hirdetés

Mark Ryden Mini Bastion táska teszt

A ranglétra csúcsán

teszt
Mark Ryden Mini Bastion táska teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-01-19

A nem igazán távol-keleti márkának hangzó Mark Ryden cég egyik táskája is eljutott hozzám. Ahhoz képest, amit az általános közvélekedés gondol a kínai ruházati és kiegészítő piacról, a cég termékei megdöbbentően jók, és tartogatnak néhány olyan érdekességet is, mint a csomagzár vagy az USB kimenet. Mivel ez egy prémium termék, megkérik az árát, 9100 Ft-ba kerül a BGHU1563  kuponkóddal, de ebben már benne van a szállítás ára is, az áfát a Banggood fizeti a termékei után.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Van kapásból 5 db cipzározható rész, illetve a fő tárolót további 8 alrészre osztják a mindenféle zsebek, tolltartó hurkok, és hasonlók. Ami a belső méreteket illeti, a cég a 9,7 inch-es iPadet adja meg, mint referencia méretet, ez befér a legnagyobb zsebbe, az összes egyéb kiegészítőjével, a power bankkel és kábelekkel egyetemben. Nekem itthon iPadem nem volt, így a Lenovo Tab 4 8 Plus került bele, amit gond nélkül elnyelt. Pakoltam mellé szép számmal cuccokat, a Yoobao 40 000 mAh-s akkumulátorát, kábeleket és egyéb csetreszeket is, és menet közben derült ki, milyen jól pakolhatók a terek. Mivel ez egy egykezes válltáska, de hordható úgyis, hogy a melleteken átvetitek a szíját, ezért olyan nagyon nem érdemes nehéz cuccokkal telepakolni, mert akkor a kitüremkedések elkezdik nyomni a lapockátokat. Ennek ellenére, a hátlapon elhelyezkedő szivacs nagyon kényelmessé teszi a viseletet és egy mozdulattal át lehet akasztani a pántot balról jobbra, ha valamiért a másik kezeteknek akartok nagyobb mozgásteret engedni. A hosszát is nagyon egyszerű beállítani, ha az egyik szárat húzzátok, akkor a két szalag elcsúszik egymáson. Nem akad, nem szorul, mint az olcsó tatyóknál, hanem tökéletesen működik.

Egy dolog viszont nem tetszett, ez pedig a pánton lévő zseb.

Hiába állítottam be a legrövidebb hosszra a pántot, akkor is túlságosan hátra kellett volna nyúlnom a cipzárhoz, a vállamon is túl. Mivel nem vagyok éppen hajlékony fiú, ezért ez nem is nagyon ment, ezt én a tervezők helyében tuti előbbre hoztam volna. Az USB kimenetet továbbra sem igazán tudom hova tenni két okból: egyik, ha mindenképpen fel akarom tölteni valamelyik eszközömet, akkor a táskába így is úgyis kell tennem egy power bankot, és akkor miért ne dugnám rá direktben a töltendő cuccot? Egy kivétel tudok említeni, ha gyorsan fel kell venni a telefont és emiatt nem akarok a táskában kotorászva keresgélni. A másik, hogy ezek a kábelek nem is képesek átvinni nagy áramot, és ez a probléma a Mark Ryden esetében is fennáll, a Yoobao H40-nel nem tudtam a beépített kábellel gyorstölteni a telefonomat. Azért valamennyi elektron így is ment bele, de ez így nem az igazi.

Van egy nagyon érdekes funkciója a Mini Bastionnak, amit eddig csak Samsonite táskán láttam, pedig az egy nagyon másik árkategória.

Ez az úgynevezett TSA Lock, ami a Transportation Security Administration rövidítése, és egy pici piros gyémántforma jelöli a bőröndökön és a táskákon a meglétét. Lényege, hogy a termékekbe egy számkóddal ellátott zárat építenek, ebbe a zárnyelvbe kell beleilleszteni a cipzár végét, és így meggátolja az adott zseb kinyitását. Ez egy kifejezetten drága és minőségi kiegészítő, csak a felső kategóriás termékeken találkoztam vele. Nyilván a Mini Bastion esetében csak a fő rekeszre vonatkozik a védelem, mivel a többi cipzárat fizikailag képtelenség lenne a zárig elhúzni. A TSA Lock működéséről találtam egy jópofa videót, amit fent láthattok, ezen megnézhetitek, hogyan lehet beállítani a szerkezetet.

Összegzés

Mr. Mark Ryden, önt felvettük a gentlemanek klubjába. Minőségi, nagyon jó anyaghasználatú, kényelmes és praktikus táska a Mini Bastion, a két kiegészítője – a TSA Lock és az USB kimenet – pedig kifejezetten egyedivé teszi a terméket a kínai konkurensek között, még akkor is, ha az utóbbi szerintem nem annyira hasznos funkció. Az a szint, amit a gyártó hoz, teljes mértékben indokolja az árat, esetleges kifogásként felmerülhet a kis űrméret – a pontos számadatot nem találtam meg -, de szerencsére a Banggoodon a cég más modelljei is kaphatók, amelyek az ilyen igényeket is kielégítik.

A fentiek tükrében a 10 000 Ft sem lenne vészes ár, de a BGHU1563  kuponkóddal ez levihető 9100 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ra, és ebben már benne van a szállítás ára is, az áfát a Banggood fizeti a termékei után.

Pro

 • Remek minőség és anyaghasználat
 • A pántot át lehet tenni a másik oldalra
 • TSA Lock
 • Rengeteg zseb
 • Kényelmes viselet

Kontra

 • Nem olcsó darab
 • Az USB kábel nem visz át túl nagy áramot

hirdetés