hirdetés

BlitzWolf BW-FYE13 TWS fülhallgató teszt

Ütős a basszus

teszt
BlitzWolf BW-FYE13 TWS fülhallgató teszt 1
írta: hajas
2021-10-25

Már a 13. tagjánál jár a BlitzWolf FYE széria, de hiába a méretes létszám, nem lehet megunni a farkasos cég füleseit. A BW-FYE13 hosszú üzemidővel, Bluetooth 5.2-es szabvánnyal és Qualcomm chippel, duális dinamikus meghajtókkal igyekszik belopni magát a vásárlók szívébe. A BGfa4161 kuponnal 11 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért szerezhetitek be a Banggood kínai raktárából, ráadásul ez az összeg már a Banggood Express szállítási módot is tartalmazza, így extra költségek nélkül kapjátok kézhez.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

8.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A bogyók nagyrészt ugyanazt a műanyag borítást kapták, mint a tok, viszont a már fentebb említett átlátszó rész nekem nem igazán jön be. A gyártó gondolom ezzel akarta hangsúlyozni a duális, dinamikus drivereket, de szerintem ez inkább gagyi hatást eredményezett. A hátukon állapotjelző LED körök vannak, melyek körbe ölelik a nyomógombokat (a terméklapon hibásan érintőgombok szerepelnek), amik szerintem kellően érzékenyek, nem úgy, mint a QCY T1C-nél, aminél viszonylag erős nyomást kell kifejteni a funkciók aktiválásához. Az FPE1 után kíváncsian vártam, hogy a tesztalany gombjai milyen funkciókat kaptak, de szerencsére minden elvárásomat teljesítették. Egy nyomásra megállítja, illetve elindítja a zenét, kettőre hangerőt változtat, háromra a hangasszisztenst hozza be (amit Magyarországon az emberek jelentős része full feleslegesnek fog tartani), négy nyomásra a Gaming módot aktiválja, míg a hosszú nyomással lehet léptetni a zenék között.

Üzemideje miatt egyáltalán nincs szégyenkezni valója, hiszen a gyártó ígérete szerint a fülesekben található 50 mAh-s akkumulátorok 6 órányi zenehallgatást vagy telefonálást biztosítanak számotokra, a bölcsője pedig egész gyorsan, nagyjából 2 óra alatt tudja őket feltölteni, összesen három alkalommal, ezek az értékek pedig nagyjából az FYE11-gyel azonosak. Én hasonló értékeket mértem zenehallgatás során, körülbelül 50%-os hangerőn valamivel tovább bírta, mint 6 óra. Ennyi időt megszakítás nélkül letelefonálni nem tudtam, így itt kénytelen vagyok elhinni a gyári értékeket. Egy munkanapot neccesen, de ki tudnak bírni, ehhez minden lehetőséget kihasználva, mint például az ebédszünetet, vissza kell tenni őket a bölcsőbe.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

 

BlitzWolf BW-FYE13 – Zene füleimnek

Az FYE13-nál a gyártó nagy hangsúlyt helyezett a duális dinamikus meghajtókra. Ezekről korábban ugyebár már ejtettem szót, hiszen a fülesek burkolata alatt látszanak, de a terméklapon is nagy hangsúlyt kaptak. A Dual Dynamic (DD) előnye, hogy a basszusok mélyebbek és teltebbek,

és mivel ez egy agybadugós modell, így a gumiharangok által tömített térben sokkal jobban rezegteti meg a levegőt, mint a semi in-ear megoldások.

Ennek köszönhetően tesztalanyunk basszusorientált, de mégsem nyomja el a vokált és a magas hangokat. Egyetlen hibája, hogy maximum hangerőn egy dübörgősebb track már fülsértő lehet, de persze túl hangosan nem is ajánlott zenét hallgatni huzamosabb ideig, hacsak nem akar az ember halláskárosodást szenvedni. A remek hangzást egyébként a Qualcomm és a Bluetooth 5.2-es chipeknek is köszönheti, ráadásul a késleltetés is minimális, videónézés során szinte teljesen szinkronban van a hang és a kép. A poén az, hogy el is felejtettem, hogy a Gaming móddal is rendelkezik a kütyü, pedig enélkül is teljesen élvezhetők a tartalmak. Ha a Gaming mód aktív (amit ugye négy nyomással lehet beizzítani), akkor észrevehetetlen a csúszás (a gyártó szerint 60 ms, alapból meg 200 ms), viszont a hangzás minimálisan megváltozik, például visszavesz a basszusból.

Ami még tetszett benne, hogy remekül lehet vele sportolni. Ha olvastátok az FPE1-ről készült tesztemet, akkor emlékezhettek rá, hogy futás közben kiesett a fülemből, miközben tapiztam az érintőgombot. Ez az FYE13-nál nem jelent problémát, tökéletesen bent marad a fülben, ráfekszik a fülkagylóra, és a gombok nyomkodásával sem könnyű feladat kipiszkálni. IPX5-ös minősítésének köszönhetően pedig ellenáll a verejtéknek és az esőnek is.

Leggyengébben a mikrofonja szerepelt. A BlitzWolf szerint CVC zajszűrővel rendelkezik, vagyis elméletileg ki kellene szűrnie a zavaró háttérzajokat. A próbahívások során kiderült, hogy ezt egyáltalán nem csinálja, amikor a tesztet írtam, akkor például kifejezetten szeles nap volt, a vonal másik végén pedig meg is kérdezték, hogy épp melyik, a Katrina vagy az Harvey hurrikán tombol mellettem. Csendes helyen egyébként nincs vele probléma, szép, tiszta a beszélő hangja. Persze nem headsetnek készítette a gyártó, de ha már azzal reklámozzák, hogy zajszűrős, akkor, ha nem is tökéletesen, de valamennyire működjön.

Összegzés

Összességében egy igazán szerethető füles lett a BlitzWolf BW-FYE13. Kiváló a hangzása, odafigyeltek az anyaghasználatra, a dizájn (az átlátszó részeket leszámítva) pedig tetszetős. Külön kiemelném, hogy a nyomógombokkal nemcsak a számok között tudtok váltani, hanem a hangerőt is tudják módosítani, amire sajnos sok készülék még mindig nem képes.

Ha használjátok a BGfa4161 kuponkódot, akkor 11 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-os áron tudjátok megrendelni a Banggood kínai raktárából. Ez az összeg már tartalmazza a Banggood Express szállítási módot is, így nem kell számolnotok semmiféle többletköltséggel.

Pro

 • Kiváló hangzás
 • Basszusorientált
 • Hosszú üzemidő
 • A nyomógombokkal a hangerőt is lehet állítani

Kontra

 • A dizájn nem biztos, hogy mindenkinek tetszeni fog
 • A mikrofonja nem a legjobb

hirdetés