hirdetés

Li-Ning LN Arc cipő teszt

Mindenben erős vagyok

teszt
Li-Ning LN Arc cipő teszt 1
írta: Don Kartács
2021-01-27

Igencsak rákaptam a Li-Ning cipők vásárlására, 2020-ban durván 10 párat rendeltem, megfertőztem a témával a családtagjaimat és barátaimat is. Ráadásul a kört egyre jobban kibővítettem, a futás után beltéri sportokra, sőt utcára is kerestem csukákat. Különösebben nem is lepődtem meg, mikor megjött az LN Arc, hogy ez mennyire iszonyatosan jól néz ki élőben, és bár alapvetően ez is egy rohangáláshoz tervezett kiegészítő, rövid időn belül átavanzsált a 6200 Ft-ért megvásárolható lábbeli utcai viseletté.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

És pont ezért akadt meg a szemem az LN Arc-on, ugyanis már a képeken is jól nézett ki,

de az élőben nyújtott látványa bőven übereli a sajtóanyagot. Csomó színben gyártják, vannak a szolidabb variánsok, pl. fekete, meg van egy két badass verzió, a piros-kék és a szürke-akvamarin, amiket simán fel lehet venni utcára. Ráadásul az anyaga dupla mesh, elég vastag, viszonylag jól véd az időjárás viszontagságai ellen – ettől ez még egy tavaszi/nyári/őszi cipő -, és tele van olyan finom dizájnrészletekkel, amit a nyugati márkáknál már megszokhattatok. Végre kimondhatom, kinézetben is tökéletes ellenfele a Li-Ning bármelyik konkurensének.

A cipőkülső megtervezésének egyik trükkje, hogy az általatok látott képekkel ellentétben mikor viselitek, teljesen más szögből néztek a lábbelire, felülről ugyanis totálisan más részletek jönnek ki. Például az oldalról látható, lyukacsos, fehér talpbetét eléggé dominálja az LN ARC-ot, de ezt „madártávlatból” alig látni, sokkal inkább a két kék szín keveréke és a pirosas-bordó jön ki, ami nagyon dögös. Észrevettétek, hogy a Li-Ning márkajelét diszkréten a nyelvre rejtette el a gyártó, amit sejtelmesen eltakar a cipőfűző? Nagyon elegáns, és egyáltalán nem hivalkodó megoldás, nekem sokkal jobban tetszik, mintha az arcomba vágnának mondjuk egy bazi nagy pipát vagy egy ugró pumát, ami a cipő teljes oldalán végigfut.

Érdekes még a sarokrész kialakítása,

hiszen nem ez a jellemző megoldás a párnázásra. Egy kicsit a Super Light XVI-ra emlékeztet, bár annál masszívabb a szivacs, és ez is nagyon kellemesen tart, egyáltalán nem nyom, de pl. az Asics jellemzően vastagabb és keményebb töméssel dolgozik, igaz azok a csukák nehezebbek is. Nagyon jó a nyelv, felfekszik a rüsztre, és a cipőfűző is kellően feszesre húzható, de mégsem úgy tartja a lábat, hogy közben kinyomja a bokátokból a vért.

A talp kapcsán volt egy kis hiányérzetem, na nem a technológiai részen, hanem az elérhető információk kapcsán. Többször említettem már, hogy ebben az értelemben a Li-Ningnek van azért még mit tanulnia a nyugati márkáktól, bár pl. a drop értékét az Asics se mondja meg, és nem ez az egyetlen paraméter, amit náluk sem találok. Mivel az LN ARC alapvetően egy 5 kilométeres távra tervezett lábbeli, olyan nagy mágiát nem kellett beleműteni az alsórészbe, ez még nem az a távolság, ahol őrületesen dolgoznia kell a csukának, hogy kompenzálja a láb fáradását, mint mondjuk a Rouge Rabbit IV vagy a Mid Racing esetében.

Szerencsére az általános információhiány ellenére is lehet tudni, hogy a Li Ning cipőkből már ismert ARC – árk? ÁERCÉ, mint a vasember reaktora? –metódust használja, ami egy rezgéselnyelő technológia. Valójában semmi másról nincs szó, mint egy egybeolvasztott gumi anyagról, aminek a közepén egy mélyedés van, ami feltámasztja a középtalpat, és megfelelő tartást biztosít. A másik, amiről konkrét szó ugyan nem esik, de ha valaki ránéz a talpra, az nyilván észreveszi, hogy azokon a részeken, ahol a tipikus lábtartásból származó keresztkopás kialakul, ott extra bordázatot kapott a cipő, ami növeli a tapadást. Ez nem a bullshit kategória, tényleg jól tapad, de ez azért nem egy túrabakancs Vibram talpa.

Mivel viszonylag magas a sarka, az alatta lévő anyag – szerintem EVA vagy TPU lesz, de egy büdös szóval nem említi a leírás –  jó vastag, és emiatt nagyon kényelmes benne a sétálás és a futás is. Azért nem kell túlgondolni a dolgokat, a cipő remek mindennapi használatra és alkalmi futásokra, de ne ezzel menjetek a budapesti maratonra. A végére hagytam a legjobbat, az árat. Jellemzően 6500-7000 Ft-ért lehet megvásárolni, akkor is ha nincs rá semmilyen akció. Ez teljesen reális ár, sőt, ennél állítom, hogy többet ér az LN Arc. Néha viszont be lehet verni kuponokkal 6000 Ft alá – én 5200 Ft-ért vettem – is az árat, ilyenkor vétek otthagyni.

Közben addig húztam-halasztottam a teszt megírását, hogy lett rá kupon is és flash sale keretében újra olcsó, úgyhogy behúztam a szürke-kék variánst is a piros mellé, menjetek rá, amíg vannak belőle normális méretek.

Összegzés

A Li-Ning Arc szerintem az a cipő, ami az emberek 95%-ának tökéletes lesz. Mindent tud, amit kell, jól néz ki, kényelmes, tökéletes viselet utcára és alkalmi futásokhoz is, és nem mellesleg nagyon olcsó, ahhoz képest, amit tud. Ezt persze tovább lehet még csökkenteni mindenféle akciók keretében, vagy szénné kuponozni őket. Jelenleg akciós, így a HGFAE202 kuponnal 6200 Ft-ig lehet leverni az árát, ami már elég baráti érte.

Pro

 • Kiváló minőség
 • Dögös kinézet, ráadásul több színösszeállításban is kapható
 • Jó utcai és futócipőnek, igaz csak rövidebb távokra
 • Kényelmes felsőrész
 • Viccesen olcsó, és néha még annál is olcsóbb

Kontra

 • Futócipőnek, nagyobb távokra nem ezt venném
 • A Li-Ning még mindig elég szófukar az adatok terén

hirdetés