hirdetés

BlitzWolf BW-FYE15 TWS fülhallgató teszt

Popup window

teszt
BlitzWolf BW-FYE15 TWS fülhallgató teszt 1
hajas
írta: hajas
2022-01-05

Idén először a BlitzWolf BW-FYE széria legújabb tagját volt szerencsém kipróbálni, ami a BW-FYE15 nevet kapta. A kütyü hozza a szokásos farkasos minőséget, a formavilága letisztult, vagyis a vásárlók jó minőségű és hangzású terméket kapnak a pénzükért, ráadásul nem is kérnek érte sokat, hiszen ha bepötyögitek a megfelelő mezőbe a BGFYE15N  kuponkódot, akkor mindössze 10 100 forintba kerül szállítási díjjal együtt.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 7
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

8

Népítélet

7.6

 • megbízhatóság:6
 • design és anyagminőség:8
 • felszereltség, funkciók:8
 • ergonómia:8
 • ár/érték arány:8
Véleményt írok

A legnagyobb változást a bölcsőn kell keresni, hiszen teljesen új módon lehet kinyitni. Az eddigi modelleknél a fedőt kellett felnyitni, és az alatt bújtak meg a fülesek, az FYE15-nél viszont ez már egészen másképp néz ki. Előre kell tolni a tetejét, ráadásul ez a mozdulat ki- és bekapcsolja a füleseket. Ennek megvannak az előnyei, például kényelmesen, akár egy kézzel is ki lehet csúsztatni a tetejét, de sajnos a rögzítése nem nevezhető túlságosan stabilnak, egy véletlen baleset során elfordulhat, hogy oldalra fordul vagy kiesik, rosszabb esetben le is törhet. Utóbbi azért komolyabb erőfeszítést igényel, de azt ajánlom, hogy ezzel inkább bánjatok óvatosan.

Az anyaghasználat rendben van, az egészet puha, matt fekete műanyag borítja, semmi fölösleges mintázat nem rondít bele az összképbe. A tetején találjátok a BlitzWolf logót, első oldalán egy töltöttségjelző LED fényt, hátul pedig a Type-C csatlakozót. A fülesek is egész szépre sikerültek, a hátsó részükön egy fénylő műanyag szakasz található, ezek alatt kaptak helyet az érintőszenzorok, alattuk pedig a LED indikátorokat láthatjátok. Ha megfordítjátok a füleseket, akkor egy ismerős elem köszön vissza, melyet korábban az FYE8-nál és az FYE13-nál láthattatok: a gyártó ismét láthatóvá tette a drivereket, az átlátszó burkolat alatt már három darab dinamikus meghajtó található.

Vezérelni a már említett érintőgombok segítségével tudjátok az alábbiak szerint:

 • ki- és bekapcsolás: 3 másodperces érintés bármelyik oldalon
 • hívás fogadása: rövid érintés bármely oldalon
 • hívás elutasítása: 1 másodperces érintés bármely oldalon
 • hívás befejezése: dupla érintés bármelyik oldalon
 • zene indítása/megállítása: 1 másodperces érintés bármely oldalon
 • előző szám lejátszása: tripla érintés a bal oldalon
 • következő szám lejátszása: tripla érintés a jobb oldalon
 • hangasszisztens előhívása: dupla érintés bármely oldalon

Sajnos a parancsokat és azok sorrendjét nem lehet módosítani, így például a hangerőt állítani sem lehet az érintőgombok segítségével. Továbbá az is probléma, hogy a hangasszisztens nagyobb prioritást élvez, mint például a számok közti váltás, én személy szerint felcserélném a kettőt, pláne, hogy néha azért nem azt csinálják a gombok, amit kellene.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

BlitzWolf BW-FYE15 – A több néha ugyanannyi

Izgatottan vártam, hogy végre meghallgathassam vele a kedvenc zenéimet, dinamikus driverekkel látták el, ráadásul oldalanként 3 meghajtót tartalmaz, melyek mély, telt basszust biztosítanak számotokra, és mivel ez egy in-ear füles,

így a gumiharangok által tömített térben is jobban rezeg a levegő, mint például egy semi in-ear fülesnél.

Azt éreztem, hogy túl nagy különbség az FYE13 és a 15 hangja között nincs, bár azt hozzá kell tennem, hogy csak az emlékeimre hagyatkoztam, ha össze tudnám hasonlítani egyszerre a kettőt, akkor lehet más lenne a véleményem. Persze legújabb tesztalanyunk is kiválóan szól, a mély hangok dominálnak, viszont nem nyomják el a többi sávot. Maxra tekerni a hangerőt viszont nem ajánlatos, hiszen fülsüketítően hangos, de ez szinte az összes BlitzWolf fülhallgatóról elmondható. Hiába az egyik legújabb fülese a gyártónak az FYE15, néhány dologban történt visszalépés például a Tizenhármashoz képest. Nála még Qualcomm és Bluetooth 5.2-s chipeket használtak, itt viszont előbbitől teljesen búcsút kell mondanunk, és a Bluetooth modul is csak az 5.0-s verziót kapta meg. A Gaming módot is kispórolta belőle a BlitzWolf, de ennek a funkciónak sem éreztem korábban az óriási jelentőségét, hiszen a videónézésnél és a játékoknál sincs zavaróan nagy csúszás, a profik pedig úgyis vezetékes megoldásokat használnak.

A bogyókban található 35 mAh-s akkumulátorok 4 órányi zenehallgatást biztosítanak számotokra egyetlen töltéssel, a 350 mAh-s tok körülbelül 1,5-2 óra alatt tölt fel teljesen. Ezek az adatok teljesen átlagosak, hétköznapi használatra megfelel, de itt érezni kicsit az olcsóságot. Hosszabb használat után sem éreztem, hogy nyomnák a füleimet, remekül ráfekszenek a fülkagylóra, sőt, még sportoláskor is remek társam volt, az esti futás alatt egyszer sem kellett igazgatnom vagy aggódnom amiatt, hogy kiesik. Az izzadság és az eső meg sem kottyan neki, mivel IPX5-ös minősítéssel látta el a gyártó.

Telefonálásra – csendes környezetben – remekül használható, semmiféle alapzúgás nem hallatszódik a másik oldalon, viszont a szél vagy az autó zúgása már a hangminőség rovására megy, és a hívóparterek szerint elég zavarók. Igaz, nagyon nem haragszom emiatt a BlitzWolfra, hiszen a terméklapon nem tüntették fel, hogy zajszűrős lenne, nem úgy, mint az FYE13-nál, ahol külön kiemelték, hogy CVC szűrővel látták el a mikrofont, viszont a próbahívások során kiderült, hogy az égegyadta világon semmilyen zajt nem szűr ki.

Összegzés

Bár papíron több dologban is visszafelé fejlődött a BlitzWolf BW-FYE15 az elődökhöz képest, és a triple driverek sem hoznak óriási különbséget a hangzásban, mégis azt mondom rá, hogy ismét egy igen szerethető készüléket tett le az asztalra a gyártó. Hozza a szokásos remek hangminőséget, az anyaghasználat is teljesen rendben van, a popup fedő pedig egész praktikus és kényelmes.

Teljesen korrekt a 10 100 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-os árcédula, amit a BGFYE15N kuponkóddal tudtok elérni. Ez már tartalmazza a Banggood Express szállítási módot is, így további költségekkel már nem kell számolnotok.

Pro

 • Praktikus és kényelmes bölcső
 • Jó hangzás, mély és telt basszusokkal
 • Type-C porton keresztül töltheő

Kontra

 • Sok újdonságot nem hozott
 • A mikrofonja nem zajszűrős

hirdetés