hirdetés

Xiaomi Amazfit Bip U Pro sportóra teszt

A fiatalság ereje

teszt
Xiaomi Amazfit Bip U Pro sportóra teszt 1
írta: Don Kartács
2021-03-01

Megkaparintottam az új Amazfit Bip széria legfejlettebb darabját, a U Pro-t, ami szintet lépett az előző generációhoz képest. 60 különböző sportot támogat, ismeri a PAI rendszert, nagyon fiatalos színekben kapható, 9 nap az üzemideje, és végre sportórának, és nemcsak egy karkötőnek néz ki. A Xiaomishopnál 29 990 Ft-ért kelleti magát, amihez természetesen jár a magyar számla és a 2 év garancia, illetve raktárról közvetlenül elérhető.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 7

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Továbbhaladva a kijelzőre, egy 1,43 inch-es, kifejezetten szép színekkel operáló TFT panelt kaptok,

320*302 pixeles felbontással, ami nagyjából 1,5 Mi Band 5 kijelzőnyi terület. Ez érződik is a kirajzolt grafikán, és mivel egy lekerekített négyzetről van szó, egészen sok minden elfér rajta, engem az Amazfit GTS-re emlékeztet, de annak még nagyobb a felbontása és a megjelenítője is. Távolról viszont nehéz őket megkülönböztetni, szóval akár egy kategóriával drágább cuccnak is nézheti az avatatlan szemlélő.

Óraszámlapokból csak 4-et tud tárolni,

viszont számtalan másik letölthető az alkalmazásból. Szerencsére mindegyik széleskörűen testreszabható a Watch Face Modular funkciónak köszönhetőn, például kirakhatjátok a sportok indítását vagy az időjárást. Viselni kényelmes, a szilikon szíj szépen felfekszik a csuklón, és jól be is állítható. A sportóra polikarbonát teste 5 ATM nyomást visel el, ami vízállóságot jelent 50 méterig, és persze az úszást, mint sportot is támogatja.

Még egy ponton szokták elrontani az ilyen kütyüket, az pedig a töltő, az Amazfit Stratos-ét utáltam, a Verge félgömb alakúja meg a legbénább, amit valaha láttam. Szerencsére a Bip U Pro egy sima mágneses cuccot kapott, tökéletesen működik, kedveltem. A dobozban nincs is túl sok más, aki akarja, még átpörgetheti a leírást, amiben ott van a Zepp alkalmazás QR kódja, már olvashatjátok is be, és párosíthatjátok is a Bip U Pro-val a mobilotokat.

 

Xiaomi Amazfit Bip U Pro – Sok mindent tud, de van hova fejlődni

A Zepp tulajdonképpen minden Amazfit okoseszköz közös felülete, egy-két kivételtől eltekintve, de aki már használt Stratost vagy a GTR/GTS párost, az el fog benne igazodni. A kezelőfelület teljesen ugyanaz, mint bármelyik másik termékük esetében, csak egyes funkciók nem érhetők el, ha az adott eszköz nem támogatja azt. A Bip U Pro ebből a szempontból az Amazfit Band 5-höz áll a legközelebb, csak van benne GPS modul, iránytű és mikrofon, szóval tulajdonképpen egy felturbózott aktivitásmérő.

Ezért is mondtam néhány hete, hogy az Umdigi az Urunnal hatalmas ziccert hagyott ki, hiszen abban is volt GPS, vagyis a komplett piacot letarolhatták volna a 13 000 Ft-os árral. Viszont nem jött össze a dolog, így a Bip U Pro is játékban maradt, főleg, ha a lenti funkciólistát is megnézitek:

 • zenevezérlés: megállíthatjátok, elindíthatjátok és lapozhatjátok a trackeket, illetve a hangerőt is szabályozhatjátok. Természetesen a számok nevét is megjeleníti.
 • állíthatjátok a fényerőt, öt lépcsőben, viszont nincs fényérzékelő szenzor
 • váltogathattok az alap óraszámlapok között – kb. 40 darab -, ezekből 4-et tud tárolni, 2 pedig felülírható
 • státusz: lépésszám, távolság, elégetett kalória, sport idejének hossza és a tétlenségi figyelmeztetés
 • 60 sport támogatása, ami úgy jön össze, hogy van a dedikált: kültéri futás, beltéri futás futópadon, kül- és beltéri kerékpározás, sétálás, úszás, ugrókötél, evezőpad, jóga, elliptikus tréner, szobabicikli, tánc, tollaslabda, krikett, erőgyakorlatok, mint kiemelt sport, és ezen felül még alkategóriákban vagy 50 másik.
 • a sport módok előzményadatainak mutatása
 • időjárás előrejelzés helymeghatározás segítségével, ami kiegészül szélerősséggel és UV sugárzás kijelzéssel
 • PAI mutatószám (az appban külön aloldallal)
 • pulzusmérés
 • stresszszint mérés (mondjuk hogy ezt hogy méri, az nem derül ki)
 • légzőgyakorlatok
 • véroxigénszint mérés
 • Amazon Alexa támogatás (a megfelelő régióra és angol nyelvre állítva működik)
 • eseménynapló: a korábban bejegyzett eseményekre figyelmeztet
 • női ciklus követése
 • fejlesztett alváselemző algoritmus: képes a különböző alvási fázisokat is megjeleníteni, illetve az anomáliákról is tájékoztat
 • értesítések kijelzése
 • egyéb funkciók, mint stopper, ébresztés, világóra, visszaszámlálás, iránytű, telefonkereső, kameravezérlés, Pomodoro technika időbeosztáshoz

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Kiemelnék néhány dolgot, az egyik az iszonyat mennyiségű sport,

ez talán a legtöbb, amit ilyen típusú eszközben láttam, tényleg mindenki választhat magának tetszés szerint. A másik a számtalan visszajelzés és statisztika, amit aktivitás után visszaad az óra, illetve a különböző küszöbértékek – tempó, pulzus, táv stb. -, amikre beindulnak a riasztások. A másik a Pomodoro technika, ami 25 perces időzítésekből áll, és az időbeosztást fejleszti, ezt eddig nem láttam más sportkütyükben. Van továbbá egy furcsaság, hogy összesen csak 4 óralapot tud tárolni, és 2 db-ot enged csak felülírni az utólagosan letöltöttekkel, amit egy kicsit karcsúnak érzek ezen a szinten.

Megcsináltam a szokásos teszteket, véroxigénszint mérést, ami a járvánnyal terhelt időszakban akár jól is jöhet – bár soha ne kelljen inkább használni -, sokat használtam a pulzusmérést, hiszen ez sportoknál is alap. Eléggé pontosnak tűnik, de persze a terhelésváltások pontos lekövetéséhez még mindig pulzusmérő mellkaspántot javaslok, mert az EKG alapú, ami sokkal pontosabb. A GPS/GLONASS műholdakat használó helymeghatározása meglepően pontos, szép az útvonalrajz is, a távolságot is eltalálta többször egymás után, vagyis a sajtóanyag nem hazudik, tényleg fejlesztettek a dolgon. Ismét lehet mókázni a PAI számmal, aminek a lényege, hogy az edzések során gyűjtögethettek pontokat, amiből egy bizonyos mennyiség összeszedése után nagyon meg lesztek dicsérve, mert mindent megtettetek az egészségetek védelmében.

A legjobb viszont az, hogy a PAI számokat generáló sporttevékenységeket külső rendszerekbe is lehet továbbítani feldolgozásra, mint a Strava vagy a Google Fit. És akkor megemlítenék egy apróságot, a nyelvet, ez ugyanis nem magyar, kizárólag angolul – és persze egyéb idegennyelveken – lehet használni, de így legalább működik az Amazon Alexa.

Az értesítéskezelés szerencsére támogatja a teljeskörű magyar ékezetes karaktereket,

viszont csoportosítani, válaszolni így sem lehet rájuk. Egyes alkalmazásoktól – pl. Gmail – csak egy általános üzenetet kaptok, a levelek tartalmát nem tudjátok elolvasni. Ami az üzemidőt illeti, a gyártó 9 napot ad meg rá, de ez valami párhuzamos univerzumban jött össze, ahol az emberek nem végeznek sporttevékenységeket, nem mérnek pulzust, csak zombi módban bámulnak ki a fejükből. Nem mondom, hogy nem képes 9 napig életben maradni az óra gyépé módban, de folyamatos pulzusméréssel, meg 1-2 naponként egy kiadósabb futással nekem kb. a fele jött össze. Ez sem rossz, 4-5 naponként ki lehet bírni a töltögetést, a rövidebb üzemidőért pedig kárpótol a szépséges kijelző és a sok visszakapott adat, amit egész nap nézegethettek.

Összegzés

Nagyon megkedveltem az Amazfit Bip U Pro-t, fiatalos, jópofa, egész sok mindent tud, de azért nem egy hibátlan termék. Vagyok annyira pikírt, hogy azt mondjam rá, egy ez egy „felnőtt” Mi Band GPS-szel, és ez nem is áll távol a valóságtól. 30 000 Ft körül azért már elő-előkerülnek nagyobb tudású konkurensek, és néha beköszönnek ebbe a tartományba komolyabb, de régebbi órák is, mint a Stratos, már amennyiben valami giga akció – pl. 11.11 – van éppen.

Szerintem ezen a szinten a kicsit béna értesítéskezelés és a háttértár hiánya a legzavaróbb, és a tárolt óraszámlapok mennyisége is kevés, de olyan konkrét hibát nem találtam, amire azt mondanám, hogy vállalhatatlan. Az viszont kétségtelen tény, hogy a GPS/GLONASS pontos, támogat több mint 60 sportot, így aki nem akar félprofi vizekre evezni, és maradna alkalmi sportoló annak ez egy tökéletes óra. Aliról természetesen ez is olcsóbb, kb. 18 000 Ft lekuponozva, lengyel raktárból, itthon a Xiaomi shopnál pedig 30 000 forint, magyar számlával, gyors szállítással és két év garanciával, ez utóbbi mindenképpen megér némi felárat.

Pro

 • Remek kinézet
 • Szép, informatív kijelző
 • Pontos helymeghatározás
 • Hatvannál is több sportot támogat
 • Egyszerű, átlátható kezelés

Kontra

 • Átlagos műanyagok
 • Túlegyszerűsített értesítéskezelés
 • Ahhoz képest hogy ez egy „GPS-es Mi Band”, az ára kissé túlzó

hirdetés