hirdetés

Fűthető mellény teszt

Egyszer már bevált, csak nem ez

teszt
Fűthető mellény teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-01-26

A fűthető mellény pár éve igazi slágertermék, a szerkesztőségünkben is hordja két kolléga. Remek darab téli városi bóklászáshoz, de használtunk már benne elektromos uniciklit, rollert, korcsolyáztunk és síeltünk is vele. Egy powerbanket kell a zsebébe tenni, és máris kellemes melegséggel árasztja el testeteket. 8400 forintot kérnek érte a BGHU1613  kóddal, ami már tartalmazza a szállítási költséget is, a Banggood pedig fizeti az áfát a termékei után.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 8

8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A gyártó szerint egy 10 000 mAh-s teleppel 6-8 óra üzemidőt ír, de tapasztalataim szerint inkább 6 órához van közelebb. A fronton lévő gombbal tudjátok a hőfokot váltogatni 25/35/45 celsius fok között, de a mellény 5 perc után magától visszaszabályoz a második fokozatra, vagyis 35-re. Normális esetben ez is bőven elég, de például síelés közben már muszáj a maximum fokozatra kapcsolni, mert ha fúj a szél, akkor nagyon nagy a hőelvonó képessége a mozgó levegőnek és a második állás nem sokat fog érni.

Egy nagyon fontos dologra érdemes odafigyelnetek, hogy a kínai ruhák méretezése teljesen más, mint amit megszokhattatok.

Én 75 kg és 175 cm magas vagyok, a hazai kínálatból M-es ruhákat szoktam magamnak venni, ebből viszont a 2XL méretre van szükségem, főleg, ha alá is akarok öltözni. A terméklapon lévő mérettáblázat ebből a szempontból pontos, ugyanezt írja, én is ez alapján választottam. Egyszerre 9 helyen melegít, kettővel elöl az oldal tájékon és héttel hátul, a nyak, a hát és a vesetájékon. A teljes felmelegedéshez nagyjából 5 percre van szüksége, de már 1 perc után érezhető a meleg amit ad. A ruhadarab mosógépben mosható, érelemszerűen ilyenkor el kell belőle távolítani a powerbanket.

Két sirámom van a pufi mellénnyel kapcsolatban, amit tulajdonképpen a kapucnis verzió kapcsán Molcsa kolléga már leírt:

 1. A másik, négyszögmintás mellény egyszerűen jobb minőségű, szebbek a varrások, sokkal kellemesebb benyomást kelt
 2. Az ára jellemzően nem alacsonyabb, mint a másik mellénynek, ha pedig azonos, inkább vinném azt

A hőelosztásos problémát viszont kijavították, ezzel már nincs gond. Ezek alapján még mindig azt ajánlom, hogy vegyétek a másik verziót, mert egyrészt az már bevált, másrészt pedig 3 éve működik kettőnknél is, vagyis úgy tűnik, hogy az egy időtálló darab.

Összegzés

A fűthető mellények nem véletlenül örvendenek nagy népszerűségnek, hasznos cuccok télvíz idejére vagy éppen sportoláshoz, én mindkettőhöz használom őket. A nehézséget két dologban látom, hogy a sok modell közül melyik az, amelyiket igazán érdemes megvenni, és hogy pontosan milyen méretet válasszatok. Szerencsére mindkettőre tudjuk a választ, ezt vegyétek meg, mert ez jó, csak ez nem egyezik a mai tesztalannyal. Ez ugyanis inkább a jól menő vállalkozókat idéző pufi mellény, aminél egyrészt vannak jobb minőségű darabok, másrészt pedig az ára sem sokkal alacsonyabb, mint a többi variánsé, a 8400 Ft a BGHU1613  kóddal, annyira nem kevés érte.

A másik darab jelenleg 7900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért elhozható a BGHU1624  kuponkóddal ingyenes szállítás mellett, így értelemszerűen ezt kell vennetek. A Banggood – mint minden terméke után – fizeti az áfát helyettetek.

Pro

 • Kellemesen felmelegít
 • 6 órán keresztül képes 45 fokon tartani a ruhadarabot egy 10 Ah-s powerbankről

Kontra

 • A minősége lehetne jobb
 • A jobb minőségű variáns ár/érték aránya kedvezőbb

hirdetés