hirdetés

Fűthető talpbetét teszt

Télenyhítő olcsóság

teszt
Fűthető talpbetét teszt 1
írta: Don Kartács
2019-12-31

A kreatív műhely újra beindult, most hogy leesett az idei első hó. Mi enyhítene a hidegen? Például egy fűthető talpbetét, ami ráadásul filléres tétel, és csak egy power bank kell hozzá, ami úgyis van otthon mindenkinél. 1850 Ft-ot még akkor is megér, ha nem nektek lesz jó a családban, de szerencsére méretre vágható, pont mint a hagyományos  társai.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 10
  • design és anyagminőség: 7
  • felszereltség, funkciók: 5
  • ergonómia: 6
  • ár/érték arány: 9

7.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A talpbetét a 43-44-es cipőkbe gond nélkül belement, de mivel a fűthető elemek középre kerültek, ezért a széle levágható, így egyben méretre is szabható a kütyü. Két verziója van, a #01 35-40-es, míg a #02 40-45-ös lábméretig jó. Kaptok hozzá egy sablont is, ami segít a körbevágásban, ha az alap forma nem lenne jó.

A lábbelibe való eléggé fel tudja magát melegíteni, hosszabb szobában tartózkodás után már kellemetlen, ami ugyan nem jelent többet, mint 28-30 fok, mégis, mivel a lábatoknál fogjátok érezni a hőt, ez azért elég sok. Mínusz 1-2 fokban teszteltem, szerintem még itt is túl forró, és nem csak engem zavart, hanem Molcsa kollégát is. Biztos vannak fakírok, akik képzettek a tűzön járás mesterségében, de mi ezek szerint nem tartozunk közéjük. Az is egyértelműen hátrány, hogy nem állítható a hőfok, vagy fűt, vagy nem, nincs más állapot, de még kikapcsológomb sem.

Ellentétben a sajtóanyag képein látottakkal, olyan nagyon nagy terhelést nem adnék neki, mondjuk egy 30-40 kilométeres túrát nem biztos, hogy kibírna, mint ahogy például futni sem szerencsés benne. A síelés az egy kicsit más tészta, ezt sajnos nem volt módomban kipróbálni a siralmas magyarországi hóhelyzet miatt, de ott a lábatokat a cipő viszonylag fixen tartja, ellenben ha mégis kényelmetlen, akkor eléggé macerás lesz kivenni.  Az viszont egyértelmű, hogy a fűthető mellény egy fokkal kényelmesebb, a tesztet itt olvashatjátok, ráadásul van egy fejlesztett variánsa is, kabát formában, amit tavaly még Xiaomi logó alatt is fellelhettetek, mik pedig már teszteltük is.

Van egy alternatív felhasználási módja is a cuccnak, a cipők előmelegítése. Nem kell, hogy szükségszerűen a lábunkon legyen a csuka, elég, ha belerakjátok a betéteket, hagyjátok melegedni, majd gyorsan felveszitek a lábbelit, máris egy komfortfokozattal „feljebb kapcsolhattok”.

Összegzés

Ahhoz képest, hogy 1850 Ft a fűthető talpbetét, egészen jól szuperál, feladatát betölti, de  sajnos nem tökéletesen. Mivel a hőfok nem szabályozható, nekünk túlságosan is meleg volt. A kábelelvezetés is lehet problémás, volt, akit idegesített, volt, akit nem, mi sem értettünk egyet teljesen a dologban. Az viszont kétségtelen, hogy javít a hőérzeten, simán el tudom képzelni, hogy van, aki használna egy ilyet a hidegben. Azért túrára vagy síelni csak a bátrabbak vigyék el a fűthető talpbetétet, és ha már lúd, legyen kövér, csapjanak mellé egyből egy mellényt is.

Pro

  • Meglepő, de működik
  • Kellemes meleget ad

Kontra

  • A kábelelvezetés macerás
  • Csak egy fokozata van
  • Szerintünk túlságosan meleg, de fázósok előnyben

hirdetés