hirdetés

Tronsmart Bang SE boombox teszt

Jól kiegészített sorminta

teszt
Tronsmart Bang SE boombox teszt 1

Forrás: Geekbuying

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-12-16

A Tronsmart Bang széria egyre több taggal bővül, most a legkisebb testvért vettem górcső alá, a Bang SE-t. A gyártó szerint a leginkább hordozhatónak mondott hangszórónak nemcsak a tömege, de az ára is alacsonyabb, mint a korábbi modelleknek, miközben alig veszített valamit a tudásából a Bang és a Bang Mini testvérekhez képest. A zajongó az NNNRendeljkinaitbgse  kuponkóddal 22 100 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vihető haza magyarországi raktárból, ingyenes szállítás mellett.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A vezérlés többi gombja teljesen egyértelmű, és szerencsére megtartották a fekete alapon fehér jelölést, ami sötétben is viszonylag jól látszik.

De hogy ne csak ez segítsen a tájékozódásban, van két visszajelző LED is rajta, ami a kapcsolat állapotáról és a SoundPulse technológia – ami egy basszuskiemelő eljárás – aktívságáról ad tájékoztatást. A hátlapon a szilikongumiból készült fedél alatt az alábbiakat találjátok:

 • Type-C bemenet
 • Reset gomb
 • USB-A kimenet a power bank funkcióhoz
 • AUX, vagyis jack bemenet
 • TF, vagyis micro SD bemenet

Ez a szokásos leosztás, mindenféle formátumot – wav, mp3 flack stb. – lekezelt, de úgyis mindenki az 5.3-as BT kapcsolatot fogja használni, amiről azt érdemes tudni, hogy ennek már nagyon alacsony a késleltetése, így videók/filmek alatt sem csúszik a hang. Az egyik legnagyobb hiányosságot is sikerült kijavítani, vagyis az üzemidőt megnövelni. Ez alapból 20 óra – korábban 12 és 15 volt, ami azért szintén nem rossz –, ennyi jön ki a 8000 mAh-ból, de állítólag még bekapcsolt LED-del is elzenél 16 órát. Miért nem teszteltem le az utóbbit? Mert van 3 különböző ritmus, plusz az alap 20 órás üzemidő – ezt viszont kipróbáltam –, ez összesen 68 órányi zenehallgatás lett volna, ami iszonyatosan sok. Napi 3-4 órával számolva az 17 napnyi folyamatos muzsika, ennyire meg azért nem jó a Bang SE hangképe, hogy ezt végigküzdjem vele, de erről majd később. Egyszer megpróbáltam LED-es módban is, nagyjából kijött a matek, szóval hihető a gyártó állítása.

 

Tronsmart Bang SE – Talán ez a legjobb

Azzal kezdeném, hogy mivel nálam mindhárom boombox járt, ezért óhatatlanul is elkezdtem őket összehasonlítani fejben. Ezt viszont ti nem tudjátok megtenni, pedig például a teljesítmény, ami ebben az esetben 40 W, eléggé lényeges, mint ahogy az is, hogy itt 2 darab, minden tartományban szóló membrán van, vagyis nem választják szét a hangsávokat külön rezgőfelületekkel. Hogy nektek ezt ne kelljen nyomozni, álljon itt egy kép, ami egyértelműsíti a különbségeket.

Forrás: Geekbuying

Mint látható, a fő differencia teljesítményben, illetve a hangszóró hangképző rendszerében van. Szerintem fontos azt kiemelni, hogy ezek nem körsugárzók, de erre nyilván ti is rájöttetek abból, hogy a hátoldalon vannak a portok. A Bang SE-hez nem társítható applikáció, ami leginkább a hangkép módosításának hiánya miatt fájó, de szerencsére vannak letölthető EQ programok, illetve a legtöbb zenelejátszónak is van ilyen funkciója, de az AIMP-nak és a Winampnak biztosan. A Bang SE-nél van egy további korlátozás a sima Banggel szemben, ez nem a TuneConn, hanem a sima TWS technológiát használja, vagyis csak 2 eszköz kapcsolható össze sztereóban, nem pedig 100.

Ez az esetek 99%-ában lényegtelen, hiszen így is sztereóban szól a két eszköz, 100 darabnál pedig az összes hangsávot ismétli, szóval bizonyos szempontból még jobb is a TWS technológia, mint a TuneConn.

Ha valahol először azt éreztem, igazán szükség lenne még egy darabra a termékből, az pont a Bang SE, aminek a hangképe „bright”, vagyis világos, a cég állítása szerint, de én inkább az angol „muffled” szót használnám rá, amit talán lefojtottnak lehetne fordítani magyarra. Ez szerintem pont oda vezethető vissza, hogy a mélyet és a közepet/magasat is ugyanazoknak a membránoknak a rezgése szolgáltatja, ezért kicsit kásás, összemosódó a hangkép.

Forrás: RendeljKínait

Érdemben ezen a SoundPulse technológia használatával lehet javítani,

amit én egyszer bekapcsoltam és úgy is hagytam, mert semmilyen hátrány nem származik belőle. Az elektronikus zenékre ez a hangkép is tökéletes, mondjuk egy DeadMau5 vagy egy Vibrasphere remekül szól rajta, csak énekhang ne legyen a muzsikában – maximum a Brooklyn Bounce mély férfihangja –, mert ott bizony csorbul a hangkép. Nem azt akarom mondani, hogy a 20-25 000 Ft-os kategóriában a többi konkurens jobb, de azért egy tízessel többért már sokkal jobb hangképpel megáldott darabok is vannak – például az Earfun Uboom L, aminek a tesztjét itt találjátok –, igaz, nem ilyen felhasználásra. És tulajdonképpen pont ezen van a hangsúly, ez ugyanis egy boombox, amit vállra akasztva „kell” hordani.

A tömege erre teljesen alkalmassá teszi, hiszen mindössze 2,16 kg, ellentétben a legnagyobb Banggel, ami több, mint 3 kilogramm. Vállra véve sem kényelmetlen, és tényleg van egyfajta „táskarádió” feelingje a dolognak, ghetto blasterként használva meg kit érdekel a hangminőség? Legyen hangos, ahogy „Zsíros ED bevezetője a METAL”-ba is mondja. Erre tökéletes a Bang SE, egy fatörzsre állítva a tábortűz mellett vagy társasozáshoz, hogy meglegyen a hangulat, erre igazán alkalmas a hordozható hangszóró.

Összegzés

A Bang SE remekül egészíti ki a Bang és a Bang Mini szériát, egy kisebb, jobban hordozható darabbal, és amit előad az igazán őszinte. Nem akarja túllépni a műfaj kereteit, egy pici boombox, jó sok LED-del felvértezve, parádés üzemidővel. A vájtfülűek húzzák majd a szájukat a hangminőségre, de az igazi célközönség magasról tesz rá, hogyan szól, addig, amíg hangos. Egy kis plusz basszust mondjuk el tudtam volna viselni, ez lehet dealbreaker, de erre meg ott van az elektronikus EQ a lejátszóprogramokban, lehet mókolni rajta kedvetek szerint.

Az árazása szerintem jól sikerült, az NNNRendeljkinaitbgse  kuponkóddal 22 100 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vihető haza, ami nagyjából egy tízessel olcsóbb mint a Bang Mini, és egy húszassal, mint a Tronsmart Bang. Azok kedvéért, akik ezeket preferálják, betettem a tesókat is a vásárlás gomb alá. Az SE a szokásos kondíciókkal – magyar raktár, gyors és ingyenes szállítás – érhető el.

Pro

 • Pofás
 • Jól néznek ki a LED-ek, de ha nem tetszik, kikapcsolhatók
 • Nagyon hosszú üzemidő
 • Egyszerű kezelhetőség
 • SoundPulse és TWS technológia
 • Powerbank funkció

Kontra

 • A hangkép pont olyan, mint amit 23 000 Ft-ért tippeltek

hirdetés