hirdetés

Fűthető mellény teszt

Újratöltve, sikeresen

teszt
Fűthető mellény teszt 1
írta: Don Kartács
2019-10-31

Volt már fűthető mellény tesztünk, de nem aratott osztatlan sikert a szerkesztőségben a nem különösebben minőségi ruhadarab. A dolgot egyetlen ok miatt nem adtam fel, láttam egy egykerekűs ismerősön egy olyat, amit én is felvettem volna. Aztán rátaláltam a téli túrázók és ingázók Excaliburjára, ráadásul 9000 forintról 6000-re leárazva, amit a BGMoto88  kóddal érhettek el. Ez elég combos különbség, és mivel láttam a cuccot élőben, már húztam is be a terméket, ami az alacsony ára miatt vámmentesen érkezett.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 9
  • design és anyagminőség: 8
  • felszereltség, funkciók: 8
  • ergonómia: 8
  • ár/érték arány: 10

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Oldalt két zseb van rajta, a baloldaliba rejtették el az USB-A csatlakozót, ezen keresztül lehet delejezni a fűtőszálakat. Összesen 4 panellel melegít, a hátrészen 2, illetve a zsebek alatt is további kettő terület van, ahonnan a hő áramlik. Van egy olyan verziója is, ahol 5 területen történik a hőleadás, arra is érdemes vetni egy pillantást. A mell részen szív tájékon van egy gomb, ezzel tudjátok a hőmérsékletet szabályozni. Ezt színnel is jelöli a mellény, a kék 45, a fehér 55, míg a piros 65 fokot jelent. A ruhadarab mosógépben minden további nélkül mosható. Érdemes figyelni a méretezésre, a képeken Sonkamod  szerepel, aki 170 magas és 69 kg, neki pont jó a 2XL-es, tehát először a mérettáblát nézzétek, utána rendeljetek.

A fűthető ruhadarabokkal kapcsolatos egyik kardinális kérdés az üzemidő, ami attól függ, mekkora kapacitású power bankkal használjátok. A zseb méretéből kiindulva a Baseus 30 000 mAh-s óriása nem fér bele, de egy átlagos 10 Ah-s telep igen. Mivel a ruhadarab mellé ilyesmi nem jár, ezért javaslom a Xiaomi vagy a Blitzwolf 10K-s akkujának a beszerzését, mindkettőért kb. 5500 Ft-ot kérnek.

A gyári specifikáció szerint egy 10 000 mAh-s power bank a legnagyobb fokozaton 8 óráig bírja energiával ellátni a mellényt, de én azért megmértem, mennyi a valóságban. Ezt sajnos nem olyan egyszerű véghezvinni, mert 1,3 A-t fogyaszt konstans, de attól függően, hogy melyik fokozatban vagytok, hosszabb-rövidebb ideig kikapcsol az elektronika. Hagytam egy órán át működni maximális fokozaton, így kb. 4,5 Wh értéket kaptam, ez egy 36 Wh-s – 10.000 mAh-s – power bank esetében pont 8 óra.

Hol lehet egy fűthető ruhadarabot használni? Csak néhány tippet adok, hogy beindítsam a fantáziátokat: túrázás, horgászás, vagy az elektromos járművek használatakor ingázáshoz. Az ultimate kombó a Kugoo ES2, amin van USB port, onnan még tölteni is lehet. Azt is megnéztem, hogy mások mit vásároltak mellé, nem meglepő módon egy fűthető talpbetétet, ami ráadásul méretre is vágható.

A mellény egyébként megfelelően teszi a dolgát, a gyakorlatban is remek hőérzetet biztosít. Nekem az vált be, ha a pulóverem alá veszem fel, így jobban megtartják a ruháim a hőt, de kevésbé hűvös időben akár kívül is hordhatjátok. A mindennapokban is remekül használható, ajánlom mindenkinek.

Összegzés

Nem érdemes túlragozni a fűthető mellény misztériumát: a gyakorlatban is működő, minőségileg rendben lévő ruhadarabról van szó. Két dologra vigyázzatok, hogy ne keverjétek össze más, hasonló termékekkel – például ezt a típust messzire kerüljétek el -, és hogy a méretezésnél legalább 2 számmal nagyobbat kérjetek. A legegyszerűbb az, ha a mérettáblázatból indultok ki, akkor nem fog csalódást okozni a 6000 Ft-os kütyü, csak ne felejtsétek el használni a BGMoto88  kódot.

Pro

  • Olcsó
  • Jó hőelosztás
  • Normális minőség

Kontra

  • Két mérettel nagyobb kell egy európainak, mint egy kínainak
  • Először nagyon büdös, jól mossátok ki

hirdetés