hirdetés

BlitzWolf BW-S25 asztali töltő teszt

Szolid megoldás sok eszköz mellé

teszt
BlitzWolf BW-S25 asztali töltő teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-12-05

Pár hete teszteltük a BW-S23-at, ami egy hagyományos EU-s fali dugóba helyezhető töltő volt, 100 W teljesítménnyel. A BW-S25 ennek a testvérmodellje, igaz itt nem a gigantikus krafton, hanem a minél több eszköz tölthetőségén – vagyis a jó sok porton – volt a hangsúly. 6 darab kimenetet tartalmaz, viszonylag szolid ár mellett, ami 13 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot jelent a BGXIFD097  kóddal, EU raktáras, ingyenes szállítással.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 10
  • design és anyagminőség: 9
  • felszereltség, funkciók: 9
  • ergonómia: 10
  • ár/érték arány: 9

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Mivel összesen 6 darab csatlakozót használhattok, így mindenféle áramigényű eszközt egyszerre lehet felcsatlakoztatni a BW-S25-re,

azt viszont képtelenség lenne leírni, hogy egyes portok összesen hogyan és mekkora teljesítményt képesek leadni. Szerencsére van erre egy remek táblázat a leírásban, de betettem róla egy képet is.

Forrás: Banggood

A kezelt protokollok és gyorstöltési szabványok felhozatala igencsak széles, PD 3.0, QC 3.0, PPS, AFC, FCP, SCP, szóval az Apple és a Samsung tulajdonosok sem lesznek szomorúak.

A BW-25 egy csomó beépített védelemmel – túlfesz, túláram, rövidzár, túlterhelés, elektrosztatikus – rendelkezik, alapvetően ezeket próbáltam provokálni. Túl sok mást nem érdemes mondani a termékről, jöhettek a tesztek, amiket a lenti galériában tudtok szemügyre venni.

Ahogyan az látható, 5 V-on 3,4 A-nél oldott le az USB-A – 3 A helyett –, ami igencsak rendben van, vagyis többet tud a gyári értéknél is. Konstans terhelve 3,2 A-t engedett, erről jutott eszembe, hogyha már van itthon hőszenzor, ráteszem a töltőre és megnézem, 45 perc alatt mennyire melegszik fel 16 W terheléssel, amit az 5 Vx3,2 A kiad. A válasz az, hogy szinte semennyire, kézmeleg volt, pontosabban 37 Celsius-fok, ez ennek a töltőnek semmi. 9 V-on is rendben teljesített – 3,2 A-t még simán leadott –, ahogyan a 12 V-tal sem volt baj, viszont itt nem tudtam megmérni a leoldási küszöböt, mert a teszterem nem képes rá. Jöhettek a Type-C portok, de mivel nem tudtam egy porton ekkora teljesítménnyel sehogyan sem megterhelni, egy kis trükkhöz folyamodtam.

Mivel nálam volt a BLUETTI EB3A power station, ezért ezt használtam teljesítményméréshez.

A 230-as csatiján jóval többet képes leadni, mint a BW-S25 75 W-ja, és a kimenő teljesítményt is tudja mérni, ezért szépen sorba kötöttem az eszközöket. Elöl a BLUETTI, utána a BW-S25, majd legvégül 3 darab kütyü, 2 telefon és egy tablet. Eléggé meglepő eredmény jött ki, 99 W-ot mutatott a BLUETTI. Mondjuk ez a felvett teljesítmény, nem a leadott, de ez bőven meghaladja a gyári 75 W-os értéket. Minden eszközt rendben feltöltött, egy kicsit melegedett – 44 fok –, de ez teljesen belefér, a tulajdonosok elégedettek lesznek a BlitzWolf termékével.

Összegzés

A BW-S25 hozta az elvárhatót, sőt, egy kicsit többet is, hiszen bő 10%-kal később oldott le, mint a gyári értékek. Remekül terhelhető, mindent tud, amit egy töltőnek kell, lead 75 W-ot, erről már notebookok is elketyegnek, de a modern telefonokat is kiszolgálja, főleg, hogy rengeteg protokollt támogat. Igazából nem találtam benne kivetnivalót, lehetne mondjuk egy izmosabb, 100 W-os nagy tesója, de ezért nem tudom az S25-öt hibáztatni. 13 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BGXIFD097  kóddal, EU raktáras, ingyenes szállítással. Ez már nem rossz ár, és töltőt évekre vesztek, ennek tükrében nem különösebben drága ez az eszköz.

Pro

  • Combos teljesítmény
  • Rengeteg port
  • Számtalan protokollt támogat
  • Reális ár

Kontra

  • Lehetne belőle egy még nagyobb teljesítményű darab

hirdetés