hirdetés

Tronsmart Element T6 BT hangszóró tesztje

Partiarc PET palackban

teszt
Tronsmart Element T6 BT hangszóró tesztje 1
Atika
írta: Atika
2019-06-04

Aki emlékszik még az Enusic Soundcupra, az a Tronsmart Element T6 hangszórót is keblére fogja ölelni. A hasonló, kólás doboz kialakítás, a remek hang, a cseppállóság és az ideális méret teszi remek eszközzé. Ráadásul hoztam neki két vendégszereplőt is, hogy legyen összehasonlítási alapotok, illetve hogy tudjatok dönteni, melyiket érdemes megvásárolni. Annyit elárulhatok, a Tronsmart Element T6 13 000 Ft-ért kifejezetten ajánlott vétel, főleg hogy EU raktárból pár nap alatt ideér.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

9

Népítélet

9.3

 • megbízhatóság:9.5
 • design és anyagminőség:9.3
 • felszereltség, funkciók:8.8
 • ergonómia:9
 • ár/érték arány:9.8
Véleményt írok

A használata intuitív, nem is olvastam el a leírást, hiszen a felül diszkréten kéken világító LED-en belül található kezelőszerveket mindenki 1 perc alatt ki fogja ismerni. A két kedvenc funkcióm viszont nem ez, hanem a maximum hangerőt jelző, pirosra váltó LED csík – nincs FULL HANGERŐN ORDÍTÁS, MEG SÍPOLÁS, MINT A TÖBBI, HASONLÓ ESZKÖZNÉL -, a másik pedig a bekapcsoló hang, ami együtt halkul a hangerővel. Ezt a két apróságot a többi gyártó nem tudta eddig megoldani, pedig ez tényleg csak figyelmesség kérdése.

Tronsmart Element T6 BT hangszóró tesztje 7

Tronsmart Element T6 BT hangszóró tesztje

A hangszórókat be kell járatni, ez nem kérdés. A tényleges hangtartományukat pártíz óra után érik el, azonban egy rögtönzött gyorsteszten megnéztük, mit tud az Enusic Soundcup, a Zealot S16 és a Tronsmart Element T6 egymás mellett. A Zealot egyből kihullt, pedig annak idején azt sem hallottam rossznak, de a másik kettő mellett eléggé “vékonka”. Csak hogy képben legyetek, az ára majdnem ugyanannyi, mint a másik kettőnek.

Az Enusic és a Tronsmart nagyon hasonlóan szól. Eleinte úgy éreztük – három pár férfifület vetettünk be a zsűrizéshez – hogy a Soundcup a jobb, annak a hangképe egyenletesebb, viszont ott valahogy a mélyek kevésbé markánsak. A Tronsmart Element T6 az ellentéte, az igazi V hangkép, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Aztán ahogy váltogattuk össze-vissza a zenéket, úgy billent a véleményünk a Tronsmart Element T6 felé.

A konklúzió az, hogy a basszus orientált zeneszámok – rock, metal, tuc-tuc zenék – jobban szólnak a T6-on, ahol sok a basszusgitár és a dob, ott a Tronsmart terméke nyer. Amit én hiányolok belőle, az a szép énekhang, de mondjuk a Deep Purple reszelős hangú énekesénél speciel ez a hiba nem jelentkezett. A “Disturbed-Down with the sickness” száma viszont elképesztően királyul szól rajta, és tulajdonképpen a parti zenék is, hiszen erre találták ki az eszközt.

Mivel én ennél kevésbé basszus orientált muzsikákat hallgatok, ezért ekvalizerrel kicsit feljebb kellett “pofoznom” a magas tartományt, úgy szerintem jobb az összhatás, és nektek is ezt javaslom. Cserébe viszont nem annyira kőtörés jellegű püfölés jön ki belőle, mint a Blitzwolf BW-AS2-ből, amit pont emiatt adtam el. Nem szerettem, ahogy az indokolatlan basszustól lehullnak a dolgok az asztalomról.

Ellentétben az Enusic Soundcuppal, a Tronsmart T6-ból hiányzik az NFC, ami nem egy nagy kaland, eddig sem használtam, ezután sem érzek rá kísértést. Ahogyan a kihangosításra sem, pedig fogadhatunk vele hívásokat, ha úgy érezzük, jó dolog egy kezünkben tartott hengerhez beszélni. Egy EQ gombot viszont elviseltem volna, amivel választhatunk kül- és beltéri hangzás között.

A teljesítménye állítólag 25 W, ez öttel több, mint az Enusic-nak, míg az akkumulátor kapacitása 5.200 mAh, ami durván 15 órányi zenélést tesz lehetővé 60%-os hangerőn, amit gyakorlati tapasztalatból meg tudok erősíteni. Ez pár órával több, mint az ellenlábasnál, és ez újabb apróság, ami szépen a Tronsmart Element T6 felé billenti a mérleg nyelvét. A micro USB port mellett egy jacket is találhatunk, ha esetleg nem Bluetooth-on szándékoznánk a zenét átvinni.

Összegzés

A Tronsmart Element T6 a kategóriájában kiváló hangszóró, ami remekül betölti az Enusic Soundcup után hagyott űrt. Hosszú az üzemideje, jól néz ki, apró finomságokkal örvendezteti meg használóját, és még eléggé jól is szól. Azért csak “eléggé”, mert a hangképe nem tökéletes, a basszus egy kicsit a magasak rovására megy, de ezen egy kis ekvalizeres piszkálással lehet segíteni, és ennyiért egyébként sincs jobb konkurens.

 

Cserébe nem torzít, és nem is különösebben drága, vagyis egyértelműen az ajánlott kategóriába kerül a termék, 13 000 Ft-os árával. Az EU raktár miatti gyors szállítás csak grátisz az egyébként is jó vételhez. Nagyon drukkolok, hogy a most érkező Tronsmart Element T6 Plus még nagyobb király legyen, és ahogy elnézem, az is lesz.

Pro

 • Meglepően jó hang
 • Omnidirekcionális sugárzás
 • Menő vezérlés, finom hangerőállítás
 • Hosszú üzemidő
 • Kellemes minőség

Kontra

 • Kicsit túl sok a basszus
 • Nincs EQ gomb
 • Nem tudja a TWS technológiát

hirdetés