hirdetés

Xiaomi Amazfit Verge okosóra teszt

Szép gurítás!

teszt
Xiaomi Amazfit Verge okosóra teszt 1
írta: Don Kartács
2019-06-04

A Xiaomi Amazfit Verge okosórát nagyon sokan várták már, köztük voltam én is, hiszen több mint 1 év Pace és Startos nyúzás után elérkezettnek láttam az időt, hogy kipróbáljak valami újat. Tudtam, hogy nem mindenben történt előrelépés, de nagyon vártam, hogy végre telefonálni is lehessen az órával, ráadásul ez a funkció remekül működött a valóságban is. Az AMOLED kijelző bámulatosan szép, az üzemidő pedig mindent visz, ahogyan azt már megszokhattuk. Jelenleg 44.000 forintért vihető, HK EU Priority Line szállítási móddal.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

8.6

Népítélet

6.9

 • megbízhatóság:7.3
 • design és anyagminőség:5.8
 • felszereltség, funkciók:8.8
 • ergonómia:5.5
 • ár/érték arány:7.3
Véleményt írok
Xiaomi Amazfit Verge okosóra teszt 2

Egy fokkal karcsúbb házat el tudnék képzelni, de amúgy semmi baj sincsen a műanyag testtel azon kívül, hogy jelentős visszalépés az anyaghasználat a Stratoshoz képest. Tetszik, hogy kapott egy kis peremet a kijelző, ami a Startoshoz utólag megvásárolható tokok szerepét tölti be, gyárilag. Mivel ez egy olyan okosóra, ami nagyon erős sportokban, ezért az ebben a bekezdésben felsoroltakat inkább előnynek látom.

Amikor mozgunk nem az számít, hogy mi van rajtunk, hanem hogy a lehető legjobb hatékonysággal üzemeljen, miközben észrevétlen marad viselője számára. Azt már most kijelenthetem, még a kicsomagolás részben, hogy ezt tökéletesen tudja, szóval az ergonómiának jár a sör.

A szíj egyszerű gumi, picit gagyibb is, mint a Startosé, olyan nyeklős-nyaklós a csat is, de nem nyom, nem szorít, szóval ez is jól sikerült. Természetesen gyorszárral oldható, így durván 10 másodperc egy új szíjjat felpattintani. Egyelőre három színben vásárolható meg, hozzám a kék került, de fekete és – a hölgyek biztosan szeretni fogják – fehér színben is elérhető.

A Xiaomi Amazfit Verge tesztje

Az első dolog, ami azonnal feltűnik, az a kiváló minőségű AMOLED kijelző, mely 360×360 pixeles, szóval nem tudok belekötni. A megváltozott megjelenítő azonban hordoz magában más újdonságot is a kiváló minőségen kívül, mégpedig azt, hogy nem lehet bármikor leolvasni róla az adatokat.

Az AMOLED technológia miatt alvó állapotba kerül az óra néhány másodperc alatt, tehát fel kell oldanunk dupla koppintással, gombbal vagy magunk felé fordítással. A gyakorlatban ez nagyon jól működik, azonban a Stratosnál használt kijelzőt visszasírtam kerékpározás során. Aztán eljött az első esti tekerés ideje, és kiderült, hogy az AOD technológia miatt minden fontos infót le tudok olvasni, ha a fénymérő szerint lement a nap.

Az Amazfit app használatába most nem megyek bele, a korábbi Pace vagy Stratos tesztet érdemes elolvasni, ott minden fontos információ megtalálható. A kapcsolat nagyon stabil, nálam nem dobálta el az órát. Az egyik óriási újítás a telefonálás, amit mostantól az órán keresztül is megtehetünk a beépített mikrofon és hangszóró segítségével. Nem mondom, hogy kizárólag ezzel fogok telefonálni, de rengeteg olyan helyzet van, amikor jól jönni. Legutóbb az autóban maradt a mobilom, de foci előtt, melegítés közben is fogadhattam egy hívást, nem kellett kirohanni a telefonért. A névjegyzék engedélyezése után azt el is érjük a Verge-ön keresztül, de még tárcsázót is találunk a Phone menüpontban.

Az elődmodelleknél csak némítani és elutasítani lehetett az órán keresztül. Az értesítések kezelése nem változott, szinte minden applikációt kommunikációra lehet bírni az órával, így tehát lehet e-mail tárgyat, feladót olvasni, SMS-t nézni vagy a közösségi média történéseit követni. Immáron “csak” az IP68 szabványnak felel meg a Xiaomi Amazfit Verge.

A kijelzőt GG3 bevonat védi, ami a gyakorlatban nagyon jól vizsgázott, de nálam a Stratos sem gyűjtött be karcokat, pedig intenzíven használtam. NFC van, de minek, hiszen nálunk semmit sem lehet vele kezdeni. A szokásos funkciók a Verge-ben is megtalálhatóak, tehát monitorozza az alvást, használhatjuk pulzusmérőként, van rajta egy időjárás applikáció, stopper és visszaszámláló, de akár ébresztőként is funkcionálhat, és az iránytű sem maradt ki a repertoárból.

Xiaomi Amazfit Verge okosóra teszt 8

Most érkeztünk el a legfontosabb részhez, a sportokhoz, ugyanis ez az óra arra termett, hogy aktív életet élő ember viselje, pontosabban így aknázható ki teljesen a tudása. A vízisportok már nem képezik a monitorozható tevékenységek részét, ez valakinél biztosan kizáró tényező, engem nagyon nem érintett meg a dolog. A Stratosban megismert aktiviások ezen kívül mind megtalálhatóak, a Strava szinkron pedig ugyanúgy működik.

Amin ledöbbentem, az az üzemidő. A héten 2 órát kerékpároztam a szabadban, 1 órát spinningeltem, 1,5 órát fociztam és így jött össze 6 nap és 12 óra üzemidő úgy, hogy 25%-nyi töltöttség maradt az akkumulátorban. Nálam hétvégén keveset van használatban, illetve este 9-től reggel 7-ig airplane üzemmódban van a Verge, ezzel sokat lehet spórolni. Külső pulzumsérő használata esetén – futball esetén sajnos nem lehet kiválaszatni – 2 óra alatt 25-30%-ot merül az akkumulátor, még a saját szenzoraival ez mindössze 6-9% kerékpározás esetén, tehát aktív GPS-szel.

Összegzés

Azt kell mondanom, hogy a Xiaomi Amazfit Verge pozícionálása tökéletesre sikerült, hiszen a Stratos alá lőtték be az árát, azonban ezzel együtt a felhasznált anyagokat is alsóbb polcról szerezték be. Ezzel szerintem nincsen semmi baj, ugyanis sportoláshoz jobb választásnak tartom, mint a drágábbik modellt. A bejövő hívások kezelése félelmetesen nagy húzás volt, engem kilóra megvett ezzel a funkcióval, ha mellérakom az AMOLED kijelzőt és az üzemidőt is, akkor azt dobja ki az egyenlet, hogy érdemes lecserélnem a Stratost. Hongkongi raktárból 42.000 Ft-ba kerül, és elérhető az EU Priority Line szolgáltatás.

Pro

 • Olcsó
 • Remek üzemidő
 • Tonnányi sport támogatása

Kontra

 • Gagyi anyaghasználat
 • Nem különösebben felnőttes dizájn

hirdetés