hirdetés

BlitzWolf BW-FYE11 TWS fülhallgató teszt

Süketszoba

teszt
BlitzWolf BW-FYE11 TWS fülhallgató teszt 1
írta: Don Kartács
2021-09-01

A BlitzWolf BW-ANC3 után itt a következő terméke a farkasos cégnek, a BW-FYE11, ami hasonlóan az előzőhöz, zajszűrésre van kihelyezve. Ez viszont olyan durván sikerült, hogy lehidaltam a tesztek során, milyen jól működik a funkció. De ez csak a jéghegy csúcsa, hosszú az üzemideje, remekül szól, kényelmes, ráadásul pikk-pakk feltölthető a cucc. A fülesért cseh raktárból a BGHU0938 kuponkóddal 19 000 Ft-ot kérnek, és ez teljesen reális ár a tudásáért.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A funkciókat érintéssel tudjátok állítgatni, viszonylag egyértelmű minden,

dupla koppra számot léptet, szimplára hangosít vagy halkít, folyamatos nyomásra a pass through/ANC ki/ANC be funkciók között lépked. Egy dolog bosszantott fel folyamatosan, hogy ha elrontottam valamit – pl. túl sokáig nyomtam az érintőfelületet – egyből bekapcsolt a hangasszisztens, és mivel nem akartam mondani neki semmit, vehettem elő a telefonomat és nyomhattam ki kézzel. Vagyis tök jó lenne egy olyan funkció, ami kikapcsolja az egészet a fenébe, de ezt sem a BlitzWolf, sem más gyártók cuccai nem tudják, egyelőre.

Ami a párosítást illeti, itt viszont az elmúlt 1-2 évben tényleg nagyon sokat fejlődött a technika,

a töltőbölcső tetejének kinyitásával a bogyók egyből egymásra találnak, utána pedig már csak a telefon BT menüjében kell kikeresni és párosítani az FYE11-et. Ami az üzemidőt illeti, abban eléggé világbajnok a cucc, ANC nélkül 6,5, ANC-vel pedig 6 óra, ami több mint vállalható, az átlag a kategóriában valahol 4 óra körül alakul. Ehhez ad hozzá 15-20 órát a tartó, ami annyira nem sok, de azért egy 2-3 feltöltést így is engedélyez a füleseknek.

A komolyabb kódolásokban nem túl erős az FYE11, SBC/AAC-n kívül mást nem támogat, és annak idején én is vettem LDAC-os cuccot – 1MORE Triple Driver -, de be kellett látnom, hogy sokszor nem tudom kihasználni a széles adatsáv nyújtotta lehetőségeket. Ugyanis a hangminőségen sokkal többet rontanak a kívülről beszűrődő zajok, vagyis az ANC szerintem 2021-ben már nyugodtan nevezhető kulcsfunkciónak.

 

BlitzWolf BW-FYE11 – Szűr, mint az állat és jól is szól

Miért kritikus az ANC? Azért, mert tapasztalataim szerint az embereknek nincsen otthon egy direkt zenehallgatásra berendezett, zajcsillapított szobájuk, ahol teljes csendben élvezhetik a kedvenc számaikat, vagyis a hangminőséget legjobban a zajok erodálják. A másik pedig, hogy rengeteget ingázik mindenki, autót vezet, repülőre ül, tömegközlekedik vagy a városban sportol, és közben hallgat zenét, tehát jelentős zajhatásnak van kitéve. Vagyis sokkal fontosabb az, hogy kint tartsuk a nem kívánatos hangokat, mint hogy valami extra nagy sávszélességű kódolással vigyük át a hangot.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Ezért sem tudnak igazán jól működni az oldalról fülbe fordulós, semi-ear típusú megoldások,

mert nem izolálnak, ellentétben az agybadugós variánsokkal, amilyen az FYE11. Vagyis, az első lépés a megfelelő gumiharang, a második lépés pedig a jó passthrough – vagyis a zajt beengedő – és az ANC – a zajt kiszűrő – funkciók implementálása. És ez az a pont, amiért még magamnak is megvenném a BlitzWolf termékét, ugyanis mindkettőt fenomenálisan csinálja. Nyilván az utóbbi volt az érdekesebb, hiszen a híres Sony WH-1000 XM3 óta nem találkoztam ilyen jó zajszűréssel. Nyilván nem éri el egy 100 rongyos Sony szintjét, de még így is szürreális, amit művel.

Egyik éjszaka mentem haza autóval, és mivel elég meleg volt, leengedtem az ablakot, majd bekapcsoltam az ANC-t. Nagyjából olyan volt az élmény, mint a Félelem és Reszketés Las Vegasban c. filmben a Cadillac-es autós jelenet. Megszűnt a szél susogása, a futómű dobolása és a motorhang is, mintha valami furcsa pszichedelikus trippen vettem volna részt, miközben a rezgéseket továbbra is érzékeltem, csak éppen a hozzájuk tartozó hangok – és a filmben szereplő denevérek – nélkül. Nincsenek csattogások, visszhang, viszont a közép és magas frekvenciát nem vágja le, szóval teljesen jó az összhatás. Aztán rájöttem mi a trükkje, az ANC bekapcsolásakor nemcsak levágja a kívülről jövő mélyeket, hanem a basszust is megemeli, így duplán ellentételezve a zavaró zajokat.

Így a zajszűrés okozta hangminőségromlás sem észrevehető, kicsit jobban pumpálja az agyat a zene, de ennyi. És mivel a hangkép alapból nagyon egészséges, ezért olybá tűnik az ANC használata, mintha egy finom basszuskiemelést kapna a zene. Nem tolakodó, inkább vérpezsdítően kellemes, és a 10 mm-es dinamikus meghajtók szépen teszik a dolgukat, picit lehetne cizelláltabb a muzsika, de hát az már a rezgőnyelves apertúrák vadászterepe lenne, és egyből hozzácsapna mondjuk egy tízest az árhoz, szóval jó ez így, ahogy van.

Érdemes megemlíteni a mikrofonok teljesítményét, ami tisztességes iparosmunka,

de semmi több. A hang tiszta, minden érthető, de a beszélgetőpartnerek arról számoltak be, hogy egy kicsit távolinak érződik a hangforrás, és van némi dobozhang is az összképben. Ez viszont még mindig a bőven elviselhető kategória, vagyis kihangosítóként is elég jól használható a BlitzWolf terméke.

Összegzés

Kinek nem lesz jó az FYE11 zajongó? Aki egy nagyon jó anyaghasználattal rendelkező és nagyon olcsó fülest keres, mert az anyaghasználaton lenne még mit csiszolni. Ha viszont ANC-s fülest kerestek, mert ennek a megfelelő működése a legfontosabb szempont a számotokra, akkor a BW-FYE11 a tökéletes választás. Ráadásul a hosszú, 6,5 órás üzemidő is kiemelkedő a kategóriájában.

A fülesért cseh raktárból a BGHU0938 kuponkóddal 19 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, és ez bizony nem olyan nagy ár azért, hogy az összes zavaró hangot kint tartsuk. Ráadásul az ár már tartalmazza a szállítást is, és még így is sikeresen 20 000 Ft alatt marad az ára.

Pro

 • Kategóriaelső zajszűrés
 • Hosszú üzemidő
 • Kicsi a dokkoló, könnyen zsebre tehető
 • Nem rossz vezérlés
 • Egész jó mikrofon

Kontra

 • Anyagminőségben lenne még hova fejlődni
 • Néha idegesítő, ha mellényomásnál bekapcsol a hangasszisztens

hirdetés