hirdetés

Edifier R101V 2.1-es hangfalszett teszt

A Logitech ajánlásával

teszt
Edifier R101V 2.1-es hangfalszett teszt 1
írta: Don Kartács
2021-08-05

Rég nem teszteltem már 2.1-es hangfalszettet, de az Edifier megmutatta az R101V-vel, hogy még nem halott ez a műfaj. Kicsit retró a téma, mert ilyeneket jellemzően a PC korszak tombolásakor használtak az emberek, de kellemes emlékeket ébresztett bennem, és nemcsak a kinézetével, hanem a hangjával is. A szettért 12 200 Ft-ot kérnek a BGHU0835 kuponnal, érkezhet cseh és lengyel raktárból is, így a szállítás ingyenes, és a vám és áfa plusz terheivel sem kell foglalkoznotok.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Az R101V-nél viszont sokkal egyszerűbb dolgot ebben a műfajban nem lehet összehozni,

ahogyan azt a doboz tartalma hűen tükrözi is. Két magas sugárzó és egy mélyláda a tartalom, egy leírással karöltve. Ez a 12 000 Ft azért még nem az az összeg, ami miatt előre köszönnének nektek a Hi-Fi cuccokat áruló szakboltban, így az anyaghasználattól sem kell sokat várnotok. A fekete alapot helyenként szürke betétek szakítják meg, mindenhol kopogós ABS műanyag, és a funkciók tárháza is nagyjából abban merül ki, hogy a cuccok összedugdosása és bekapcsolása után egy tekerőgombbal állíthatjátok a zene-bona hangerejét.

Kicsit meg is ijedtem, mikor láttam, hogy nem fa magvas a mélyláda,

de a kétezer méter tyúkbél sokkal jobban bosszantott. Lőttem is egy képet a galériába, hogy mennyire nem esztétikus ez az egész, hogy mindenhova kábelek mennek, és mivel nincs BT modul a cuccban, ezért kénytelenek vagytok kábel távolságra rakni attól az eszköztől, ami majd a jelet szolgáltatja az Edifier R101V-nek. Vagyis, jó eséllyel tele lesz az asztalotok madzagokkal, amit vagy begyűrtök az asztal mögé, ahogy először én is tettem, vagy lerakjátok az asztal alá a mélyládát. Én eleinte ezzel próbálkoztam, de mivel a sugárzó lefele áll ki belőle, olyan durván rezgette az alatta lévő felület, hogy inkább visszaemeltem majdnem fülmagasságba.

Ez egyébként egy fontos tanulság, hogy a hangfalak minőségét a legjobban akkor lehet megbecsülni, ha a fejmagasságban szól a zene és nem verődik mindenféle tárgyon össze-vissza, mert az biztosan nem segít a minél jobb élmény elérésében. Mivel az Edifier R101V egy szög egyszerű szett egyetlen tekerőgombbal, amivel a 2×2 W-os teljesítményű magas- és az 1×4,5 W-os teljesítményű mélysugárzók hangerejét lehet állítani, ezért nincs is más feladatotok, mint elé ülni és hallgatni a belőle áradó muzsikát.

Azt kell mondjam, hogy a teszt alatt megszerettem ezt a hangképet.

Eleinte kicsit karcosnak éreztem, de a kellemes fajtából, mintha Charlie egy kicsit kevesebb jég és dupla whiskey után énekelne, de azért már ott lenne a hangjában az él. Az biztos, hogy szép tisztán szól, még nagy hangerőn sem torzít, de az érezhető, hogy nem egy fejleszakítós dologról van szó, nincs meg benne a teljesítmény, hogy bebüntesse az előtte ülőket. Ez teljesen jól is van így, annak idején a 2 db GGMM M3-am 80 W-ja egyszerűen túl sok volt a 4*6 méteres nappalimba. Nekem egyébként az vált be, ha a bass reflex nyílással elfordítva teszem le a mélynyomót, nem pedig úgy, ahogy a képeken látszik, tehát velem szemben. Lehet ez a szoba egyedi akusztikájából fakad, de így szebbnek hallottam a megszólaltatott hangokat.

Az fontos, hogy nem szabad nagy rezgő felületre tenni a basszusokért felelős egységet,

mert akkor nagyon remegni kezd minden, és egy nagy katyvasz lesz a hangkép. Ha viszont ezt az egyszerű szabályt betartjátok, egészen kellemes hangok törnek elő a 3 db sugárzóból, mondhatom, hogy 12 000 Ft-ért meglepően jó. Ami viszont zavart, az a dolog statikussága, nincs BT modul, nem lehet állítani ekvalizerrel a hangokon, szóval egy picit idejétmúlt az összhatás, de nagyon kellett gondolkodnom, hogy ekkora összegért mit lehet még venni a piacon. Aztán beugrott, hogy egyszer valaki mesélte, hogy a szomszédja látta, hogy valaha a Xiaomi Outdoor BT került ennyibe, de hol van az már? 2.1-es rendszerből a Lenovonak van egy hasonló, de sokkal drágább, igaz famagos szettje, és ezzel kb. ki is lőttem a kínai konkurenciát. Ettől még nem gondolnám, hogy ne lehetne bármelyik nagyobb áruház polcáról 3 másik hasonlót levenni, de ez legalább az árához képest jól szól.

Összegzés

Kicsit oldschool, kicsit egyszerű, de akkor is megvannak benne az Edifier erények. Nem tud semmit, tonnányi kábel lesz mindenfelé, de ha jól helyezitek el, tud ez szépen szólni. Viszont semmi extrát nem tudok elmondani róla, átlagos PC-s hangszóró szett, az átlagnál jobb hanggal és alacsonyabb árral. A cuccért 12 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek a BGHU0835 kuponnal, a szállítás ingyenes, és lengyel vagy cseh raktárból pikk-pakk ide is ér. Természetesen az áfával és vámmal nem kell foglalkoznotok, ráadásul EU raktárból küldik, tehát gyorsan meg is kapjátok.

Pro

 • Az árához képest jól szól
 • Pofonegyszerű használat
 • Szép, tiszta, torzításmentes hangkép

Kontra

 • 2021-ben elég oldschool dolog ez a 2.1-es PC hangszóró
 • Baromi sok kábel mindenhol, egy BT modul sokat segített volna
 • Túl nagy teljesítmény nincs mögötte

hirdetés