici – 78x210x72 milliméter -, de súlya az van, ami azt jelenti, hogy azért van benne anyag. A mérlegen egészen pontosan 650 grammot nyom. Az anyagminőség példás, nagyon jó fogása van, és a két oldalán a sugárzókat gumiborítás védi. A töltőnyílás picit elrejtve, egy vastag műanyag/gumi fedél alatt található, ezt viszonylag nehézkes volt eltávolítani, ami szintén a termék vízhatlanságára vezethető vissza. Ugyanitt helyezkedik el egy 3,5 millis jack csatlakozó is, amivel vezetékesen is összeköthető bármilyen eszközzel. A töltése nagyjából 2,5 órát vett igénybe, igaz nem teljesen volt üres az aksi.

Teljesen lemerült telep esetén a feltöltés kicsivel több, mint 4 órán át tart.

Egy töltéssel a cég ígérete szerint 16 óra zenelejátszásra képes, ennél csak picit volt kevesebb az az üzemidő, amit sikerült kihozni belőle, igaz, sokszor 50 százalék feletti hangerőn nyomattam vele a zenét. A töltöttségről egy négyelemű LED világítás ad visszajelzést. Itt egy picit sajnáltam, hogy a Uboom L sem tartozik azon ritka EarFun eszközök közé, amelyek párosíthatók a cég alkalmazásával, mert akkor kicsit pontosabban értesülhettem volna az aktuális töltöttségről. De van remény, hogy idővel ezt orvosolják a cég mérnökei.

A készüléket remek funkciókkal vértezték fel, az egyik ilyen lehetőség, ami már ismerős lehet a Tronsmart termékeiből, hogy ha rendelkeztek több ilyen eszközzel, akkor azok összepárosíthatók. Így sztereóban fognak szólni, illetve természetszerűleg a két hangszóró teljesítménye is összeadódik, vagyis míg egy eszköz esetén 28 wattal kell beérnünk, ha kettőt vásárolunk már 56 wattal düböröghet a ház.

A készülék rendelkezik videó, kültéri és beltéri móddal is.

A Bluetooth gomb kétszeri megnyomása aktiválja a videó módot. Ekkor nem érhető el a sztereó hangzás és a hatótáv is rövidebb, cserébe a késleltetést minimálisra csökkenti a hangszóró, így a kép és a hang tökéletesen szinkronban lesznek. Jó eséllyel ilyenkor közel van a sugárzó ahhoz, amiről a tartalmat kapja, tehát a kisebb hatótáv nem jelent problémát. A kültéri mód felerősíti a basszust és a magasabb frekvenciákat, ezzel javítva a hangminőséget a zajosabb környezetben, beltéri módban pedig kompromisszumok nélküli, kiegyensúlyozott, tiszta hangzást nyújt a hangszóró.

Nagy selling point a készülék esetében, hogy teljesen vízálló, sőt még lebeg is a vízen. Ezt a próbatételt nem hagyhattam ki, szerencsére nemcsak egy kád vízben volt lehetőségem kipróbálni, hanem egy nagyobbacska úszómedencében is. A termék, mikor óvatosan vízre bocsájtottam, úgy tűnt, teljesen elhallgatott, mondtam is magamban: ez nem jött össze. De mindössze annyi történt, hogy a víz lefojtotta a hangját, a hangerőt növelve hallatszott, hogy ugyanúgy muzsikál tovább, csak a vizes móka egy kicsit több kraftot igényel, szóval a termék, ahogyan az alábbi videón is látható, kiállta a próbát.

Nagyon jó szolgálatot tett a másnapi bringás Tisza-tó kerülésen is, el sem fáradt a végére, ellenben mi annál inkább. A hangminősége kiemelkedőnek bizonyult, még úgy is, hogy szintén az applikációval való párosítás hiányában be kellett érni a gyári beállításokkal. Hiába no, Olaf jó munkát végzett. Nekem, de még Don Kartács kollégának is, aki szintén kipróbálta a cuccot, nagyon jó benyomása volt a Uboom L-ről.

Összegzés

Összességében nagyon elégedett voltam a termékkel, abszolút hozta, amit a gyártó ígért. Nagyon szépen szól, egy feltöltéssel tényleg, akár egy napig is elzenélt, sőt, még az úszásban is jeleskedett. Ha valaki kicsi, de jól szóló vezeték nélküli hangszórót keres, annak jó választás, tényleg felveszi a versenyt a nevesebb gyártók termékeivel, mindezt alacsonyabb áron. 

Az EarFun Uboom L hangszóróját 39 990 Ft-ért vásárolhatjátok meg a BlitzWolfShopban, a termék a hazai raktárból nagyon gyorsan kézbesítésre kerül, a szállítást már ez az ár tartalmazza. A leggyorsabb 10 vásárló, aki használja az RKIUBOOML  kuponkódot, ennél az árnál 10 000 forinttal olcsóbban, tehát mindössze 29 990 Ft-ért tudja megrendelni tesztalanyunkat.

Pro

  • Kiváló hangminőség
  • Hosszú üzemidő
  • Vízállóság
  • Jó külső, minőségi anyaghasználat

Kontra

  • Alkalmazással nem használható

hirdetés