hirdetés

HOTO lézeres okos távolságmérő teszt

Az egyszerűségében van a zsenialitása

teszt
HOTO lézeres okos távolságmérő teszt 1
írta: Don Kartács
2021-06-11

A HOTO lézeres távolságmérő egy zseniális eszköz, aminek a trükkje az, hogy nemcsak távolságot mér, hanem egy szoftver segítségével képes berajzolni a mért értékeket képekre is. Ráadásul ezt nemcsak vízszintes és függőleges területen, hanem ferdén is képes megtenni, így kirajzolhattok vele alakzatokat, ráadásul a méréseket az appban is eltárolja. Mindezt a BGmicheHOT kuponkóddal 8 600 Ft-ból összehozza, ingyenes szállítás mellett. Az 1 dolláros Air Parcel szállítás mellé pedig köthettek vámbiztosítást is, nehogy meglepetés érjen benneteket július 1 után.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 3
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

8.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Felül 3 piktogramot láthattok,

egyik a töltöttség, a másik a BT kapcsolat megléte, a harmadik pedig azt mutatja, hogy éppen bekapcsolt állapotban van-e a lézer. A HOTO termékében ráadásul 2 db lézeres távolságmérő szenzor is található, ami egyrészt nagyobb pontosságot tesz lehetővé, másrészt azt vettem észre, hogyha egy felületen egy kicsit tükröződik a lézer – pl. egy hosszabb asztal- vagy konyhai munkalapon -, akkor is pontosan mér.

A használat nagyon egyszerű,

hosszú nyomásra ki- és bekapcsol, rövidre pedig megtörténik a mérés. Ebből kettőt képes kijelezni, ami persze nem tűnik soknak, de ezért van az applikáció, hogy ezt a problémát megoldja. A mérési távolság 30 méter, a pontosság +-2 mm. Az első adat szerintem bőven elég, nem nagyon van hosszabb táv ennél egy lakásban, de egy házban is nehezen, mondjuk egy udvarnál azért már lehet szűk keresztmetszet a 30 méter.

Ami pontosságot illeti, nálam kb. 5 mm-t tévedett, méterenként, amihez egy Stanley mérőszalagot használtam. Elkezdtünk agyalni, hogy ez miért ennyi, és hogy honnan jön a probléma? Egy lézeres mérő biztosan nem téved ennyit, ezért melléraktunk egy másik fizikai mérőszalagot és egy ultrahangos mérőt is, és a HOTO által mért érték megegyezett az ultrahangos egység által kijelzettel. A mérőszalagok viszont össze-vissza távolság adatokat mutattak, szóval nem a tesztkütyüvel van a probléma, hanem a mérőszalagokkal, még a Stanley is csúnyán megbukott ezen a teszten, szerencsére a HOTO nem.

 

HOTO lézeres távolságmérő – Az is erős oldal

Általában az appot csak úgy oda szokták rakni a termékek mellé, mert ma már szinte minden okos, de nem mindig tudják feltölteni tartalommal. Itt viszont pont fordítva történt, a szoftver az, ami miatt ezt a cuccot érdemes megvenni, hiszen olyan funkcionalitást ad, amit a konkurensek nem. Ráadásul nem egy halál bonyolult valamiről van szó, hanem a szokásos Mi Home felületről, hiszen ide integrálódik be a HOTO.

Na de mitől is jó ez a kezelőfeleület?

Először is azért, mert rengeteg mérést el lehet tárolni időponttal együtt, vagyis nemcsak a szokásos 2, hanem számtalan másik hosszmértéket is kijelez a szoftver. A másik, hogy a mért értékeket szakaszokra illeszthetitek, így kialakíthattok alakzatokat, pl. háromszöget, négyzetet vagy többszögeket. Ehhez a szoftver segítséget is ad, van ugyanis egy rajzolófelülete, ahol ezeket a műveleteket elvégezhetitek. Ezeket természetesen menteni is lehet, és később vissza is nézhetitek a rögzített formákat.

De a magic nem ez, hanem az, hogy ugyanezt tudja feltöltött képek alapján is,

de akár real-time-ban is. Vagyis, elsétáltok az IKEA-ba, lefényképezitek a nektek tetsző bútort, majd leméritek a méreteket, feldobjátok a képre, és voilá: kész is a dolog. Semmit nem kell megjegyezni, lejegyzetelni, bármikor elő lehet kapni az elmentett képeket az összes adattal együtt, és ezeket kép formátumban exportálni is lehet. Ez olyan szinten egyszerűsíti a méricskélést, hogy azt el nem tudom mondani, de beszéljenek helyettem a képek a galériában. Ez az az ötlet, ami bőven megéri azt a 8 600 Ft-ot, amit kérnek érte, ez számomra nem kérdés.

Van még néhány apróság, amit be lehet állítani. A lézeres távolságmérők képesek a csúcsuktól és a végüktől is mérni, vagyis a saját hosszukat ki tudják vonni a távolságból, ha erre van szükség, ez is állítható az appban. Ahogyan mérhettek lábban és méterben is, de ezek annyira alap dolgok, hogy igazából sok szót nem érdemes rájuk pazarolni.

Azért, hogy elmondjam, hol van a keserű pirula a vitaminok között, a kezelőfelület számomra picit nyögvenyelősen használható.

A működési logikát mindenképpen szokni kell. Például rajzolok egy négyzetet, majd lemérem az oldalait. Felül látom a beérkező távolságadatokat, ezeket kell társítani a szakaszokhoz, viszont ez nem frissül elég gyorsan, át kell lépnem a felső listára, hogy lássam a bejövő adatokat. Utána vissza kell mennem a szakaszokra, és össze kell párosítanom a kettőt, ezt azért egyszerűbben is meg lehetett volna oldani.

De ez még mindig nem lenne gond, ha az eszköz stabil lenne, de nem az.

Mindenféle fura leszakadásokat, nem kapcsolódásokat produkált, ezért odaadtam Attis kollégának, hogy nála is előjönnek-e a problémák. Gyakorlatilag ugyanazzal szembesült, mint én, elvesző BT kapcsolat, az eszköz nem reagál, ha töröljük és felvesszük újra a Mi Home appba, akkor újra jó, az első kikapcsolásig. Ilyenkor az összes korábbi adat elveszik, lehet mindent előröl kezdeni, és ez az, amit én nem szívesen vállalnék be.

Összegzés

Nagyon érdekes és innovatív cucc a HOTO okos távolságmérője, és szerintem beletaláltak egy olyan piaci szegmensbe, ahová pont befér egy ilyen hiánypótló termék. Ilyen funkcionalitással még nem találkoztam máshol, és itt végre van egy értelmes app, ami nemcsak pótlékként funkcionál, hanem tényleg jó dolgokat lehet vele csinálni. Csakhogy, ehhez az alkalmazás stabilitására is szükség lenne, de ez távolról sincs meg. És sajnos eléggé gyorsan rá lehet unni a sok szívásra, ami a kütyü használatával jár.

Aki ennek ellenére megvenné, annak a BGmicheHOT kupon használatát javaslom, így az ár 8 600 Ft-ra csökken és a szállítás is ingyenes. Se addig amíg a stabilitással ilyen bajok vannak, nem tudom nyugodt szívvel ajánlani, így inkább rámennék az Atuman LS-1, fele ennyiért, viszont így pont a lényeg veszik el.

Pro

 • Kiváló ötlet, hogy az appba beillesztett képekre rá lehet tenni a távolságadatokat
 • Jó minőség, egyszerű használhatóság
 • Pontos
 • Reális ár

Kontra

 • A szoftver vállalhatatlan instabilitásai megmérgezik a használatot
 • A kijelző fényereje alacsony

hirdetés