hirdetés

Kínai szerszámok tesztje II.

Excenteres csiszoló és kézi polírozógép

teszt
Kínai szerszámok tesztje II. 1
írta: molcsa
2021-07-16

A kínai szerszámok tesztje sorozat második részében áttérünk az elektromos kéziszerszámokra, hogy kiderüljön, mennyire érdemes az olcsó szegmensből válogatni ilyen gépeket a kínai webáruházak kínálatából. Ebben a cikkben egy excenteres csiszolót és egy kézi polírozó gépet vizsgálunk, a sorozat harmadik részében pedig elektromos nyomatékkulcsról és csavarbehajtóról lesz szó. A tesztben szereplő mindkét termékre elérhető a Banggood Express és az EU Priority Line szállítás is. Bármelyikkel rendeltek is, itthon már nem kell áfát fizetni a csomagokra, ahogy ebben a cikkünkben részleteztük.

A szerszámok egy autófényező szakember ismerősünk által kerültek kipróbálásra, az alábbiakban az ő tapasztalatait olvashatjátok. Ezúton is köszönjük neki!

 

A gép használat közben nem forrósodott fel, hangja a teszt végén is biztató volt, akárcsak az elején, még vizes használatnál is. A hűtő járatai egész jól kialakítottak, a porzsákja ugyan nem túl nagy, de ha a tárcsához való csiszolókorong kerül rá, szépen gyűjti a felesleges port. Ellenben takarítása kicsit körülményes, ha nincs kéznél egy kompresszor. Ha elkopik a tépőzáras talp, egy az egyben cserélhető az általam használt nevesebb márka tárcsájáraA kritériumaimnak maradéktalanul megfelelt, több pozitívuma van, mint negatívuma a kis gépnek. A negatívumok: nincs tároló doboz; kicsit súlyos a hosszabb, egykezes függőleges munkához; erőteljes a forgása, így a kicsi munkadarabokat rémálom csiszolni. De mindezek ellenére ár/érték arányban teljesen kiváló kis cucc, ajánlott vétel a maga 18 000 forintos árán.

JoustMax excenteres csiszológép

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 8
  • design és anyagminőség: 9
  • felszereltség, funkciók: 7
  • ergonómia: 8
  • ár/érték arány: 8

8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Kézi polírozógép

A polírozást szerintem senkinek nem kell bemutatni, biztosan sokan vittétek már az autótokat szakemberhez, hogy tüntesse el a karcokat a fényezésről, vagy fényesítse ki a bemattult lámpaburát. Ehhez a munkához pedig elengedhetetlen egy jó polírozógép, ami a polírkorongot megfelelő nyomatékkal és sebességgel tudja forgatni a szép végeredményhez. Ezúttal a kínai Hilda gyártó gépét próbáltam ki, de már rendelést követően kicsit kétkedve vártam a csomagot, mert a képeken is látszódott, hogy nem egy felsőkategóriás szerszámról van szó. Mégis úgy gondoltam, próba szerencse, mivel nálunk ilyen formájú polírozógépet nehezebb beszerezni.

Papíron 600 W-os az eszköz, 500 és 3500 között állítható a fordulatszáma és csupán 1,3 kg-ot nyom. Már kiválasztásakor megvolt a tesztelési módszer, lámpapolírozásra fogtam be. És még mielőtt bárki arra gondolna, amit lát a videós portálokon: nem, nem azzal a folyamattal. Rendes előcsiszolás-polírozás-UV védelem hármasra kell gondolni. A csomagot a Posta is elég jól elintézte, a doboz olyan volt, mintha a kutya szájából rángatták volna ki, de a gép szerencsére sértetlen volt. Élő szemrevételezés alapján beigazolódott a gyanú: anyaghasználat terén valóban nem kell túl sokat várni. A műanyagok sorjásak, és nem igazán adnak minőségi érzetet kézbefogáskor. Az első használat során mégis kellemes meglepetésben volt részem: szépen és gyorsan políroz a gépecske, és nem fárasztó a munka vele, mert igen-igen könnyű. Két korongot is adnak hozzá, és a normál polírszivacs is rögzíthető az M14-es tengelyre, így elég univerzális a gép. A csomag tartalmaz továbbá egy kulcsot is a fejek cseréjéhez. Hálózati kábele EU-s, így itt sem kell átalakítóval szórakozni.

Oldalt van egy műanyag markolata is, így a két fogási ponttal különösen kényelmes vele a munka. Hosszabb távon viszont előjött egy elég nagy hiba: mivel kis teljesítményű az eszköz, gyorsan felmelegszik (értsd: átforrósodik), és már egy 30 perces művelet vége felé alig lehet a ravaszon tartani az ujjunkat, mert pont oda vezették ki a forró levegőt. Elvileg állítható a fordulat a ravaszon lévő tekerővel, de sajnos nem túl érzékenyen, inkább csak két fokozat van: a nagyon lassú és a hiper gyors. Közel sem hibátlan tehát a gép, és azt sem mondhatom sajnos, hogy az ára miatt extrém jó üzlet lenne. A súlya miatt kényelmes vele dolgozni, ha csak tényleg kis javítani való van, ami nem igényel 30 percnél többet. Ilyen célra nem rossz gép, pozitívuma, hogy kis helyet foglal, és viszonylag könnyű a kezelése. Hobbi felhasználásra, otthonra megfelelő, de komolyabb munkákra nem ajánlom.

Hilda kézi polírozógép

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 6
  • design és anyagminőség: 6
  • felszereltség, funkciók: 7
  • ergonómia: 7
  • ár/érték arány: 7

6.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

hirdetés