hirdetés

Tronsmart Bang partihangszóró teszt

Ghetto ez a blaster

teszt
Tronsmart Bang partihangszóró teszt 1

Forrás: Geekbuying

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-04-14

És végre, megérkezett, egy igazi kínai ghetto blaster a Tronsmart Bang személyében. 60 W-ot tud kipumpálni magából a partihangszóró, színes, szagos, egy rakat bemenettel rendelkezik, többet össze lehet belőle kapcsolni – konkrétan 100 db-ot -, hosszú az üzemideje és még egész jól is szól. A JBL Charge kínai ellenfeléért 33 500 Ft-ot kérnek a 6OUCDQDP  kóddal, ezért cserébe pedig német raktárból érkezik, ingyenes szállítás mellett.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Hosszú üzemidővel rendelkezzen, ne kelljen már a spanoknak beugrani a trafikba „elemé” – értsd: nagy akku – és nem baj, ha csillog-villog, mint a Salamon töke. Ez utóbbit maximálisan sikerült megvalósítani, ugyanis nemcsak a két oldalmembránt öleli körbe 2 darab LED, hanem a front alsó karimájára is került egy, így már távolról lehet látni, ki a legnagyobb gangszta a telepen.

Forrás: Horror-shop.com

A csomagolásában a hangszórón kívül van még egy jack és egy Type-C kábel, amivel tölteni lehet, meg egy leírás, de hát az utcagyerekek nem bohóckodnak ennek az elolvasásával, egyrészt mert az nem annyira menő, mint faarccal nyomkodni a gombokat, másrészt meg nehogy már beégjünk a haverok előtt, hogy nem tudjuk, mi mit csinál. Nem túl nehéz rájönni, mert eléggé adja magát minden, balról jobbra haladva az NFC jelhez kell érinteni a telótokat a BT 5.0 kapcsolat felépítéséhez, tőle jobbra a töltöttséget mutató négy pöttyös LED sor, a TuneConn – ez egy fajta TWS – gombja, a módválasztó, ami a bemenetek között lapozgat, a hangerő állító gombok, illetve a lejátszásért felelős nyomkodó helyezkedik el. Tovább haladva az SP gombbal – ami SoundPulse-ot jelent – az EQ-t kapcsolgathatjátok – ez appból állítható -, végül pedig a ki- és bekapcsolásért felelős gomb található. Mondtam, hogy pofonegyszerű, 4 általánossal is megérhető, főleg, ha az utolsó évet háromszor jártad ki.

Csapjuk a hátára az eszközt és nézzünk be az IPX6 szabványt teljesítő burkolat alá a szilikon fedő lepattintásával, ami alatt feltárul a port rengeteg, ami az alábbiakban nyilvánul meg:

 • USB-A csati, amin keresztül az eszközeinket tölthetjük, mintha power bank lenne a hangszóró
 • Type-C port a töltéshez
 • Aux-in port, gyakorlatilag egy jack bemenet ha kábelezni akartok (úgysem akartok)
 • TF kártya olvasó, micro SD kártyákhoz (ki hord magánál ilyesmit manapság?)

Két észrevétel a fentiekkel kapcsolatban, egyik, hogy töltés közben is lehet zenélni a Tronsmart Bangről,

vagyis ha parti közben lemerülne, akkor fel lehet csattintani a hálózatra vagy egy power bankra. A másik, hogy az USB-A aljzaton keresztül nekem egyetlen pendrive-om sem működött. Átformáztam FAT32-ről NTFS-re, próbáltam 16 és 32 GB-tal is, de semmi. Aztán rájöttem, hogy egész egyszerűen nem bementről van szó, hanem innen tölteni lehet az eszközeinket. Azért néztem be először, mert régebbi modelleknél ez még bemenet volt, és rutinból azt gondoltam, hogy itt is az, de szerencsére ez már a power bank funkciót szolgálja, ami végülis sokkal hasznosabb dolog. Az NFC-t viszont egyből megtalálta, szóval használtam BT-n keresztül, mert egyébként is ez adja magát.

Ami a minőségét illeti, az rendben van, bár a felső műanyag elég olcsó hatást kelt,

itt valami szilikonos burkolatot el tudtam volna viselni, az sokat dobna a minőségérzeten. Az összerakottsága jó, de azért a JBL simán veri, amiért nem kárhoztatom a Banget, mert feleannyiba kerül. Sör ellen védett az IPX6 szabványnak köszönhetően, mást meg nem is várok el tőle. Ahol viszont szorulhatott volna több kreativitás is a készítőkbe, azok a LED-ek. Hét különböző színnel tud villogni, vagy nyomatja a lélegző effektet, esetleg kikapcsolható, ha már idegesítő. Állítólag leköveti a zene ütemét, szerintem csak simán össze-vissza villog, de én még egyetlen olyan LED-et se láttam, ami erre képes lett volna, talán a Govee programozható szalagja állt ehhez a legközelebb.

Forrás: RendeljKínait

Mivel Norbert kollégánál is volt egy Tronsmart Bang, ezért tudtuk keresztbe tesztelni a dolgokat, és az üzemidővel ő is és én is elégedetlen voltam.

Állítólag 10 800 mAh-s telep van benne, amivel 15 órát kellene elzenélnie, és ezt eddig tudták is a Tronsmart termékek. Amin viszont iszonyatosan felhúztam magam, hogy gyakorlatilag nincs standby ideje a terméknek. Ottfelejtettem éjszakára és reggelre lemerült, vagyis nem kapcsolja ki magát. De vajon mi szívja el az energiát, a 2 W-ot fogyasztó LED-ek? Zenélés közben is gyorsabban merül a kelleténél, 8-9 óránál nem tud többet, pedig ritkán ordíttattam. Aztán a neten olvastam valahol, hogy a fényár kikapcsolásával kb. duplázható az üzemidő, így már értem, hogy jön ki a 15 óra. A reverse charge – amikor power bank módban van – gond nélkül ment, nem tud gyorstöltést, de vészmegoldásnak így is megteszi.

A TuneConn technológiáról érdemes még néhány szót ejteni, hiszen ez nem ugyanaz, mint a TWS.

A True Wireless Stereo lényege, hogyha két eszközt összekapcsoltok, akkor a hangsávokat szétválasztja jobb és bal csatornára, valós sztereó hatást létrehozva. A TuneConn papíron ennél több, hiszen nemcsak 2 eszközt, hanem akár 100-at is össze lehet kapcsolni, aminek nem tudom mi értelme. A probléma az, hogy gyakorlatilag csak megismétlik a hangsávokat a zajongók, tehát önmagukban monó módban szólnak, viszont mégis rá lehet fogni, hogy ez is sztereó, hiszen az összekapcsolt eszközökben több hangsugárzó van. Két magas és két mély membrán bújik meg a Bang burkolata alatt, amelyek összteljesítménye 60 W. A másik varázsszó a SoundPulse technológia, amitől állítólag ütős basszust képes előállítani a blaster, de én olyan nagyon durva különbséget nem tapasztaltam egy átlagos hangszóróhoz képest.

Szerencsére van app, amivel bele lehet nyúlni az ekvalizerbe,

8 előre definiált profil közül választhattok, de sajnos egyedi beállításokra nem nyílik lehetőség. A progi teljesen rendben van, egyszerűen kezelhető, sok minden vezérelhető  – a LED színe és viselkedése, bemenetek, melyik legyen a mesterhangszóró, lehet frissíteni a firmware-t, stb. -, nálam hiba nélkül működött. Egy dolgot hiányoltam, hogy a töltöttséget nem írja ki százalékosan, pedig az hasznosabb lenne, mint egy miniatűrön nézegetni egy zöld csíkot.

Na de milyen a hangja? Szerintem jó is, meg nem is.

Norbival vitatkoztunk, neki tetszett, nekem nem, és elmondom hogy miért. Szerintem nem ver eléggé oda, pedig ez egy boombox, vagyis, ha kellene valahol az extra basszus, akkor az pont egy ilyen hangszóró. Nekem itt ne finomkodjon, senki nem fog rajta hárfát hallgatni, meg harangjátékot, ez a tábortűz melletti részegen összekapaszkodva Tankcsapdát hamisan ordítva együtt éneklős cucc, a hangminőség másodlagos, viszont szóljon cserébe mint az Isten haragja. Mivel nálunk sem volt egyetértés ebben a kérdésben, teret adtam Norbi rövid véleményének, amit alant olvashattok:

„Én kevésbé vagyok, vájtfülű, mint Don Kartács kolléga, nekem a Tronsmart Bang hangminősége teljesen elfogadható volt, szerettem a LED fényeit, még ha emiatt nem is tudtam kihozni belőle a maximum üzemidőt, szerintem simán megéri, hogy sűrűbben kell töltenem emiatt a hangládát. A készülék Bluetooth módban tökéletesen működött, ami picit zavart benne, hogy amint ki szerettem volna használni az egyéb lejátszási lehetőségeket, akkor már nem volt ennyire egyszerű a képlet. Az USB-s lejátszás nagyjából 10 próbálkozásból egyszer indult el, az SD kártyáról pedig ugyan elsőre elindult a muzsika, de a szám 10 mp után le is állt, hiába próbálkoztam újra és újra, az eredmény ugyanaz volt. Az NFC-s kapcsolódás egy Samsung Galaxy S20 FE telefonnal egyáltalán nem ment. Összességében ezért az árért szerintem jó választás, főleg akkor, ha csak Bluetooth módban szeretnénk zenét hallgatni. Sötétben igazi élmény a klassz, a zene ritmusát követő fényeivel.”

Összegzés

Hibátlansággal nem vádolható a Tronsmart Bang, az egyszer biztos. Az üzemidejét állítólag a LED-ek eszik meg, és a hangjával sem voltam maximálisan elégedett. De azért így is hozza a ghetto blaster életérzést, tökéletes cucc tábortűz mellé vagy grillpartihoz, csak nekem nem üt elég nagyot ahhoz képest, amit vártam tőle. Kínai gyártók cuccai közül egyetlen konkurenst tudok említeni, a Mifa WildBoxot, míg a legismertebb ellenlábasa a JBL Charge/Xtreme termékek.

Ha leírom az árazásukat, akkor ki is bukik, miért nem tud annyit a Bang, mint ezek: azért mert a 6OUCDQDP  kóddal 33 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, a JBL-ekért pedig 55-70 000 Ft-ot, ráadásul azoknak még a teljesítményük is kisebb. Félpénzért pedig nem is rossz ez, csak nem szabad elvárni tőle azt, amit a nevesebb gyártók hangládái tudnak. Ezek alapján azért mégiscsak megvehető a Bang, ami német raktárból érkezik, ingyenes szállítás mellett.

Pro

 • Jó app
 • Rendesen összerakták
 • Van teljesítménye
 • Több összekapcsolható egy láncba
 • Kétségkívül olcsó a konkurensekhez képest
 • Power bankként is működik

Kontra

 • Nem elég ütős a basszus
 • Az üzemidőbe bekavarnak a LED-ek, nem hozza a gyári értékeket
 • Nem lehet egyedi EQ profilt felvenni

hirdetés