hirdetés

BlitzWolf BW-S23 100 W töltő tesztje

Hozza a formát

teszt
BlitzWolf BW-S23 100 W töltő tesztje 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-11-17

Tipikus mindennapi felhasználású tárgyat teszteltem, egy 100 W-os, PD képes, több portos BlitzWolf töltőt, ami a BW-S23 nevet kapta. Ezzel a teljesítménnyel már gond nélkül lehet tölteni notebookokat is, de természetesen a szokásos műszaki eszközeiteket is tökéletesen tudja etetni, hiszen 4 kimenete is van. Cseh raktárból a BG849628  kóddal 18 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek szállítással együtt, míg kínai forrásból vásárlás esetén jár mellé egy 100 W-os Type-C kábel is és a szállítás is ingyenes, az áfa pedig már benne van az árban.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Vagyis, ez egy igencsak bika töltő, 100 W-tal már nagyon sok új notebookot fel lehet tölteni,

és persze a kisebb eszközöket is gond nélkül tudjátok róla etetni. Itt viszont a „gond nélkül” szót egy kicsit árnyalnám, amíg egyetlen portra dugtok fel eszközöket, addig szépen kijön a maximális teljesítmény – már amennyire ki tudtam mérni, mert 100 W-os terhelőellenállásom nincsen –, de abban a pillanatban, ha két különböző protokollt vagy feszültséget használó berendezés kerül rá, már nem ilyen rózsás a helyzet. Bár a BW-S23 számtalan gyorstöltési szabványt kezel – QC 3 és 2.0, Samsung, Apple, FCP, SCP PD 3 és 2.0 stb. –, de ha az eszközök különbözővel akarnak kommunikálni, akkor gyakorlatilag az alacsonyabb feszültséget használó kütyü lesz a nyerő. Ezt a Lenovo és a Poco X3 telefonommal próbáltam ki, és hát szépen lehúzza 5 V-ra a telefon töltését is, és így már el is veszett a 33 W-os gyorstöltésem.

Ez persze a töltők 95%-ánál így van, csak így a sok port egy picit értelmét veszti, kivéve, ha egy nagy eszközt akartok etetni, vagy éppen sok kis áramigényűt. Megnéztem meddig terhelhető a töltő, az USB-A-n szépen leold 3,3 A körül – bekapcsol a túláram védelem –, ami 10%-kal jobb, mint a gyár által közölt érték. Rákötöttem a tesztert és elkezdtem terhelni, hogy lássam melegedik-e, és igazából nem nagyon, kb. 30 fokra ment fel durván 50 W-os terhelés alatt, de egyszerűen képtelen voltam olyan fogyasztót rátenni, ami kellően megcibálta volna a BW-23-at. Van egy olyan gyanúm, hogy a legtöbb olvasónak sem lesz 100 W felvételére képes eszköze, ami még Type-C-s is, szóval van a BW-S23-ban tartalék, még évekig elég lesz a kakaó, amit tud. Szerencsére védelmekkel is teleaggatták, úgyhogy nekem első látásra egy igen szolid kis cuccnak tűnik.

Védett túlfeszültség, túláram – ezt élőben teszteltem is –, rövidzár, túlterhelés és elektrosztatikusság ellen is. Amit hiányolok – vagy csak nem említik –, az a túlmelegedés elleni, de mivel képtelen voltam „elfűteni” a cuccot, erre reális esély maximum akkor lenne, ha tudnám fél napig 100 W-on terhelni, és még akkor is nagyon valószínűtlennek tűnik a dolog. Hogy azért szidjam is egy kicsit a BW-23-at, az rendben van, hogy az USB-A portot jelölték kékkel, de a két 100 W képes Type-C portot nem. Mivel fekete alapon szürkével sikerült felírni az előlapra, hogy melyik port melyik – és ez elég nehezen olvasható –, ha naranccsal átszínezték volna az egyes és a kettes Type-C kimenetet – ahogyan azt a PD képes portoknál szokták –, akkor a dolog sokkal egyértelműbb lenne.

A másik, ami kicsit fáj, az az ára.

Oké, hogy ez egy GaN2 – vagyis Gallium Nitrit – technológiás töltő, de azért a piacon vannak 20 000 Ft-ért konkurensek – sőt, 25-ért már GaN3-as 140 W-osak is akadnak –, szóval ez nem egy bomba ár, inkább csak egy átlagos, és mivel a kínai raktárból rendelés mellé jár egy 100 W teljesítmény elviselésére képes kábel, én lehet hogy arra szavaznék a csehek helyett.

Összegzés

A BW-23 egy szolid töltő, de olyan nagyon nem váltja meg a világot, igaz, amit ígér azt tudja. A minősége rendben van, ahogyan a teljesítménye is, viszont az a korlátozás, hogy egyszerre több porton több gyorstöltési szabványt használjon, az itt is megvan, de a konkurensek sem tudnak többet. Ami az árát illeti, az nem annyira alacsony, hogy bomba vétel legyen, de nem is igazán drága az ellenlábasokkal összevetve. Főleg ha a BG849628  kuponkódot is beütitek, így 18 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte szállítással együtt. Nem egy hihetetlenül jó ajánlat, de meg lehet venni, főleg, hogy van kínai raktáras alternatívája ajándék kábellel, ahol még a szállítás is ingyenes.

Pro

 • Jól összerakott cucc
 • Nagy teljesítmény
 • Sok port
 • Rengeteg gyorstöltési szabványt támogat

Kontra

 • A Type-C kimeneteket jelölhették volna külön színnel
 • Egy picit lehetne olcsóbb

hirdetés