hirdetés

QCY T1C BT füles

Igazán vájárlessz

teszt
QCY T1C BT füles 1
írta: Atika
2019-06-06

A QCY T1C az a füles, amivel kapcsolatban egy ideje megy már a vita, hogy akkor tényleg olyan jó-e, ár-érték arány bajnok vagy csak egy olcsó másolat? Az biztos, hogy Bluetooth 5.0 kapcsolattal működik, ehhez is adnak egy hordtokot amivel tölti önmagát és az egyik legolcsóbb termék a piacon, 6.500 Ft-os árával. Nézzük tényleg olyan jó-e, amilyennek sokan mondják.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 8
  • design és anyagminőség: 9
  • felszereltség, funkciók: 7
  • ergonómia: 8
  • ár/érték arány: 8

8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Itt még a hagyományos, “egy gombot hányszor nyomok meg” vezérléssel operálhatunk, eltéveszteni nem nagyon lehet a dolgot. Érdekelt, hogy a QCY T1C egy átbrandelt valami vagy tényleg van-e mögötte normális cég. Rákerestem a honlapjukra, és egészen pofás, ráadásul az ilyen látszólagosan “noname” márkák eddig nekem pozitív csalódást okoztak, gondoljunk csak a GGMM-re.

QCY T1C BT füles 6

A QCY T1 tesztje

Mivel van Bluetooth 5.0, a lényegi kérdéseket le is tudhatjuk: kis akkuból is hosszú üzemidőt és remek automata visszatöltési funkciót tudhatunk magunkénak. Ráadásul a hatótáv is megnőtt, amit a gyakorlatban is tapasztaltam.

A QCY T1, ha előre summázni akarnám a véleményemet, egy teljesen átlagos, de az ára miatt szerethető füles, azonban a vékonyan fogó ceruzának vannak hátrányos következményei. Az egyik az, hogy mivel nem mondja ki, éppen milyen módban van, ezért meg kell jegyezünk a különböző csipogási szekvenciákat.

Kettőt sípolt, várjál, ez most mi? Most egy mélyet vagy ez a magas volt? Akkor most ki-vagy bekapcsolt? A sípolás különösen akkor vicces, ha például bukósisakot viselünk – ami nálam azért elég sűrűn előfordul, lévén egy Inmotion V5F elektromos uniciklit használok -, akkor nem tudjuk, hogy ez most azért volt-e, mert merül vagy véletlenül megnyomtuk a gombját. Persze gyorsan meg lehet szokni, de eleinte elvesztem a sípjelek között, mint a híres Travolta mémben.

A másik, amit utáltam, az a hitvány mikrofon. Sajnos a fizikát a QCY T1C-nek sem sikerült meghazudtolnia, a fülkagylónknál lévő érzékelőkig az istennek sem akart elmenni a hang. Azóta viszont több olvasó jelezte, hogy neki nincs ilyen problémája, tehát lehet, hogy a mi példányunkkal volt valami gebasz. Szerintem a Blitzwolf BW-FYE5 fekete mágiával operált, mert ott valamiért jó volt, de egyébként nem nagyon találkoztam még olyan darabbal, amit headsetként bátran mertem volna ajánlani. Pont ezért nem is próbálgattam végig a telefonos funkciókat, úgysem fogja senki ilyesmire használni.

És akkor jöjjön a jó rész, ami miatt tényleg érdemes a cuccost megvenni. Az egyik a hatótáv, amit minden új Bluetooth szabványnál az egekig magasztalnak, de kb. olyan ez, mint az autók kaszni merevsége. Az új modell 35%-kal lett merevebb, oké, de mihez képest? Szóval ez mindig egy kicsit megfoghatatlan adat.

QCY T1C BT füles 8

A QCY T1-nél tapasztaltam először azt, hogy az sem érdekelte, ha két fal mögött álltam, akkor is tisztán hallottam a zenét és sosem szakadozott, nem számított, hogy sportolok vagy hogy a testem melyik részéhez teszem a telefonom.

A másik az üzemidő. Ahhoz képest, hogy 43 mAh-s akkukat kapott a két füles, eléggé izmos, 4 óra hosszú működésre számíthatunk  – mérés szerint 3 óra 59 -, ami 1 órát ver a Blitzwolf modellekre és felet a Xiaomi Airdots-ra. A dokkoló 380 mAh-s, vagyis durván négy és félszer tölthetjük fel a bogyókat, legalábbis így jön ki a matek.

A hangja nem rossz, de az érezhető, hogy a drágább darabok – Xiaomi, Blitzwolf, Awei – jobb hangkeltőket kaptak. Kicsit basszushiányos a QCY T1, ami ebben a V karakterisztikára matyizó világban akár felüdülés is lehet. Inkább amolyan plasztikus a hangja, nem babrál bele az elektronika, pont úgy jön ki minden, ahogy bement. A hangkép nem rossz, elég jól sikerült elválasztani az éneket a nagybőgőtől, de azért egy nagyzenekari előadáshoz nem elég cizellált, amit hallunk. A mostani pop zenéket viszont szépen szólaltatja meg, a vájtfülűek pedig egyébként sem QCY T1-et fognak vásárolni.

Összegzés

Gondolkodtam, hogyan lehetne frappánsan összefoglalni, hogy milyen a QCY T1C. Aztán az jutott eszembe, hogy nem jó a füles mikrofonja, így headsetnek nem használható, a kinézete jellegtelen és az anyaghasználata is csak átlagos.

Cserébe jó a hatótávja, jó az üzemideje és egészen jól szól, nekem ezek számítanak inkább. Persze sokan azt mondják majd, jó, jó, hogy csak 6.500 Ft, de 9-10K egy Blitzwolf, az a 3.000 Ft nem pénz. Ha viszont azt mondom, hogy a konkurencia 50 százalékkal drágább, akkor már egészen más a leányzó fekvése. Kérhetjük EU raktárból is, ahhoz erre a linkre kell nyomnotok.

Pro

  • Teljesen vezetéknélküli
  • Remek hatótáv
  • Viszonylag hosszú üzemidő

Kontra

  • Az anyaghasználat lehetne jobb
  • A mikrofonja nem az igazi

hirdetés