hirdetés

Tronsmart Bang Mini hordozható boombox teszt

Minimális változások

teszt
Tronsmart Bang Mini hordozható boombox teszt 1

Forrás: Geekbuying.com

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-10-20

A Tronsmart Bang lett az idei év partihangszórója, egyetlen vetélytársa a Mifa Wildbox volt, és mi mindkettőt tudtuk tesztelni. Az előbbi viszont bekerült a zsugorítógépbe, és kijött a Mini változata, ami nagyon hasonló, azonban egyes funkciókat elvesztett az olcsósítási szándék hatására. A lényeg azonban változatan, ez is tud úgy üvölteni, hogy felkelnek a holtak, van rajta variálható LED, és jó hosszú az üzemideje. No és persze az ára is kevesebb, mint a nagyobb tesónak, 31 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte az NNNRendeljkinait59  kóddal, ingyenes szállítás mellett, magyar raktárból.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Mellette a sztereó párosítás gombja, amivel egy másik ugyanilyen eszközzel kapcsolható össze a Bang Mini,

míg az utolsóval a LED-et lehet körkörösen kapcsolgatni. Három állása van, kikapcsolt, körkörös és lélegző, de az utóbbi szerintem inkább csak random villogás. A számokat a hangerő gombok hosszú nyomásával lehet léptetni, a többi dolog magától értetődő. A tetején van az NFC chip, gond nélkül működött, szóval aki utálja a hagyományos BT párosítást, az örülni fog.

Hátra kerültek egy szilikon tok alá a portok, ez biztosítja az IPX6 védelmet. Teljesen ugyanaz a felhozatal, mint a sima Bang esetében:

 • USB-A csati, amin keresztül pendrive-okat lehet rácsatlakoztatni
 • Type-C port a töltéshez
 • Aux-in port, gyakorlatilag egy jack bemenet, ha kábelezni akartok (úgysem akartok)
 • TF kártya olvasó, micro SD kártyákhoz (ki hord magánál ilyesmit manapság?)

Kipróbáltam egy micro SD kártyával és egy pendrive-val is, mit játszik le, gyakorlatilag mindent. Wav, wmv, mp3, flac, mindegy neki, az összes muzsikát szépen megszólaltatta. Ettől persze még BT-n keresztül használtam, amiből az 5.3-as szabványt kapta, vagyis alacsony a késleltetés és jó nagy a hatótáv. Viszont itt is előjött az androidos probléma, hogy sokkal halkabb így a hang, mint mondjuk pendrive-on keresztül, úgy viszont meg brutálisan hangos tud lenni az 50 W-os hangláda.

 

Tronsmart Bang Mini – „Dárenbész”

Gondolkodtam, hogyan lehetne objektívan letesztelni egy partihangszórót, végighallgattam egy etapnyi zenét bekapcsolt LED-ek mellett, ami megdöbbentő módon csökkenti az üzemidőt 5 órára, az eredeti 15-ről, amit kikapcsolt állapotban lehet elérni. Aztán az jutott eszembe, hogyha már úgyis megyek nyaralni 4 napot, akkor az autóban is használni fogom, egy buliban is elég nagy a zaj, hát még az autópályán.

Egészen használható volt így is, de az azért nagyon érződik, hogy a hangját nem Hi-Fi igények kielégítésére hangolták.

Két mély és két magassugárzó dolgozik benne, körkörösen sugároz, legalábbis a robbantott ábra szerint. Ahogyan azt már a Tronsmart Bangnél is írtam, nem igazán szép a hangja, olyan partihangszórós, de annak meg nem elég kemény. Ami különösen nem tetszett, hogy az összkép alapból eléggé fátyolos, valahogy nem válnak el a hangok, olyan brummogós az egész. A SoundPulse gombot megnyomva lehet egy kicsit javítani a magasakon, de ez sem váltja meg a világot, szűk a színpad, összemosódnak a hangszerek. Ez nem igazán az, amit én kedvelek, az EarFun Uboom L, ami egy kisebb hangszóró, például egy nagyságrenddel jobban szól. App alapú kapcsolat pedig nincsen, így a hangképbe se lehet belepiszkálni a megfelelő sávok tologatásával. A Bang Mini is képes összekapcsolódni egy másik Minivel, hogy sztereó módban zajongjon, mondhatjuk rá, hogy TWS, csak valamiért a Tronsmart itt nem így hívja a technológiát.

Aztán úgy alakult, hogy beesett a GLS-től a BlitzWolf érdekeltségi körébe tartozó, AirAux AA-DH1, ami egy hasonló „party blaster”, de hívhatnánk boomboxnak is, a lényeg, hogy csapatós bulihoz való. Gyorsan feltöltöttem, bekapcsoltam és összehallgattam a hangjukat, hogy érzek-e némi különbséget, és bizony az AirAux AA-DH1 volt a jobb. Na nem azért, mert annak olyan fantasztikus lett volna a hangminősége, hanem inkább azért, mert sokkal öblösebbek a mélyei, ami szerintem az ilyen hordozható cuccokhoz illik, és még a hangképe is tisztább, mellette a Bang Mini kicsit „táskarádiósan szól”. Nálam az AirAux nyert, de az is a drágább, szóval ár/érték arányban nem kell a Mininek szégyenkeznie, csak ne tegyétek a két terméket egymás mellé. Utolsó tesztként kipróbáltam a mikrofonját, ami egész jó, viszonylag tiszta a hang, kicsit messze érződik a beszélgetőpartner, de ennyi, teljesen használható, bár még mindig indokolatlannak érzem.

Összegzés

Megnéztem mennyi a Tronsmart Bang és a Bang Mini alapára, és hát eléggé közel vannak egymáshoz. Ez abból a szempontból nem túl szerencsés, hogy elvileg a nagyobb testvér többet tud, még egy Tronsmart Trip minihangszóró is jár mellé ajándékba és mindkettő ingyenes szállítással, magyar raktárból érkezik. Ez alapján egyszerűen nem lehet eldönteni, melyik a jobb, nézzük mi a különbség a kettő között. Egyiknek sem igazán jó a hangja, olyan partihangszórós, mindkettő elég sokáig bírja, de a Mini egy picit tovább és a vezérlése, illetve a perifériakezelése is ennek jobb. A Bang viszont app alapú, ahol lehet finomítani a hangképen, nagyobb a teljesítménye is, mint a Mininek, szóval nem könnyű győztest hirdetni.

Az ára 31 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). az NNNRendeljkinait59  kuponkóddal, a sima Bang pedig 35 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). az NNNRendeljkinait11  kóddal, de jár mellé egy Trip minihangszóró is. A konkurens AirAux AA-DH1 47 000-be kerül, míg a Mifa Wildboxért pedig nagyjából 60 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek. Ennyivel biztosan nem jobbak a konkurensek, szóval marad a két Tronsmart termék, attól függően válasszatok, hogy egy kisebb, könnyebben hordozható cuccra van-e szükségetek, vagy egy nagyobbra.

Pro

 • Adja a partihangszóró életérzést
 • Végre normálisan láthatók a gombjai, jók a LED-ek is
 • Hosszú üzemidő LED-ek nélkül
 • Kétségkívül olcsó a konkurensekhez képest
 • Két darab képes sztereó módban működni

Kontra

 • Nem elég tiszta a hangja
 • Az üzemidőbe bekavarnak a LED-ek, nem is kicsit
 • Nincs app alapú vezérlés

hirdetés