hirdetés

AirAux AA-DH1 boombox teszt

Ha csak a zenei élmény számít

teszt
AirAux AA-DH1 boombox teszt 1

Forrás: Banggood.com

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-10-27

Az AirAux sem akart lemaradni a legújabb hype vonatról, és kiadta a Tronsmart és a Mifa után a saját boomboxát, ami nem más, mint egy hordozható hangszóró a nagyobb fajtából. Látszólag semmi különlegeset nem tud, pedig elég durva fényorgiát virítanak a LED-jei, de nem ez fogott meg, hanem a hangja. 29 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BGXIFD028  kuponnal cseh raktárból, ingyenes szállítás mellett. Ez meglehetősen olcsó, és ahhoz képest, hogy elsőre nem néztem ki belőle semmit, nagyon megszerettem a cuccot a teszt végére.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9

Népítélet

7.1

 • megbízhatóság:7.3
 • design és anyagminőség:7
 • felszereltség, funkciók:6.5
 • ergonómia:7.3
 • ár/érték arány:7.3
Véleményt írok

Ez a „disco fever” kötelező kelléke, minél inkább ütnek a fények annál jobb.

És itt aztán tényleg van minden, körkörös színváltás, lélegzés, összesen 8 különböző effekt, de ha már elpusztult tőle a retinátok, akkor kikapcsolható. Sötétben tényleg hangulatos, ahogy kavar vele az AirAux, viszont eszi az üzemidőt rendesen. A 4500 mAh-s akkuból kikapcsolt LED-ekkel 10 óra üzemidő jön ki, egyébként pedig nagyjából 6, ami még mindig nem annyira drámai esés, mint a Tronsmart Bang és a Bang Mini esetében, de azért nem kevés, tehát ennek a tudatában használjátok. A hátulján bújnak meg egy szilikon fedő alatt a portok, a szokásos AUX – 6,35-ös jack bemenet mikrofonnak –, micro SD kártya és egy USB-A bemenet áll rendelkezésre, ez utóbbi nem jelent mást, mint hogy pendrive-ot is csatlakoztathattok a DH-1-hez. Mindent lejátszott, kivéve a flac fájlokat, de az mp3, wav és wma nem okozott neki gondot. Érdekesség, hogy ilyenkor a minimum hangerő is elég hangos, ha pedig a halkítást nyomogattam, egyszerűen leállította a zenét.

Természetesen leginkább a BT – a leírása szerint 5.0-s, a sajtóanyag szerint 5.1-es verziójú – kapcsolaton keresztül használtam, a zenéket Androidról játszottam le, így a szokásos halkulás is jelentkezett. A vezérlés viszonylag egyértelmű, de aki nem jönne rá, annak segít a kézikönyv. Két érdekesebb gomb van rajta, az egyik a TWS, amivel egy másik AA-DH1-hez párosítható az eszköz, ilyenkor az 50 W-os teljesítmény helyett 2×50 wattot kaptok, ráadásul sztereóban fog szólni a muzsika. Az AirAux rendszere nem körsugárzó, oldalra és előre törnek elő belőle a hangok, tehát az, hogy magatokhoz képest hogyan helyezitek el, eléggé lényeges. Már csak azért is, mert a másik érdekes nyomkodó a „bass mode”-ot kapcsolja be, amitől egy kicsit több mélyet kaptok, és ez akkor érvényesül a legjobban, ha a hangszóróval szemben ültök. Nem a dübögős, sértő verzióból, hanem ami még éppen kellemes, én szinte végig így használtam.

Meglepődtem, hogy milyen jól szól a DH1.

A Tronsmart Bang Mini tesztjében írtam, hogy ki tudtam próbálni őket egymás mellett, és hát az AirAux sokkal jobb. Több a magas, ércesebben, tisztábban szól, bass módban van elég mély is, de még nem tolakodó. Nincs semmi komoly hiba a hangképben, a maximum hangerő közelében minimálisan torzít, viszont ordít is cserébe, mint az állat. Elég kiegyensúlyozott az összhatás, ami azért is szerencsés, mert nincs app alapú vezérlés, amivel bele lehetne nyúlni ott a frekikbe, ahol nem tetszik valami.

Egy dolog nincs benne, mikrofon.

Kerestem a kis lyukacskát a burkolaton, de nincs, és a sajtóanyag sem említ ilyet, az Android viszont felajánlja, hogy BT-n keresztül kihangosítónak használjátok, szóval ez valami szoftveres anomália lehet, ne foglalkozzatok vele. Egyébként is gáz egy hangfalhoz beszélni, nem érdemes ilyesmit kihangosítóként használni.

Összegzés

Nagy dilemmában vagyok az AirAux DD-H1 értékelésénél, mert a hangja nagyon tetszett, és azt hiszem, ez a legfontosabb egy ilyen eszköznél. Semmi különöset nem tud, nincs csili-vili app, a flac fájlokat nem kezeli, a mikrofon kimaradt, de kit érdekel, mikor jól szól? Az üzemideje is lehetne egy picit hosszabb – 10 óra, a Tronsmartok 12-15-jével szemben –, de még ez is rendben van. A kinézete pofás, a LED-ek itt tudnak a legtöbbet, igaz én nem használtam őket.

Szóval döntsön az ár a konkurensekkel szemben, mutatom, mit ad ki a matek:

 • AirAux AA-DH1: 29 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). a BGXIFD028  kuponnal
 • Tronsmart Bang Mini: 31 500 Ft
 • Tronsmart Bang: 35 000 Ft
 • Mifa Wildbox: 44 600 Ft (de szinte sosem kapható)

Az látható, hogy elég közel vannak az árak egymáshoz, a Bang Mini egy picit drágább, és rosszabbul is szól, vagyis az AirAux olcsó, én ennyiért ezt vinném és hagynám a fancy funkciókat. A Banggood cseh raktárból küldi a cuccot, ingyenes szállítással.

Pro

 • Olcsó
 • Az anyagokat jól összeszedték ehhez a stílushoz
 • Ez szól a boomboxok közül a legszebben (Tronsmartokat veri)
 • Vállra akasztható
 • A LED-ek nagyon jól variálhatók
 • Fogad mikrofonokat is a jack portján keresztül

Kontra

 • Nincs applikáció alapú vezérlés
 • Nem játszik le flac fájlokat
 • Az üzemideje némileg rövidebb, mint a konkurenseknek

hirdetés