hirdetés

ACGAM ET225E elektromosan állítható asztal teszt

Ezt vedd, mert olcsó és jó

teszt
ACGAM ET225E elektromosan állítható asztal teszt 1

Forrás: Geekbuying

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-01-19

Nemrég írtam egy cikket arról, hogy mi alapján érdemes elektromosan állítható asztalt vásárolni, és ott már lelőttem a poént, vettem magamnak egy ACGAM ET225E elektromosan állítható asztalkeretet. A kétmotoros, 125 kilogrammig terhelhető, maximum 180×80 centiméteres asztallapot fogadni is képes motoros váz megjegyez 3 pozíciót, van benne felállásra emlékeztető funkció, becsípődés elleni védelem, sokkal olcsóbb, mint az itthon kapható modellek, ugyanis 83 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül az ACGAMET225  kóddal. Lengyel raktárból küldték, többletköltségem nem volt, 5 nap alatt megkaptam, mi ez, ha nem egy jó deal?

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Miért csak a vázat vettem meg a Geekbuyingról? Egyrészt, mert szerintem felesleges plusz 30 000 Ft-ot fizetni egy fadarabért, másrészt nem tudtam, hogy pontosan milyen lesz a színe, és lekerekített sarkút sem akartam. Eleinte a méretben sem voltam biztos. Végül részben próbából az IKEA-ban vásároltam egy 140×60 centiméteres LAGKAPTEN asztallapot 11 000 Ft-ért, máris spóroltam nagyjából 19 000 jó magyar devizát a gyári megoldáshoz képest.

Miért az ACGAM és nem valami más?

A választ egy mondatban el tudom mondani: olcsóbb mint itthon, masszív, alig leng,

és az egész moduláris részegységekből épül fel, így kis utánajárással szerintem minden beszerezhető. Ami a vázat illeti, a lábak elég vastag acélból készültek, a felület kapott egy fehér porfúvást – van feketében is –, az egész konzol széthúzható oldalirányba, így maximum 180×80 centis asztallapokat tud fogadni. Minden a csomagban van, csavarok, szerszámok, de mindenkinek javaslom, hogy szerezzen egy csavarbehajtót az összereléshez, mert vagy 40 csavart kell betekerni. Az elektronikai részegységek a vázkereten belülre kerülnek, ahogyan a kábelezés nagy része is, a tápegységhez pedig adnak egy tartót, így szemből semmi nem látszik, kivéve a 230-as kábelt, meg persze a sok cuccot, amit ráaggattok, ahogyan ez a galériából is kiderül.

Ahogy néztem, az összes elektromosan állítható asztal az alábbi elemekből áll, a típusszámot az adott részegység mögé írtam, de a galériába is raktam be képeket – a minőségért előre is elnézést kérek, a mobilommal, kutyafuttában készültek –, hogyha valami elromlana, akkor lehessen őket pótolni:

 • 2 darab motor, EC38SP1U3-1-650/560
 • 1 darab vezérlőmodul (CB38M2H(PB)-1), input: 18-3 3V, 10 A
 • 1 darab vezérlőpanel, HS11A-1 (gyanítom, hogy a 3 memóriahelyes verziót 4 memóriahelyesre is lehetne cserélni, a csatlakozó szabványos RJ45)
 • 1 darab tápegység, bemenet: 100-240 V, 1,5 A, itt a dugóra érdemes figyelni

A kidolgozás rendben van, szépek a hegesztések, a porfestés,

az elemeket alig kellett igazgatni, minden a helyére ment. A kábelek elvezetéséhez adnak 3M ragasztós szorítókat, amik az asztallapba fúrhatók. Én ragasztottam, kíváncsi vagyok mikor enged el, 3 hét alatt ez nem történt meg. Miután összeraktátok az asztalt és felkerültek rá a cuccok, emeljétek fel maximum állásba, és így méretezzétek be a kábelhosszt, nehogy később meglepetés érjen benneteket. A váz magassága 62 és 127 centiméter között állítható, nekem az álló munkavégzéshez 110 centimétert kellett elmentenem az egyik memóriahelyre, így tudok kényelmesen gépelni a 175 cm-es magasságommal. Mivel még 17 centivel feljebb lehet állítani, ezért szerintem 2 méteres magasságig ezzel nem lesz gond, de nyilván a végtagok hossza ezt erőteljesen befolyásolja.

Hivatalosan az asztal teherbírása 125 kg – ez a legtöbb a kategóriában –, de a motorokra 800 N-t írtak darabonként,

ez 160 kilogramm átszámolva, szóval még tartalék is van benne, ami kifejezetten üdvözítő, szerintem nehéz lesz túlterhelni.

 

ACGAM ET225E – Tapasztalatok, mit tud az asztal?

Az asztal vezérlőpaneljén 7 gomb van, nem részletezem, mi mit tud, mert a korábban linkelt leírásban megtaláljátok. 3 memóriahelyre mentettem a pozíciókat, egyet az állómunkához, egyet az ülőmunkához, egyet pedig oda, ahol a szék betolt állapotban van, ez a takarítást könnyíti. A fel-le nyilakkal 2 milliméter pontosan be lehet állítani a magasságot, tehát meglehetősen precíz cuccról van szó, ezzel mindenki játszogasson kedve szerint.

Lehet időzíteni is, ilyenkor maximum 2 óránként sípolva jelzi, hogy ideje felállnotok.

Van benne ütközésérzékelés, ezt 4 lépcsőben lehet beállítani, a nulla a kikapcsolt állapot, az A-3 a legérzékenyebb, tényleg működik, de azért alacsonyabb fokozatokban már beszorította a székemet.

Gyerekzár nincs,

de nálunk nincs lurkó a háztartásban, viszont, ha lenne, biztosan nem vennék egymotoros asztalt sem, mert ott a forgó áthajtótengelybe bele tudnak nyúlni a kölkök és a kábelt is be tudja csípni a mechanika. A két- vagy többmotoros asztaloknál nincs áthajtás, így ez a veszély sem áll fent, és ez pont így is van jól. Egy dolog nem tetszett: a háttérvilágítás nem a gombokat, hanem az elválasztókat világítja meg, így a számok nem, csak az osztások látszanak. Ki lehet találni, melyik kapcsoló melyik, de elegánsabb lett volna, ha a számok is kivehetők.

Forrás: RendeljKínait

Ami a stabilitását illeti, az rendben van, emelés közben nem mozognak a rajta elhelyezett tárgyak maximum magasságban sem.

Ha szemből tenyérrel megütitek az asztallapot, akkor viszont igen, sőt, még minimálisan gépelés közben is, de itt az is közrejátszik, hogy a monitorok műanyag talpa általában elég „kocsonya”, és ezek remegnek/hullámzanak be. Szerencsére az asztalláb alján vannak kitekerhető, vízszintező talpak, ezeket érdemes beállítani, ez önmagában segít a helyzeten valamennyit, nem is értem, miért nem minden elektromosan állítható asztal ilyen. A másik verzió, amivel gátolják a lengést a prémium termékeknél megfigyelhető, ahol van egy plusz keresztmerevítés a láb alsó szegmensén, de ott csak a váz 200-300 000 Ft, szóval az egy másik kategória, mint az ACGAM ET225E. Ebben a kétmotoros belépőkategóriában ez a legstabilabb darab, tudom, mert szinte mindegyiket elmentem megnézni és kipróbáltam.

Egy megoldásra váró feladat marad mindenki számára: a kábelek esztétikus elrejtése, amit még én sem oldottam meg.

Kábelvezetőt és egyéb rendezőket nem adnak hozzá, de pár ezer forintért az Alzában, de az IKEA-ban – SIGNUM név alatt – is találtok megoldásokat. Javaslok továbbá egy felcsavarozható, USB porttal rendelkező, 230 V-os elosztót is – vagy egy elosztót fogadó keretet –, hiszen akkor szépen le lehet kötegelni az összes monitor és egyéb firlefranc kábelét, így egyetlen drót – az elosztóé – fog menni a fali dugaljhoz.

 

ACGAM ET225E elektromosan állítható asztal teszt 30

Forrás: ACGAM homepage

ACGAM ET225E – Továbbfejlesztési lehetőségek

Két dolog jutott eszembe, az egyik, hogy az asztalra lehet csavarozni kábelrendező lyukat és azt letakarni egy műanyag betéttel, ez a klasszikus irodai asztalos megoldás. A másik, hogy a monitorokat a lábazatukról levéve, és egy szabványos VESA keretes karos monitortartóra átcsavarozva lehetne nyerni némi stabilitást, és persze az sem mellékes, hogy így szabadabban forgathatók. Ezeket legolcsóbban az Alzában találtam meg, brutális a választék, ebből szemezgessetek.

Az ultimate edzős, egészségügyi felállás viszont az, ha tesztek alá egy gyaloglógépet is.

Ezért is kell állítható vázméretű elektromos asztallábat – amilyen az ACGAM is – venni, mert akkor nagyobbat tud terpeszteni az asztal, és nemcsak a gurulós szekrények, hanem a gyaloglógép is befér alá.

Mindenképpen olyat vegyetek, aminek nincsen kapaszkodója vagy ha van, akkor lehajtható, és ilyenkor gyalogló módba kapcsol. Ilyen állítólag az összecsukható, a Xiaomi érdekeltségi körébe tartozó KingSmith Walking Pad R1 és R2, de a Xiaomi Urevo U1 is tökéletes, sőt, az ACGAM kínálatában is van ilyen típusú pad. A KingSmithek közül néhány középen össze is csukható, így még kevesebb helyet foglalnak. Ezt a vásárlást még én sem léptem meg, de idővel ez is eljön, és akkor munka közben mozogni és kalóriát égetni is tudok majd.

A szekció végére pedig egy érdekesség: az ACGAM ET225E-vel szerintem szerkezetileg megegyezik a Flexispot EQ5, a MAGNUS Pro – ez egy csili-vili LED-es változat, integrált kábelmenedzsmenttel –, a Loctek és az AZ Office terméke, de mindegyik jóval drágább.

Összegzés

Számomra az ACGAM ET225E egy 9,5/10-es termék, de a kategóriájában mindenképpen a legjobb cucc, és nemcsak azért mert olcsó. A minősége teljesen rendben van, nagy tartományban állítható, stabil, sokat képes emelni, 3 memóriahelyet is kapott, van nyomásérzékelő szenzor benne a tárgyak beszorítása ellen, mit mondhatnék még? Nekem tökéletes darab, azért is vettem, ennyiért nem kaptok jobbat, vegyetek ti is.

83 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül az ACGAMET225  kóddal, lengyel raktárból küldik, többletköltségem nem volt, 5 nap alatt megkaptam, ez szerintem magáért beszél.

Pro

 • Kiváló ár/érték arány
 • Remek minőség
 • Nagy tartományban állítható
 • 3 memóriahely, becsípődés gátlás
 • Ez a legstabilabb belépőmodell
 • Lehet kérni asztallap nélkül is, így megmarad a variálás lehetősége

Kontra

 • A vezérlőpanel LED-je nem a számokat világítja meg, csak az osztásokat
 • A prémium árazású konkurenseken az alsó szegmensben van még egy merevítő acél kereszttartó

hirdetés