hirdetés

Blitzwolf BW-FYE8 TWS fülhallgató teszt

Hodály, hatalmas hanggal

teszt
Blitzwolf BW-FYE8 TWS fülhallgató teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2020-05-26

A Blitzwolf szabályosan ontja magából a különböző TWS fülhallgatókat, mondhatjuk, hogy haladnak a trenddel. De ezt olyan ütemben teszik, hogy az FY szériában ez már a 8. variáns. Az FYE8 hosszú üzemidővel, BT 5.0 szabvánnyal, duális grafén, dinamikus meghajtókkal, és aptX, AAC technológiákkal hívogatja leendő vásárlóit. A Blitzwolf.shop-nál kapható fülesért 15 000 Ft-ot kérnek a Y93QXXW8 kuponkóddal, amihez 18 hónapos garancia jár, a futár pedig 2 nap alatt leteszi a lakcímeteken.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Nem gondolom, hogy egy fülhallgató esetében sokat számít, hogy milyen a töltőcsatlakozó, jobb lenne a Type-C, de ez nem egy telefon, így nem is kardinális a kérdés. A BT 5.0 szabvány bevezetése óta szinte minden TWS zajkeltő automatikusan bekapcsol és összekapcsolódik a mobilotokkal a töltőbölcső kinyitása és a szárak kivétele után. Itt is magától zajlik le a folyamat, ami nagyon kényelmessé teszi a használatot. A fülhallgatók fényes fekete műanyag borítást kaptak, kellemesen néznek ki. Ezek is érintésérzékenyek, a felső részen kell tapizni ahhoz, hogy a funkciókat válogatni tudjátok. Jár hozzájuk 3 szett gumiharang is, hiszen ez egy agybadugós modell, akinek az alap méret nem felel meg, az választhatja a másik kettőt.

A füles kifejezetten kényelmes, eléggé slankra vették a formát, szépen felfekszik, nem mozog, nem is nyom. Futáshoz, túrázáshoz is használható, nem mozdul ki a fülből, ráadásul IPX5 szabvány szerint áll ellen a folyadékoknak, így remélhetőleg hosszú távon sem tudjátok szétizzadni.

 

Blitzwolf BW-FYE8 – Jól sikerült darab

Rendkívül fontos dolognak tartom, hogy egy ilyen pici kütyü kezelése mennyire gördülékeny. A nemrég tesztelt Tronsmart Onxy Ace kapcsán ezzel nem voltam maradéktalanul elégedett. A tapizós fülesek nagy hátránya, hogy nem mindig egyértelmű, hány és milyen hosszú érintést sikerült bevinnetek, ráadásul ezt azzal szoktál megbolondítani, hogy illogikus kombinációk betanulására „kényszerítik” a felhasználókat, lásd Tronsmart Onyx.

Szerencsére a Blitzwolf BW-FYE8 elég konzekvensen fűzte fel a funkciókat és az azokhoz tartozó parancsokat, vagyis ha tapizzátok a szárat, akkor jó eséllyel az fog történni, amire eredetileg is gondoltatok. Azért a Tronsmart Onyx Ace-hez hasonlóan itt is összeszedtem, mi mit csinál, és betettem a két táblázatot egymás mellé, hogy láthatóak legyenek a különbségek, jobb oldalt szerepel a Blitzwolfé. Látható, hogy a BW a ki- és bekapcsoláson kívül sehol nem használ mást, csak 1 vagy 2 érintést, és ennyi. Ez a gyakorlatban nagyon jól működött, még ha nem is emlékeztem arra, hogy egy „feature-t” hogy kell aktiválni, szinte mindig eltaláltam vaktában is. Ezenkívül a hangjelzések is segítenek az eligazodásban. Ezt hívják úgy, hogy megfelelő ergonómiai tervezés, és ezt nagyon jól kivitelezte a BW.

Amennyire jó az FYE8 vezérlése, annyira nem tetszett a mikrofonja. Még kis háttérzaj – minimális szél, autók hangja stb. – is totál kinyírja a beszélgetés minőségét, igaz Win 10 alatt próbáltam. Aztán később Androidos telefonnal használva, nyílt téren is egészen jó volt, így lehet, hogy csak Microsoftos környezetben viselkedik máshogy, de az eredmény mindenképpen hektikus. Szerencsére egy fülhallgatónak nem ez a legfontosabb tulajdonsága, hanem a hangja, amit eléggé felsztárol a Blitzwolf a hivatalos oldalon. Dupla dinamikus meghajtók grafénból, Qualcomm chip, CVC és DSP zajcsökkentés – előbbi a háttérzajt, utóbbi a magas és mély frekvenciákat zavaró hanghatásokat csökkenti – és tonnányi hangátviteli szabvány – aptX, AAC, SBC -, amit jellemzően a prémium hanggal „azonosítanak”.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Ezektől persze olyan nagyon nem kell elájulni, hiszen az, hogy dinamikus meghajtókat használ a cég, olyan mintha azt mondanánk, hogy egy napszemüveg lencséje polikarbonátból készült, ettől meg még senki nem dobta el az agyát. Vagyis, vagy dinamikus meghajtókat – angolul DD -, vagy rezgőarmatúrákat – angolul BA – alkalmaznak, vagy a kettő kombinációját. A DD előnye a mélyebb és a hangsúlyosabb basszus, a BA viszont szebben bontja fel a hangtartományokat, a zene cizelláltabb lesz, nagyon leegyszerűsítve a dolgokat. Akit bővebben érdekelnek ezek a technológiák, az itt olvashat róla.

Az előzőekből már kitalálható, hogy a BW-FYE8 egy basszusorientált füles, ami azon túl, hogy lent remekül szól, ezt a magasabb hangtartományokban is tudja. Mivel ez egy agybadugós modell, így a gumiharanggal tömített térben sokkal könnyebben rezgeti meg a levegőt, mint a fülbe oldalról beforduló, semi-ear megoldások. Ami viszont tényleg nagy szó, hogy annak ellenére, hogy alul hangsúlyos a hangkarakterisztika, sem az énekhangok középtartományát, sem a magasakat nem veri agyon. Kellemesen dinamikus az összhatás, jól esett vele zenét hallgatni.

Az egyetlen hiba, amit tapasztaltam, az a nagy hangerőn érezhető, kissé éles magasak. Leginkább olyan érzést kelt, mintha valaki hirtelen beletapsolna a fülünkben, de ez tényleg csak fülsértő hangerőnél hallható. Modern elektronikus zenék hallgatására – house, dubstep, drum and base stb. – kifejezetten alkalmas a BW-FYE8, a Bach szimfóniákat meg senki nem ezzel fogja megszólaltatni.

Azért azt megjegyezném, hogy a hosszú távú zenehallgatás – ez nálam sok órát jelent – sokkal fárasztóbb, de felpörgetősebb volt a Blitzwolf darabjaival, mint például a KZ-AS06-tal. Az összehasonlítás persze nem fair, mert az egy vezetékes, rezgőarmatúrás modell, de aki nem annyira hallgat basszusalapú zenéket, az inkább a Tronsmart Onyx Ace-re tegye a voksát.

A gyári 5 órás üzemidőt gond nélkül hozta a BW-FYE8, amit szokás szerint nyomon követhettek a telefonotok Bluetooth menüjében, az átviteli szabvánnyal egyetemben. A töltőbölcső 3-4 alkalommal képes feltölteni a füleseket 1-2 óra alatt. Mint látható, a gyártó elég tág határok között adta meg a számadatokat, aminek szerintem az oka az, hogy az üzemidő nagyban függ a hangerőtől. Én 5-6 óra körüli eredményeket mértem – de volt kiugró, 7,5 óra is, alacsonyabb hangerőn -, ami teljesen rendben van, viszont egy ekkora disznó nagy töltőbölcsőtől többet vártam 4 feltöltésnél.

A gyártó kiemeli, hogy az új BT 5.0 szabványnak nagyon kicsi a késleltetése, és emiatt nem csúszik filmek alatt a kép és a hang. Ez majdnem teljesen igaz, az angol nyelvű filmeknél soha nem vettem volna észre azt az extrém kicsi késést, ami jelen van. Idegen nyelveken nem olvasok szájról, magyar tartalmaknál viszont ez sokkal egyszerűbb, ezért kiszúrtam, hogy azért van egy minimális eltérés. Ez persze bocsánatos bűn, így is veri a konkurensek nagyobb részét.

Összegzés

Nem rossz cucc a Blitzwolf BW-FYE8, a legnagyobb gondom az volt vele, hogy hatalmas a dokkolója és emiatt eléggé kényelmetlen zsebre rakni. Ezt, és a gyenge mikrofont leszámítva viszont nagyon nincs ok a kötekedésre. A hangja jó, bár a basszus orientáltság azért rányomja a bélyegét arra, hogy milyen zenékhez ideális, de ebbe a legtöbb modern muzsika beleesik. Az üzemidő rendben van, az 5-6 óra a hosszabbak közé tartozik, jópofa a töltöttség kijelzés, és a minőség is megállja a helyét ebben a 15 000 Ft-os kategóriában.

A késleltetés nagyon jó, szinte észrevehetetlen, kivéve, ha tudjátok, mit kell nézni és hallani. Az, aki nem szereti a fülkagylóba hatoló gumiharangot, válassza a Tronsmart Onyx Ace-t, de ha ez a probléma nem áll fent, akkor a Blitzwolf kütyüje a Y93QXXW8 kuponkóddal 15 000 Ft-ért rendben van. A Banggoodtól rendelve valamivel olcsóbb, de onnan nem kapjátok meg 2 nap alatt, 18 hónap garanciával.

Pro

 • Basszus orientált, de tiszta hangkép
 • A gyári értékeket felülteljesítő üzemidő
 • Extrém kicsi késleltetés (de azért van)
 • AptX és ACC átvitel támogatása
 • Érdekes töltéskijelzés

Kontra

 • Túlzottan nagy töltőbölcső
 • Nem olcsó darab
 • Hektikus mikrofon

hirdetés