hirdetés

BlitzWolf BW-FPE1 TWS fülhallgató teszt

Ultravékony darab

teszt
BlitzWolf BW-FPE1 TWS fülhallgató teszt 1
írta: hajas
2021-10-20

A BlitzWolf nemrégiben rántotta le a leplet az újgenerációs fülhallgatóiról, és egy új termékcsaládot is bemutatott, ami az BW-FPE nevet kapta. A széria legelső tagját, a FPE1-et sikerült megkaparintanunk, ami egy különleges, extra vékony tokban érkezett meg hozzánk. A dizájn impozáns, az anyaghasználat kiváló, és még az ára sem vészes, a BG68d76f kuponkóddal 7800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért hozhatjátok el a Banggood kínai raktárából, minimális szállítási díjjal, extra költségek nélkül.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 10

8.8

Népítélet

6.8

 • megbízhatóság:5
 • design és anyagminőség:5
 • felszereltség, funkciók:9
 • ergonómia:10
 • ár/érték arány:5
Véleményt írok

A fülhallgatók is műanyagból készültek, erős Apple AirPods beütésük van. Semi in-ear, vagyis gumiharang nélküli kialakításúak, így viszonylag hosszabb kihagyás után a BlitzWolf ezen tábor a rajongóinak is kedvezett. Én például pont a másik csoportba tartozom, nekem az ilyenek kényelmetlenek szoktak lenni, de az FPE1 valahogy más, kicsivel komfortosabb, mint azok a semi in-ear fülhallgatók, amiket korábban próbáltam.

A fülesek hátoldalán LED fények díszelegnek, melyek három színben világítanak. Pirossal a töltést jelzik, melyek kialszanak, ha befejeződött a folyamat, kéken villognak a párosításnál, illetve a tokban is találtok egy LED pöttyöt, ami bekapcsoláskor és töltéskor aktiválódik. Sajnos az akku állapotát pontosan nem mutatja semmi, így észben kell tartani, hogy mennyit is használtuk a kütyüt. Ha már az üzemidőnél tartunk, a fülesekben 30 mAh-s, míg a bölcsőben 300 mAh-s akku található, így a gyártó állítása szerint 4 órát hallgathatunk zenét vagy 4 órát telefonálhatunk, a tok pedig körülbelül 4 alkalommal tudja őket feltölteni, ráadásul ezt egész gyorsan, kb. másfél óra alatt teszi meg. Az értékeket egyébként tényleg hozza, persze nagyjából 50%-os hangerőn.

A vezérlése érintőgombokkal van megoldva, és óriási meglepetést okozott, hogy a hangerőt is lehet velük állítani. Ha a jobboldalit tapizzátok akkor növeli, ha pedig a baloldalit, akkor csökkenti a hangerőt. Ez hatalmas piros pont a BlitzWolfnak, hiszen rengeteg füles nem támogatja ezt a funkciót. Ezen felül tudtok számot váltani, megállítani azokat, illetve a hívást is tudja fogadni és elutasítani is, és mindenről egy rövid hang ad visszajelzést. Szerintem a gombok érzékenységét kicsit eltúlozták, például a fülesek igazgatásakor előfordult, hogy össze-vissza állítgattam a hangerőt, de ami ennél is nagyobb gond, hogy igazításkor párszor ki is esett a fülemből a fülhallgató.

Ez például futás közben is megtörtént, és nem a legmókásabb feladat sötétben keresgélni az apró fekete készüléket.

 

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Szerencsére gyorsan meglett, de a kocogás további részében inkább nem piszkáltam már őket. A probléma egyébként nem mindenkinél fordulhat elő, hiszen lehet csak az én fülembe nem passzol tökéletesen, míg másokéba igen. Szintén magamból kiindulva véltem felfedezni egy másik bökkenőt, hogy a zajok, például az autók hangja vagy a busz zúgása erőteljesen behallatszik. Én épp ezek miatt preferálom a gumiharangos füleseket, hiszen azok stabilabban bent maradnak, valamint a zajok nagyrészét is felfogják, míg másoknak kényelmetlenek, rosszabb esetben még a fülük is megfájdul tőlük.

Na de ennyit a negatívumokról, át is térek a pozitív dolgokra. A leírás szerint 13 mm-es dinamikus driverekkel dolgozik a BW-FPE1, melyek igencsak kellemes hangzást biztosítanak. Zenehallgatás közben meg is néztem, hogy mennyibe kerül a termék, hiszen ebben az árszegmensben nem túl megszokott az ilyen jó minőség. Sehol egy sziszegés, recsegés, dobozhangja sincs, jól eltalálta a gyártó, szépen kijönnek a vokálok és a magas hangok is.

Meglepően jók a basszusok, maximum hangerőn sem nyomja el a többi sávot.

Mikrofonnal is rendelkezik, tehát adott a lehetőség, hogy headsetként használjuk. A gyártó szerint ENC-vel látták el, így elméletileg szűrnie kéne a háttérzajokat. Azt kell, hogy mondjam, hogy nem ez a legnagyobb erőssége az FPE1-nek. Kollégám szerint egy kissé halk, némileg torzítja is a hangom, és a zajokat se szűri megfelelően, egy 10-es skálán 6,5 pontot adott neki.

Összegzés

Összességében nem lett egy rossz fülhallgató a BW-FPE1. Számomra a legnagyobb problémát a semi in-ear kialakítás okozza, de hozzá kell tennem, hogy rengeteg ember pont az ilyen kütyüket kedveli, elsősorban kényelmi okokból. A füles anyaghasználata teljesen rendben van, az extravékony tok alig vastagabb egy mobilnál, így kényelmesen elfér a zsebetekben. A mikrofonja nem épp a legjobb, illetve az érintőgombok szerintem túlságosan is érzékenyek, de legalább állíthatjuk velük a hangerőt.

A hangzásával minden rendben van, jobb, mint a kategóriaátlag, így a semi in-ear rajongóknak erősen ajánlott a BW-FPE1. Bőven megéri az árát, főleg, hogy a BG68d76f kuponnal csak 7800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte. Ez az összeg már tartalmazza a Banggood Express szállítást is, így nem kell aggódnotok az extra költségek miatt.

Pro

 • Extravékony tok, remek dizájn
 • Remek anyaghasználat
 • Egész jól szól
 • Az érintőgombokkal lehet állítani a hangerőt

Kontra

 • Semi in-ear kialakítását nem mindenki szereti
 • Egyeseknél könnyen kieshet a fülből
 • A mikrofonja nem a legjobb

hirdetés