hirdetés

Tronsmart T6 Max BT hangszóró teszt

Bezúzza a fejed, de minek?

teszt
Tronsmart T6 Max BT hangszóró teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2019-12-30

Gigantikus kindertojásként trónolt az asztalomon a legnagyobb Tronsmart hangszóró a T6 Max. Nem egy csöppség, 2 kilójával ő a főnök a BT hangszórók között, amit 60 W-os teljesítményével nyomatékosít. Ez 120-ra nő, ha kettőt használtok párban, hiszen ismeri a TWS technológiát is. A basszusa meghajlítja a vaspálcát az asztalon, a kérdés az, hogy ti koncertet vagy műhelyhangszórót kerestek. 30 500 Ft-ot kell érte kiperkálni, cserébe megkapjátok a főnököt a Tronsmart kínálatából.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 6
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 7

7.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Végre egy cég, aki fel merte vállalni, hogy nem kellenek mindenféle idióta bemenetek a hátoldalra. Használt valaki mostanában micro SD kártyát zene lejátszásra? És pendrive-ra másolgattatok az elmúlt 10 évben mp3 fájlokat? Mert amióta okostelefonok léteznek, kb. mindenki arról hallgat zenét, külön zenelejátszó hardverek sem nagyon vannak már, egyszerűen kipusztultak amiatt, hogy a mobilok minden funkciót magukba olvasztottak. Azért a menekülés vékony ösvényét meghagyták, jack dugót kaptok, illetve egy DC bemenetet, ha fix áramforrással akarjátok a T6 Max-ot táplálni. Ez annyira nem lesz egyszerű, lévén nem adnak tápegységet a hangfalhoz. Na, és persze bekapcsoló gomb is van a szilikon takaróelem alatt, ami az IPX5 védettséget adja.

Mivel a hangszóró TWS képes – amit sajnos nem tudtam kipróbálni  másik eszköz híján -, ezért elméletileg 2 db-ot is összekapcsolhattok, így ténylegesen szétválaszthatjátok a sztereó sávot jobb és bal oldalra. Azért azon érdemes elgondolkodni, hogy szükség van-e kétszer 60 W teljesítményre egyáltalán. Nyilván, ez önmagában nem sokat mond el a hangról, de ennyivel be lehetne szórni egy hatalmas autószerelő műhelyt is. Vagyis ez a hangszóró inkább kül-, mint beltérbe való. és ezt bizony a hangján is tetten lehet érni.

Tronsmart T6 Max – A ló túloldala

A SoundPulse technológia sokaknak ismerős lehet más Tronsmart termékek kapcsán. Nem tudom, hogy ez az arcon verős basszusban nyilvánul-e meg, de Sonkamod kollégával hitetlenkedve figyeltük, mennyire máshogy tud szólni a T6 Max attól függően, hogy milyen zenét játszottunk le rajta. Össze-vissza pakoltuk az irodában a szerkezetet, az asztallapra, a kanapéra, a földre, a tárgybox tetejére, de egyszerűen nem tudtunk fölötte napirendre térni. Ez így ment vagy egy órán és 20 számon keresztül, aztán egyszerűen elkönyveltük, hogy ez ilyen.

Két ismételhető furcsaságot azért észrevettem a hangkarakterisztikában, az egyik, hogy az elképesztően basszusorientált hangszóró néha átesik a ló túloldalára…aztán néha meg vissza. Ezt leginkább a hangerő állítgatásával lehet szabályozni, lent nagyon jól szól, középen viszont elromlik valami. Vad dübögésbe vált a zene, teljesen kinyírja az énekhangot, elfedi a basszussal telt hangszerek zavaros összemosódása. Volt olyan zene, hogy a cintányérra azt hittem, valaki egy vaslapot kalapál, csak azért tudtam milyen hangszer, mert ezt a muzsikát már sokszor hallottam.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE  kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Aztán a Tankcsapda Egyszerű dal című számánál meg lehidaltam, milyen jó. A baj az, hogy ez a tíz az egyhez esete, a legtöbb dalt megöli az „ellenállhatatlan” brummogás, ami minden más hangot elfojt. Így viszont nem igazán lehet kihasználni a 60 W-ot, hiszen ha feltekeritek a hangerőt, oda a jó összhatás. Különösebben nem ecsetelném, hogy milyen a közép és a magas tartomány, mert a brutális basszus mindent dominál, ez nem egy éneklős vagy szimfonikus zenéhez kitalált Tronsmart cucc.

Ellenben nyílt térben, ahol egyébként is van háttérzaj, maximálisan el tudom képzelni, hogy beválik. Ilyenkor képes mindent túlordítani, dominál benne a basszus, szóval egy jó kis tábortüzes dorbézoláshoz egészen kellemes lehet. Főleg azért, mert 8 különböző membrán ontja magából a hangot.

Bár nem teljesen omnidirekcionális a hangszóró, de azért a 270 fok tuti megvan, így sokkal nagyobb tartományban hallható, mint a hagyományos megoldások. Volt egy érdekes mondat a sajtóanyagban: „you will not only hear but also feel the bass”, ez maximálisan igaz, ha elé állsz, a vesédet is megrezegteti. Kicsit olyan ez, mint a buliban 4-5 sör meg 3-4 feles után, amikor már nem a dallamot, csak az ütemet élvezed, annyira készen vagy, ilyen szitura tökéletes lenne a T6 Max.

Extra szolgáltatások viszont szép számmal találhatóak a repertoárban. A már említett TWS mellé ott az NFC, illetve a „voice assistant” ami itthon nyilván nem nyom annyit a latba, mint az angol nyelvű országok esetében. A üzemideje természetesen brutális, 20 óra a gyárilag megadott érték, hiszen egy ekkora testben jó nagy akkumulátor – 12 000 mAh kapacitású – is elfér. A valóságban viszont ennél is rózsásabb a helyzet, hiszen csak az alsó egyharmadban szól jól, így senki nem fogja üvöltetni.

Összegzés

A Tronsmart T6 Max ahhoz képest, mekkora dög, nem üt akkorát, mint amit vártam. Ez leginkább az elcsúszott hangkép miatt van, mondhatnám, hogy brutálisan jó a basszus, de ez nem igaz, már amennyiben nem attól jó valami, hogy az énekhangot és a magas tartományt is totál kicsinálja. Érdekes módon az alsó egyharmad hangerőn sokkal jobban szól, mint feljebb, így viszont nehéz kihasználni a 60 W-os teljesítményt. El nem tudom képzelni, hogy kinek kellene ebből kettő darab.

A fentiek alapján az árát is sokallom, 30 000 Ft-ot nem adnék érte, de 20 000-ért átgondolnám a dolgot, főleg hogy EU Priority Line áfa-és vámmentes szállítással rendelhető.

Pro

 • Hosszú üzemidő
 • Brutális basszus
 • Sok szolgáltatás

Kontra

 • Középen és magas tartományban pocsék
 • Drága
 • Fölöslegesen brummogós, kinyírja az összhatást
 • Minél hangosabb, annál jobban torzítja a hangokat

hirdetés