hirdetés

Xiaomi Mi hordozható BT hangszóró teszt

Döntőbe jutott

teszt
Xiaomi Mi hordozható BT hangszóró teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2021-02-08

Pont a Tronsmart Element Force 2 tesztje után esett be az ajtómon a Xiaomi Mi hordozható hangszórója, így remek összehasonlítási alapot kínált a két termék egymáshoz képest. Mintha közvetlen ellenfelek hadakoznának, 12 000 Ft körül érhető el a BGMIBS01 kuponkóddal a kínai Apple terméke, IPX7-es szabvánnyal áll ellen a behatásoknak, TWS képes, vagyis egy másik ugyanilyen eszközzel összekapcsolható, elzenél 13 órán át egy feltöltéssel, ráadásul van egy-két elég egyedi funkciója is, amiről a tesztben értekezem.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9.6

Népítélet

9

 • megbízhatóság:10
 • design és anyagminőség:9
 • felszereltség, funkciók:8
 • ergonómia:8
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

Két spéci dologra egy fokkal bonyolultabb rájönni,

a bekapcsoló gomb rövid nyomására a szerkezet ékes angolsággal kimondja az akkumulátor töltöttségét, illetve a hangosítás és a lejátszás egyidejű megnyomásával lehet bekapcsolni a „deep bass”, vagyis a mély hangokat kiemelő módot, a legszélén, a csuklópánthoz közeli gomb pedig a TWS párosítást aktiválja, hiszen két Xiaomi Mi BT hangszóró összekapcsolható, és ilyenkor sztereóban szólnak. Sötétben viszont elég nehéz megtalálni vakon, hogy melyik gomb hol van, szóval kezdjetek az ujjatokkal gyakorolni a felső sávon, vagy betanulni a sorrendet.

Érdemes még néhány szót ejteni a méretekről,

ugyanis az ilyen cuccokat szinte mindenki azért veszi, hogy ide-oda hurcibálja, és ebben a tekintetben a kisebb a jobb. A Tronsmart Element Force 2 163*72*64 mm és 627 gramm, míg a Xiaomi Mi 747 gramm és 213*74*74 milliméter, vagyis a Force 2 egy hangyányit filigránabb, már amennyiben ez valakinek számít. Itt jön az első érdekesség, hogy a Tronsmart üdvöskéjében 2500 mAh kapacitású akku van és 15 órán át bírja, míg a Xiaomi termékében ugyanezen adatok 2600 mAh/13 órára jönnek ki. A trükk az, hogy a Mi BT hangszóró esetében a gyártó nem adta meg a hangerő szintjét, míg a Force 2 esetében ez 50%. A gyakorlatban nagyjából ugyanazt tudják, én legalábbis nem tapasztaltam jelentős különbséget, mindkettő sokáig bírja.

 

Xiaomi Mi BT hangszóró – Zúzzunk bameg

A Xiaomi, ahogyan a hivatalos nevében is jelzi, 16 W teljesítményre képes, ami a 2 db előre álló treble – vagyis magas – és a hátrafele álló basszusmembrán összességéből áll össze. Éppen ezért nem mindegy, hogy hogyan teszitek le magatok elé a hangszórót. A Mi jelet kell nézni, de az is jó viszonyítási pont, ha szemből nézve jobboldalra esik csuklópánt, ez a megfelelő elhelyezés. Visszatérve a teljesítményre, a 16 W bőven elég, brutálisan tud ez is ordítani, és nem éreztem kevésbé hangosnak, mint az Element Force 2-t, pedig arra 30 W-ot írtak.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

A Mi BT hangszóró hangja nagyon tiszta, kellemes basszusokkal telt,

de azért nem nyomja el az összképet az alsó tartomány, szóval igencsak patent, azt gondolom hogy, jelenleg a Element Force 2-vel – és a régebbi T6 Plus-szal – karöltve ennél nincsen jobb 20 000 Ft alatt. És azt is érdemes megemlíteni, hogy például a JBL Charge Essential/JBL Flip 5 jóval drágább, és hasonlóan szól, szóval a Mi BT speakere eléggé durva ár/érték aránnyal rendelkezik.

Ha bele akarnék kötni a hangképbe, talán azt mondanám, hogy a felső tartomány hangyányit gyengébb, mint a basszus és a közép, de a lényeg a kiegyensúlyozottság, és az élvezhetőség, és ezt maximális tudja is a Xiaomi modellje. Hogy melyik szól jobban, a Tronsmart Element Force 2 vagy a tesztalany? Ezt még egymás mellett is nehéz megítélni, mindkettő kiváló ebben a tekintetben, szerintem ízlés dolga, kinek melyik jön be. Egy kis makulát azért megemlítenék a Mi Portable hangszóró kapcsán, hogy bár BT 5.0 szabvánnyal kommunikál, sajnos a filmek alatt egy picit csúszik a hang. Nem használhatatlan – itt 0,1-02 másodpercről beszélünk -, de azért érezhető a különbség, ami tud zavaró lenni.

A Xiaomi eszköze kapcsán érdemes még megemlíteni, hogy rendelkezik mikrofonnal, így lehet használni kihangosítóként is – teljesen vállalható hangminőséggel -, ami egyébként nem túl életszerű, hogy ezen keresztül beszéljetek, illetve hogy a hívásokat felvegyétek vagy letegyétek. De ezt is tudja, így akinek van igénye egy téglatesthez ordibálni, az megteheti.

Összegzés

A Mi Portable Bluetooth Speaker (16W) – azért ezt fájna mindig leírni – egy kiváló BT hangszóró, aminek az ára jellemzően 40 dollár, vagyis 12 000 Ft körül cirkulál. Ezért nagyon kevés hibát kell elviselnetek, az egyik, hogy nehéz kitapintani a gombokat sötétben, hogy hangyányit csúszik a filmek alatt a hang. Mi áll a másik oldalon? A remek hang, a hosszú üzemidő, a TWS mód, az IPX7 vízállóság, és olyan jópofa funkciók, mint az akkutöltöttség kimondása vagy a deep bass mód.

Az ár meg egyszerűen üt, a legközelebbi konkurens, a Tronsmart Element Force 2 kuponnal 17 500, a Xiaomi meg 12 000 Ft a BGMIBS01 kuponkóddal, erre jön 800 Ft szállítás, ami még mindig 27%-kal olcsóbb az amúgy sem éppen drága Force 2-nél. Szerintem ezt nem kell túlmagyarázni, kiváló vétel a Mi Portable Bluetooth Speaker, de legyetek bevállalósak, és vegyétek a kéket.

Pro

 • Remek minőség
 • Tetszetős hangkép
 • Két szín, a kék dögös
 • Hosszú üzemidő
 • Hasznos kiegészítő funkciók
 • IPX7 szabvány
 • Ez a méret még hordozható
 • Jó minőségű, beépített mikrofon
 • TWS módban sztereóként is tud működni 2 azonos eszköz

Kontra

 • Bár BT 5.0 szabványon kommunikál, egy hangyányit csúszik a filmek alatt a hang
 • Sötétben megszokást igényel a gombok sorrendje

hirdetés