hirdetés

Mifa Wildbox boombox teszt

Born to be Wild

teszt
Mifa Wildbox boombox teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-04-23

Lassan boombox nagyhatalom leszünk, hiszen a Tronsmart Bang után most itt a Mifa Wildbox, ami ugyanabban a kategóriában versenyez. Nekem jobban is tetszett a villogó, csipogó, remek hanggal megáldott zajkeltő, aminek az üzemideje is kiváló. A JBL Charge 4 pótléknak elég húzós az ára, 44 600 Ft-ot kérnek érte a BGHU1996  kóddal, kínai raktárból, de az áfát fizeti a Banggood és ingyenes szállítással érkezik.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 7

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A dobozban a szokásos Type-C kábel és egy kiváló leírás lapul, mindegyiknek ilyennek kellene lennie,

nagyon sok nyelvű, átlátható, fél perc alatt rá lehet jönni mindenre belőle. Nem mintha atomfizika lenne a kezelőszervek funkcióinak kitalálása, egyrészt azért, mert a piktogramok igencsak egyértelműek, másrészt meg minden világít, színes-szagos módon adja elő, amit kell. Ez sötétben kifejezetten jól jön, és bár itt is fekete alapon feketével dolgoztak az alkotók, de az eltérő színű LED-ek miatt jól megkülönböztethetőek a nyomógombok. Balról jobbra haladva: basszuskiemelés, módválasztás, hangerő és megállít-elindít funkció, LED-ek fényvezérlése, ki- és bekapcs, illetve a TWS mód aktiválása a felhozatal.

Ebből két dolgot emelnék ki, egyik, hogy a LED-ek színét direktben nem lehet variálni, de a mintázatukat igen,

mindenféle lélegzést, körözést, és hasonló effekteket tud, ami tökéletes partizáshoz. A másik, hogy 2 darab Wildbox tud sztereó hangszóróként is együttműködni, illetve akár 100 darabot is össze lehet kapcsolni az eszközökből, ez a Mifa PartyAdd. Itt nem teljesen tiszta, hogy 2 darab esetén igazi sztereó módban működnek-e a csatornák szétválasztásával, míg kettőnél több esetben csak a zenét ismétlik szolgai módon, ugyanis csak 1 darab állt rendelkezésemre, de gyanítom, hogy a fenti szitu a valós. A kapcsolatot BT 5.3-on keresztül építi fel, így a hang a videók lejátszása alatt sem csúszik, illetve két különböző eszközhöz is képes egyidejűleg csatlakozni az eszköz.

A hátoldalán találhatók a szokásos bemenetek, USB-A a reverse charge-hoz, hiszen power bankként is képes működni, TF olvasó micro SD kártyához, jack csatlakozó és végül egy Type-C port a töltéshez. Szerintem mindenki BT-on keresztül fogja használni, ahogy én is tettem, hiszen ma már a lakótelepi játszótéren gettózó fiataloknak is van mobiltelefonja. Ami számomra még nagyon szimpatikus volt, az a relatív kis méretek – 293x166x122 mm és 1,58 kg -, és az ellenállóképessége. Teljesíti az IP67 szabványt, így ha telibe veri a felboruló boroskóla, akkor sem lesz baja, de a homokos tengerpart is a terepe.

 

Mifa Wildbox boombox – Ezt a hangot kerestem

A Tronsmart Bang kapcsán említettem, hogy nekem nem annyira jött be a hangja. Nem volt rossz, de nem volt elég „rosszéletű”, hiszen sikítson és ordítson, itt úgysem a hangminőség a lényeges. Már csak azért sem, mert veszteségmentes átvitellel nem vértezték fel, csak SBC/AAC áll rendelkezésre, szóval itt azért nem Hi-Fi-ről van szó, de ehhez a műfajhoz nem is kell a prémium minőség, cserébe szóljon mint az állat.

A lényeg az, hogy a parti általában nem vájtfülűek gyülekezete, szóval itt ez nem is elvárás, ellenben a hangoskodás igen,

és ehhez minden adott. 60 W-ot tud kitolni magából a kicsike – ami szerintem túlzás, de azért így is kellően ordít -, amihez 2×20 W mély és 2×10 W magas hangszóróteljesítmény áll rendelkezésre. A dolog szépsége az, hogy ez a hangkép kifejezetten kellemes, nyilván basszussal telt, amire még a „bass” gombbal is rá lehet segíteni, és kb. úgy is hat a zenére, mint amikor a nitrót rátolják a Halálos Iram filmekben az üzemanyagra.

Forrás: Banggood

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

A hangkép alapból mélyorientált, ami nem meglepő, de mellette a többi frekvencia is kellemesen szól,

nincs túl nagy összemosódás, de azért ez akkor is egy partihangszóró. Ezt a feladatát viszont tökéletesen teljesíti, élénkek a magasak, jól szól a közép, összességében nagyon elégedett voltam vele. Még magasabb hangerőn sem torzít, de abban nem vagyok biztos, hogy megvan a 60 W, maximum mikor kidurran rajta a membrán. Viszont még itt is kristálytiszta a zene, valószerűtlenül jól szól ahhoz képest, amit vártam tőle.

A hang persze egy hálátlan állatfaj, valakinek ez tetszik, valakinek az, mindenki egyedi módon hallja a hullámokat, szóval simán lehet, hogy nektek nem pont ugyanaz jön majd be, mint nekem. Egy dolgot sajnálok, hogy nincs EQ gomb és app alapú machinálás sem, így a hangkép viszonylag fix, nem lehet belemókolni a dolgokba, ebben biztosan erősebb a Tronsmart Bang. A vezérléshez egyébként számomra sokat hozzáad, hogy mindent vicces hangjelzésekkel konstatál, bekapcsolásra van egy nagyobb mély ütem, a gombokra vízbe hulló esőcseppet imitál, míg tülköl, ha elértétek a maximum hangerőt. Határozottan van egy fajta hangulata az egésznek, ami nagyon tetszett.

És ha már zenelejátszás, akkor végigpróbálgattam, hogy mit tud lejátszani, a wma, az mp3 és a flac formátumokat is kezelte, de meglepő módon pont a wav-ot nem. Pendrive-okat nem fogad, csak a reverse charge miatt van rajta az USB-A, viszont Type-C porton keresztül csak a hangszóró akkuját lehet tölteni.

Én személy szerint csak 1 darab Type-C portot raknék rá – végülis nem 2008 van – és mellékelnék egy Type-C USB-A átalakítót, és ezzel mindent le lehet kezelni. Érdekesség, hogy Bluetooth-on keresztül sokkal halkabb, ha TF kártyáról próbáltam, iszonyatosan brutálisan tud hangoskodni.

Az viszont jó hír, hogy töltés közben is lehet róla zenélni,

szóval az üzemidő a valóságban végtelen, papíron viszont 24 óra zenélésre képes a 10 000 mAh-s akkumulátor. Ezt nagymértékben lehet csökkenteni a LED-ek bekapcsolásával, vagyis a fenti 1 nap közepesnél picit halkabb hangerővel és kikapcsolt fények mellett értendő, és ezt nagyjából tudja is. A töltöttség kijelzésére a bekapcsoló gomb szolgál, ez több színt is fel tud venni, attól függően mekkora feszültség van az aksiban.

Összegzés

A Mifa Wildbox hűen hozza azt, amit egy partihangszórótól elvárhattok, ráadásul át is örökítette a retro érzést, amit modern köntösbe öltöztetett fel. Nagyon kevés igazi hibája van, a hátsó portok kicsit logikátlanok, és nem játszik le wav formátumot – bár szerintem ez senkit nem érdekel -, ezt leszámítva nem sok mindent tudok említeni, esetleg még az app hiánya lehet egyeseknek fájó pont. Jó a hangja, kellően ellenálló, tetszenek a fényei, nem túl nagy, de jó sok erő szorult bele, és szerintem egy nagyon szerethető termék.

Sajnos a másik negatívum, amit említeni tudok az ára. Még a BGHU1996  kóddal is 44 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., ami szerintem sokakat vissza fog tartani a vásárlástól, pedig tényleg jó a cucc, és itt a pénzt a hangminőség csiszolására költötték el, nem valami fölösleges marhaságra. Az áfát fizeti a Banggood a hangszóró után, ami ingyenes szállítással érkezik.

Pro

 • Remek hangulatú termék
 • Meglepően jól szól (jobban mint a Tronsmart Bang)
 • Brutál hosszú üzemidő, ráadásul töltés közben is képes működni
 • Rendesen összerakott cucc
 • Nem nagyon hatja meg se a kosz, se a por
 • Használható power bankként

Kontra

 • A portokat egyszerűsítettem volna a hátoldalon
 • Nincs app, így nem lehet belenyúlni a hangképbe
 • Az ára lehetne alacsonyabb

hirdetés