hirdetés

OneOdio Pro-50 és Pro C fejhallgatók tesztje

Szélesedő repertoár

teszt
OneOdio Pro-50 és Pro C fejhallgatók tesztje 1
írta: Don Kartács
2021-01-14

Lassan a RendeljKínait a OneOdio termékek felkent nagykövete lesz, annyi terméküket teszteltük már. Ez persze nem véletlen, kiváló minőségű, bomba ár/érték arányú fejhallgatókat gyártanak, ami alól a Pro-50 és a Pro C sem kivétel. Előbbi egy extra kényelmes, DJ-knek ajánlott darab, utóbbi pedig egy vezetéknélküli mindenes, meglehetősen nyomott áron. Az eszközök ára a 12-15 000 Ft-os tartományban szórnak a 10%-os NEWVIP10 kóddal, ráadásul amelyik lengyel raktárban van, az pikk-pakk megérkezik Magyarországra.

OneOdio Pro C

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

OneOdio Pro-50

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.4

Népítélet

9.6

 • megbízhatóság:8
 • design és anyagminőség:10
 • felszereltség, funkciók:10
 • ergonómia:10
 • ár/érték arány:10

Nézzük dióhéjban a különbségeket, mert ez nagyban megkönnyíti a választást:

 • a Pro-50 vezetékes, a Pro C vezetéknélküli módban is képes működni
 • a Pro-50-en vastagabb a fülpárna, és 3,5, illetve 6,3-as jackkel is rendelkezik, a Pro C csak 3,5-össel
 • a Pro C-ben van beépített akkumulátor, ami 80 órányi zenehallgatásra elegendő energiát képes tárolni

Szerintem ezek alapján már el tudtok indulni , hogy nektek melyikre van szükségetek, de nézzük a részleteket.

 

OneOdio Pro C – Semmi extra, brutális üzemidővel

A OneOdio mestere annak, hogy egyes termékeit hogyan pozícionálja be, mindegyikben van valami vonzó. Mondjuk lehetne egy ultimate edition variáns, ami az összes jó tulajdonságot tömörítené, csak akkor a palettát meg lehetne szüntetni, és csak azt az egy modellt árulni, az meg marketing szempontból nem néz ki annyira jól. És ezen hasal el egy picit a Pro C/Studio Wireless is, hogy szerintem az édestestvére, az A70 egy kicsit jobb, de annak sokkal rövidebb az üzemideje. Ugye mondtam, hogy ki van ez találva.

A dizájn eléggé semleges,

ami akár jó is lehet, viszont az kicsit bosszantott, hogy micro USB porton és nem Type-C-n keresztül lehet tölteni, így a jóféle gyorstöltésről, amit az A30 tud, le kell mondanotok. A 80 órás üzemidő viszont annyira brutális, hogy gyakorlatilag nem tudtam lemeríteni. 1 hét zenehallgatás után – ez napi 8 órát jelent, ami már inkább munka, mint élvezet – még mindig „nem kért enni” a dög, szóval simán lehet valós a gyári érték. A párna nekem picit vékony – biztosan vékonyabb, mint az A70 és a Pro-50 esetében -, emiatt azért 8 óra után már tud kényelmetlen lenni, de 4-5-öt gond nélkül elkaristoltam vele. Ez viszont azt is előrevetíti, hogy az üzemidő még inkább „killer”, mint eleinte gondoltam, hiszen napi 4 óra zenehallgatással 20 napig nem dugjátok USB kábelre, ami döbbenetes.

A hangja nagyjából ugyanolyan, mint az A70-nek,

vagyis teljesen. Semleges hangkép, minden tartomány jól hallatszik, a hangszerek szétvállnak, és így tovább, ekézni meg nem tudom, így itt a gondolat vége. A mikrofonját viszont nem igazán szerettem, többen mondták, hogy halk és visszhangos  , és a zajt sem izolálják a párnák túl jól, hiába, ahol nincs elég anyag, ott nem lehet csodát tenni, maximum ANC-vel. Szóval ez is szolid cucc, de vannak hibái, viszont ha elég a 25 órás üzemidő, akkor A70, ha kell a 80 óra és például csak csendes szobában használnátok, akkor Pro C.

Utóirat: kényszerből futottam benne néhányszor, ott is tette a dolgát, de azért ilyenkor már izzasztó a műbőr, szóval oda valami mást – Lenovo XE05 vagy GGMM W600 – választanék.

 

OneOdio Pro-50 – Maximális kényelem, de vezetékkel

A Pro-50-nel viszont nagyon meggyőzött a cég, ez az extrém vastag, kb. 2 centiméter széles fülpárna, mmm, igazi kuriózum. Mint a régi epedás rugós francia autók hátsó ülése, amiben jó tehénkedni, ez is azt az érzetet kelti. Maximális komfort és remek izoláció, szóval teljes mértékben megértem, miért a DJ vonalra szánják a fejhallgatót. Bár nem vagyok lemezlovas, a cucc előnyei a polgári életben is kijönnek, és az, hogy 2 külön jack csati van rajta, az adapterezést is fölöslegessé teszi.

A kábele egyébként hosszabb a szokásosnál és van rajta egy feltekert, ruganyos rész is,

gondolom a DJ pultban ugráláshoz, de ez a gép előtt ülve inkább hátrány, mint előny. Egyrészt nagyon hosszú, másrészt a plusz méterek miatt mindenhova beakadtam vele, szóval ez a nyugodt, egy helyben ülést vagy a disk jockey jellegű pult előtt ugrálást támogatja, nem a forgószékes használatot. Ahogyan a Pro-C, ez is összecsukható, illetve a fülpárnák 90 fokban kifordíthatók, így szépen felfekszenek a mellkason, ha lehúzzátok a fejest a nyakatokba.

Wireless módja nincs,

így az üzemidőről nem tudok mit írni, és mikrofon sem került bele, fura is lenne, ha felhívnák a DJ-t a szett közepén. A hangja állat, de lehet csak azért éreztem másnak, mert jobban izolál, mint bármi, igaz ANC nincs benne, de vastag fülpárna anyaggal is lehet tömíteni, nemcsak elektronikával babrálni a hangsávokat. 50 mm-es neodímium meghajtók dolgoznak a szerkezetben, emlékeim szerint az „A” szériában ezek csak 40-esek, de az egyértelmű, hogy nagyon tisztán, sallangmentesen szólnak, szerintem nem színezi az elektronika egyik tartományban sem a hangot. Pont ezt szeretem, úgy szóljon ahogy azt a zene megálmodója gondolta, és ne babráljon bele az elektronika.

Összegzés

Ismét sikerült sok jót írni a OneOdio cuccairól, de azért van néhány aprócska hátrány, amit érdemes megemlíteni. A Pro-50 szinte hiba nélküli termék, de nincs vezetéknélküli módja és mikrofonja sem, aki ilyet keres, ne ezt válassza, egyébként hangminőségben és kényelemben makulátlan cucc. A Pro C a leghosszabb üzemidővel rendelkező füles, amit valaha használtam, viszont egy kicsit overkill is egyben. A napi 8 óra zenehallgatáshoz már nem elég vastag és kényelmes a fülpárnája, illetve rendelkezhetne Type-C porttal és gyorstöltéssel. Ez is összecsukható, remek a hangja, összességében kényelmes is, de egy különösebben fancy funkciók nélküli kütyüről van szó.

Az árak a NEWVIP10 kóddal a Pro-50 esetében 12 000 és 15 500 Ft körül alakulnak, előbbi a fekete, utóbbi a barna variáns, míg a Pro C 13 000 Ft-ba kerül lengyel raktárból. Ajándékok is járnak melléjük és EU raktárból, pár nap alatt megérkeznek a fejesek, de a hong-kongi szállítás sem szokott 2 hétnél tovább tartani, ráadásul áfa- és vámmentes is. Mi ez ha nem jó deal?

Pro

 • Pro C: brutális, 80 órás üzemidő, kicsire összecsukható, tulajdonképpen semmit nem csinál rosszul, szolid összkép
 • Pro-50: DJ fejhallgató, ez is kicsire összecsukható, remek a hangja, és van két, különböző méretű jack bemenete

Kontra

 • Pro C: nem Type-C a töltő port, nincs gyorstöltés, kicsit vékony a párna, és nem túl jó a mikrofon
 • Pro-50: a hosszú kábel átlagos felhasználásnál inkább zavaró, és nincs vezetéknélküli módja

hirdetés