hirdetés

A Banggood áfamentes szállítási módokat jelentett be

Ismét gondtalanul rendelhetünk

hír
A Banggood áfamentes szállítási módokat jelentett be 1
írta: SonkaMod
2021-07-06

Nagyon úgy tűnik, hogy a Banggood nem akarja elveszíteni az európai vásárlóit, viszonylag gyorsan reagálva beléptek az IOSS rendszerbe, és bizonyos szállítási opciókat választva az ár már tartalmazza az áfát, így azt külön a beérkezéskor már nem kell megfizetni, az EU raktárak pedig továbbra is áfamentesen üzemelnek.

Ez a legegyszerűbb vásárlási mód az oldalról, főleg, hogy általában a kiszállítás ideje is viszonylag rövid. A cégnek van már lerakata Spanyolországban, Csehországban, Lengyelországban, tehát nem fogunk hiányt szenvedni a kínai cuccokban.

Kínai raktár, mégis áfamentes beérkezés

A Banggood kiadott egy közleményt, hogy a kínai áruk esetében már a rendeléskor tartalmazza az áfát a vételár. Ők ezt nem egy külön sorban tüntetik fel a végösszegnél, hanem beépítésre került a termék árába. Ebben eddig nincs is semmi extra (ez gyakorlatilag az IOSS rendszer lenne), de a Banggood rendszere a 150 euró feletti termékekre is működik (az IOSS-sel ellentétben). Amennyiben a termékoldalon az árcímke mellett látható az „inclusive of VAT” felirat, az alábbi szállítási módokkal megrendelve a csomagot az úgy fog beérkezni, hogy nem kerül rá plusz áfa. Ez tehát egy IOSS-hez hasonló rendszer, de mivel 150 euró feletti termékekre is működik, és kevés plusz költséggel juthatunk így a kínai raktáras termékekhez, sokkal inkább tekinthető a klasszikus áfamentes szállítások utódjának.

Ezen szállítási módok az ajánlottak az áfamentességhez:

Banggood Express
European Railway Direct Mail
EU Priority Line

Ezen szállítási módok pedig kerülendők:

Air Parcel Register
Standard Mail Register
Express Shipping
Priority Direct Mail

A Banggood áfamentes szállítási módokat jelentett be 3 Példa egy terméklapra, amin már megjelent az „inclusive of VAT” felirat

A fent felsorolt három szállítási mód esetén itthon már nem kell plusz áfát fizetnünk, de elképzelhető, hogy a Posta némi kezelési költséget felszámít. Az EU Priority Line esetében még ez is kifejezetten valószínűtlen, mert azokat a csomagokat futárszolgálat szállítja. Dióhéjban tehát,

ha a fenti szállítási módokkal rendelünk meg egy „inclusive of VAT” felirattal ellátott terméket, akkor értéktől függetlenül nem rakódik rá itthon plusz áfa, legrosszabb esetben egy kis kezelési költséget kell fizetni. Ezek tehát az új rendszer „áfamentes” szállításai.

Érdemes lehet még Tariff Insurance-t (vámbiztosítás) kötni, mert ha ilyenünk van, akkor a Banggood megtéríti a felmerülő importköltségeket, ha mégis valamilyen okból kifolyólag fennakadna a határon (az EU Priority Line esetében ez a szolgáltatás automatikusan aktiválódik). A Banggood kiadott egy egészen részeletes FAQ-t a témában, azt még érdemes átböngészni, mert egy rakás kérdés megválaszolásra került benne.

hirdetés