hirdetés

Légtisztítók olcsón, minden mennyiségben

12 000 Ft-ba sem kerül az egyik modell

hír
Légtisztítók olcsón, minden mennyiségben 1
írta: Don Kartács
2021-11-11

Durván levitték a légtisztítók árát, például a Xiaomi Air Purifier Pro H még soha nem volt 57 000 Ft – a BGPROH111 kóddal -, miközben magasan ennek a legnagyobb a teljesítménye a felsorolt modellek közül, de a BlitzWolf BH-AP1 is nagyon olcsó 25 6000 Ft-ért, amit a BGDBD48 kóddal érhettek el. De lássuk a teljes felhozatalt, szerencsére minden modellt EU raktárból küldenek, így pár nap alatt megérkezik, és nem kell rájuk áfát és vámot fizetnetek.

Legtisztító gyorstalpaló kezdőknek

A légtisztítók viszonylag elterjedt eszközök már hazánkban is, mert a szálló por jelentős részét kiszedik a levegőből – és így pl. a szagokat is eltávolítják -, illetve van sterilizáló hatásuk is, ha a megfelelő szűrőt teszitek bele. Két irányzat van, az „egy nagyot” és a „több kicsit„, az előbbi gondtalanabb és egyszerűbb, viszont a nagyobb teljesítményen járatott berendezések összességében hangosabbak. A kicsiket könnyebb szétpakolni a lakás helyiségeibe, de értelemszerűen több helyet foglalnak, és az összköltség is magasabb lehet. Mindkét iskolának vannak hívei, ti döntötök, hogy melyiket alkalmazzátok. A lenti táblázat segít a Xiaomi légtisztítók közötti eligazodásban.

Légtisztítók olcsón, minden mennyiségben 4

Xiaomi Air Purifier Pro – A trónörökös

Az Air Purifier Prót 44 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért húzhatjátok be EU raktárból a BGPRO111 kóddal, ingyenes szállítás mellett, és őt teszteltük is, a cikket itt olvashatjátok.

Összességében ugyanazt tudom elmondani róla, mint a Pro H-ról, csak ennek kisebb a teljesítménye, de minőségre, anyaghasználatra, de még kinézetre is nagyjából ugyanolyan. Ez tipikusan a garzonlakások méretére lett belőve, 35-60 négyzetmétert fed le, ami tapasztalataim szerint bőven elég 50 négyzetméterre, mert az ember ritkán szívja ki például a WC vagy a fürdőszoba levegőjét vele. Ha már elketyeg a nappaliban és a hálóban, az is sokat számít, és szinte mindenben olyan, mint a Pro H, csak olcsóbb.

Specialitása, hogy háromféle különböző filtert is lehet bele tenni, van a hagyományos HEPA, a szagok eltávolításáért felelős aktív szenes megoldás, de van a formaldehid származékokat eltávolító spéci zöld színű is. A nagy variancia miatt pedig talán ez a legflexibilisebb modell a felsoroltak közül.

BlitzHome BH-AP 1- Olcsó, de jó

A BlitzHome BH-AP1-et  a BGDBD48 kóddal 25 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért tehetitek be a nagyszobátokba, és szintén EU raktárból érkezik. Annak idején még nevettünk rajta, hogy biztos valami kaka terméket ránt össze a BlitzWolf légtisztító címén, aztán nagyon meglepődtünk, milyen patika lett a berendezés. Anyaghasználatra és kinézetre majdnem Xiaomi szint, csak annál sokkal olcsóbb. Itt a panel felülre került és nem jelzi ki a PM értékeket, de erre azért nincs is szükség, mert az appban viszont igen, és konkrétan a kezelőfelület jobb, mint a Xiaomi Mi Home app, ami nagy szó.

Egy hátrányát találtam összesen, hogy a LED-jeit nem lehet kikapcsolni, szóval éjszaka „rá kell dobni egy pokrócot”, mivel meglehetősen fényesen világít. Ezt leszámítva viszont jó kis cucc, lefed kb. 30 négyzetmétert, vagyis 2 db ugyanazt hozza mint a Pro H, csak éppen külön vezérelhetők, ami nem kicsi előny, ha eltérők az igényeitek. Teszteltük, ezt itt éritek el. Van azonban egy nagyobb variáns is, a BW-AP2, aminek a taglalását ezen a linken olvashatjátok.

Légtisztítók olcsón, minden mennyiségben 6

Xiaomi Mijia AC M9 – Asztalra való

Nem kérnek érte 16 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot sem a BGDBD47 kóddal, pedig 37 000 Ft szokott lenni a szintén EU raktárból érkező berendezés. Ez tipikusan az a cucc, amit a dolgozóasztalra kell rakni. Ennek nem lenne olyan sok értelme, gondolhatnátok, míg nem láttam egyszer egy ismerősömnél egy ilyet, aki dohányzott a szobában is. Például az ilyen részecskék kiszedésére és a szag mérséklésére is jók az ilyen eszközök.

A szűrőt ráadásul antibakteriális anyaggal is bevonták – ilyen filtereket a legtöbb modellhez árulnak -, szóval a jelenlegi helyzetben ez akár érhet is valamit. Ez is vezérelhető appból, a tesztjét itt olvashatjátok.

BlitzWolf BW-TAP 1 – A hordozható variáns

Képzeljétek, még 11 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért is kaphattok légtisztítót, a BW-TAP1-et a BGDBD51 kuponnal vehetitek meg, EU raktárból. Ez az a kategória, amit még nem teszteltünk, de van benne ráció, hogy nem helyiségekhez passzítjuk a légtisztító berendezéseket, hanem a bennük dolgozó személyekhez. Felesleges 600 köbméter levegőt megmozgatni, ha ott nincs senki, és még a TAP1 is lekezel 60 köbmétert, ami nem olyan kevés. Bedobjátok az asztal alá, és csendben teszi a dolgát, és kijön a Pro H árából 5 db. Ez a modell ugyan nem vezérelhető appból, viszont hordozható, így került bele egy 10 000 mAh-s akku, és USB-ről tölthető, vagyis akár agy autóba is betehetitek a kütyüt.

hirdetés