hirdetés

SuperEQ S2 ANC-s fejhallgató teszt

Közel a bűvös 10 000 Ft-os határhoz

teszt
SuperEQ S2 ANC-s fejhallgató teszt 1

Forrás: SuperEQ

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-03-25

A SuperEQ a OneOdio almárkája, amiről sokat regéltem már, rengeteg terméküket teszteltem és szerintem egy kifejezetten elfogadható budget fejhallgató gyártó. A tesztalany, az S2 – ami egy on-ear, vagyis fülre felfekvő darab – egy fiataloknak szánt termék, ami leginkáb a színvilágában és az alacsony árában nyilvánul meg. 1-et fizet kettőt kap akcióban 20 800 Ft-ba kerül, vagyis 10 400 Ft darabja, ingyenes szállítás mellett, de az akció más termékeikre is kiterjed, amit ezen a linken nézhettek meg.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ez egy on-ear vagyis fülkagylóra felfekvő és azt nem körbeölelő modell,

aminek van egy nagy előnye és egy hátránya: sokkal kevésbé izzaszt, ha meleg az idő, viszont kevésbé izolál és egyesek fülét nyomhatja is, hiszen feszesebben fekszik fel. Én szinte csak over-ear fejhallgatókat használok, mert nagyon szeretem az izoláltságot, viszont ez azt is eredményezi, hogy az izzadtságom kikezdi az anyagot, és évek alatt szépen kifakul a párna színe, illetve a varrás is szét tud bomlani. Cserébe viszont ezt a megoldást kényelmesebbnek tartom és nekem sokat számít az, hogy szinte semmilyen zaj ne jusson be a fejes alá. Az viszont mindenképpen a tesztalany előnye, hogy nagyon picire összecsukható, hiszen a fejpárnák befordíthatók és behajthatók, vagyis utazáshoz tökéletes, de a nyakra lehúzva sem nyom, ha éppen nem használjátok.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

A SuperEQ S2-t távolról sem mondanám kényelmetlennek, de a párnák tömése elég kemény,

tehát nagyon sok óra után azért érződik, hogy a fületeken van, vagyis aki napi 6-8 órát akar ilyesmit viselni, ne ezt a modell válassza. 3-4 órán át használva viszont semmilyen problémába nem ütköztem, bár a pánt lehetne flexibilisebb, és ami az érdekessége, hogy nem a felső tartórész állítható, hanem a fülpárnákat lehet fel-le húzogatni a fém száron. Az S2 többféle módban is használható, lehet jack kábellel, mintha vezetékes lenne, és BT 5.0 kapcsolaton keresztül. Ez utóbbi módban 18 órát tud bekapcsolt ANC, 25-öt kikapcsolt zajszűrés és 45-öt vezetékes módban, bekapcsolt ANC mellett.

Valljuk be, ez eléggé karcsú, de az 500 mAh-s akkumulátorból egyszerűen ennyi jön ki,

amit én keveslek Anker Soundcore Liberty Q35 tulajként, de az nyilván egy másik árkategória. Viszont ez a 18 óra az átlagos OneOdio fejesekhez is képest kevés, hiszen ott is vannak 40-50 órát tudó modellek, mint az A40. Ez amiatt van, hogy az on-ear kialakítás miatt kevesebb hely jut az akkunak, mert maga a párna és a membrán is kisebb, így a vezérlést is meg kellett variálni, ez teljes mértékben a jobb oldalra, tulajdonképpen egy „tárcsára” került.

Ez a flexkorongra hasonlító megoldás viszonylag könnyen használható,

a jobb és bal oldalát nyomva a hangerőt szabályozhatjátok, az alsó részt böködve ki- és bekapcsolhatjátok, felül pedig az ANC kapcsolható ki és be. Egyetlen bajom van ezzel a megoldással, hogy a fejes nem mondja ki, éppen mi történik, még csak nem is sípol, hanem egyszer csak történik valami, például észreveszitek, hogy eltűnnek a zavaró hangok és bekapcsol az ANC. Ez utóbbi egyébként az elmegy kategória, tényleg szűri a zajt, de a fasorban sincs mondjuk egy 1MORE termékhez képest. Transparency-t – vagyis a hangok külső bekeverését – nem is tudja az S2, de ez egy vállalható kompromisszum ennyiért.

Forrás: SuperEQ

Ami a hangját illeti, az szerintem rendben van,

de hát ez akkor is csak egy 10 000 Ft-os fejhallgató. Megtaláltam a membrán méretét, 2 db 40 mm-es zajongó került bele, ami azért érdekes, mert a hangját fakóbbnak érzem, mint a hasonló mérettel szerelt OneOdio over-ear fülesekét. Ami pedig biztosan nem igaz, az a gyártó által leírt: „powerful deep bass with extraordinary clarity”, vagyis az erőteljesen mély basszus a különleges tisztasággal, főleg az előbbit hiányoltam, valahogy nincs meg a húzása. Ami a hangterjedelmet illeti, először azt gondoltam, hogy elég cizellált a hangkép, és ez a teória mindaddig ki is tart, amíg fel nem vesztek egy drágább vetélytársat, mert akkor kijön a differencia. Ennek ellenére nem voltam elégedetlen, mert 10 000 Ft-ért mások sem adnak különb konkurenseket, és azért ez távolról sem egy olyan darab, amivel ne lehetne élvezni a zenét.

A mikrofonja megdöbbentően jó, Attis kolléga 9/10-et adott rá,

mert egy kicsit torzít, de másba nem tudott egyikünk sem belekötni. A beszélgetőpartner jól hallható, jó nagy a hangereje is, szóval ebben a tekintetben ez egy kiváló fejes. Ami a BT 5.0 hatótávját illeti, van egy tesztem, amit a lakásban úgy szoktam elvégezni, hogy kisétálok a konyhába, így bekerül közém és a jelforrás közé 2 fal, sőt ha ügyesen mozgok, egy kéménysor is. A hűtő az igazi killer a vezeték nélkül átvitelnek, kinyitott ajtóval teljesen le lehet árnyékolni a jelforrást. A konyhabútor viszont fa, ott azért még a drágább termékek tisztán szólnak. Itt már akadozott a SuperEQ hangja, ebből az látszik, hogy a modernebb BT átvitelek jobban működnek, annak ellenére hogy ebben is egy Qualcomm QCC chip foglal helyet.

Összegzés

Olcsó húsnak híg a leve? Nem is annyira, mint gondolnátok, hiszen itt csirke-farhát árban adják a csirkemellet, ami még azért nem bélszín, de nem is maradékhús. Amibe bele lehet kötni, az maga a kialakítás, ez egy on-ear típusú fejhallgató, szerintem a fület elfedő megoldások kényelmesebbek, de ez cserébe kevésbé izzaszt. Ami még bosszantott, az a rövid üzemidő, de még így is elmegy 4-5 napot átlagos mennyiségű zenehallgatás mellett. Az S2 hangja rendben van ennyiért, a minősége szintén okés, tetszetős, fiatalos, a vezérlés könnyen tanulható, a mikrofonja pedig nagyon jó.

Az ára viszont tényleg bomba, 1-et fizet kettőt kap akcióban 20 800 Ft, vagyis 10 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül egy darab, ingyenes szállítás mellett. Ennyiért egyetlen ANC képes fejhallgatót sem tudok a piacon, a korábbi „leogolcsóbb vételt” a Tronsmart Q10-et taszítja le az olcsóság trónjáról.

Pro

 • Elképesztően olcsó
 • Nagyon fiatalos, remek színek, frankó dizájn
 • Mindig adnak hozzá valami ajándékot
 • Kompakt, kicsire összecsukható, könnyen hordozható
 • Kiváló mikrofon

Kontra

 • Olcsó hatású anyagok
 • Az over-ear megoldások kényelmesebbek
 • Rövid üzemidő a konkurensekhez képest

hirdetés