hirdetés

Tronsmart Element Mega Pro teszt

Nagy, nagyobb, még nagyobb

teszt
Tronsmart Element Mega Pro teszt 1
írta: hajas
2020-11-20

Megjelent a Tronsmart második 60 wattos giga Bluetooth hangszórója, az Element Mega Pro, ami elsősorban a Kinder tojás alakú T6 Max házon belüli, illetve a BlitzWolf BW-AS3 ellenfele lett. A külső sokaknak ismerős lehet, hiszen egy korábbi modellt, az Element Mega zenedobozt tuningolta fel a kínai gyártó, ami ugyan méreteiben nem sokkal lett nagyobb, de teljesítménye messze lekörözi a kis testvért. A Geekbuyingon 23 500 forintot kóstál az ára, de természetesen Európából küldik, áfa- és vámmentesen.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 7

8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Az M betűs gomb segítségével a hangbemenetet választhatjátok ki, ami lehet Bluetooth 5.0, jack, illetve micro SD kártya, bár utóbbit nem hiszem, hogy sokan használnák, ennek ellenére a Tronsmart még mindig nem szabadította meg ettől a porttól az eszközeit.

Ki vesz azért Bluetooth hangszórót, hogy utána „őskori” megoldásokkal küldje rá a számokat?

Type-C kábel segítségével tudjátok feltölteni a hatalmas, 10 400 mAh-s akkumulátort, ráadásul USB kimenetet is találtok rajta, így powerbankktént is funkcionál a hangszóró, ami valljuk be őszintén, sok esetben jól jöhet. Minden szükséges kábelt mellékeltek a dobozban, és plusz pont, hogy egy elegáns tárolózsá is a csomag része, így ha magatokkal viszitek és bedobjátok a táskátokba, akkor nem fog rommá karcolódni a „zsalutégla”. A TWS funkció itt is megtalálható, ehhez be kell nyomnotok a fektetett homokóra gombot (aminek az ikonját a JBL hangszóróktól lopták), így nyomathatjátok a bulit (remélhetőleg már a közeljövőben), akár 120 wattos teljesítménnyel, ráadásul ebben az esetben sztereóban fognak szólni kedvenc zeneszámaitok. Sokkal könnyebb két hangszó segítségével megtölteni a nappalit vagy nyári estéken a kerti kiülő területét.

Tronsmart Element Mega Pro – Nem minden a teljesítményről szól

A laikus ember talán azt gondolná, hogy minél magasabb a wattok száma, akkor annál jobban fog szólni. Azonban ez egyáltalán nincs így, akik régóta olvasnak minket, már tudhatják, hogy a Tronsmart korábban már próbálkozott óriási, gigantikus teljesítményű szörnyeteget gyártani, ő volt a T6 Max. Külsőre egész pofás lett, gigászi teljesítménye tényleg mindent letarolt, azonban épp ez volt az egyik hátránya is, egyszerűen túl sok volt.

A basszus szinte leszakította a kollégák fejét, ráadásul iszonyatosan elnyomta a többi hangsávot, nem beszélve arról, hogy rezgett tőle az asztal, az irattartó, és szinte minden, ami a szerkesztőségben volt. A mérnökök kényletelenek voltak orvosolni a problémát, így a Mega Pro-t más irányból közelítették meg. A 60 wattos teljesítményt megőrizték, maximális hangerőn ez is képes levinni az ember fejét, de már sokkal jobb értelemben. Nincs az a bömbölő basszus, ami elnyomná a vokált vagy a többi hangot a zenében, így egy házibuli esetén nem lüktetne a vendégek feje. Nem szól rosszul, de nekem még mindig a T6 Plus a favorit, hozzá képest tesztalanyunk kicsit fakóbb hangokat produkál, de mérföldkövekkel jobb, mint a Kinder tojás.

A basszus kellemes, néhol talán egy kicsit gyenge. A magas hangok nem visítanak, a középtartomány is tisztán szól, és még max hangerőn sincs semmiféle recsegés, ropogás, ami sok olcsó hangszóró rákfenéje. A sávok finomhangolhatók az equalizer segítségével, három üzemmód közül választhattok: alapértelmezett módban, amikor fehéren világít az equalizer gomb, akkor az erős basszusra összpontosít a doboz, zöldnél az énekhangokra fókuszál, míg a harmadik, kék fénynél 3D hangzást ígér a gyártó. Nekem az első és a harmadik mód jött be, utóbbi főként videó nézés közben dobhat sokat az élményen. A vokál mód túlságosan tompítja a mély hangokat, és doboz hangja lesz mindennek, ezt nem igazán találták el. Fontos tudnivaló, hogy TWS üzemmódban nagyobb lehet a késleltetés, ezt érdemes mellőzni YouTube-ozás közben, hiszen zavaró lehet a hang és a kép csúszása.

Tronsmart Element Mega Pro teszt 9

Az üzemidő hozza a gyári értéket, miszerint 50%-os hangerőn 10 órán át duruzsol a készülék. A teszt során többször változtattam a hangerőn, volt, hogy maximumon üvöltött, de többnyire 50% alatti hangerővel hallgattam, így nagyjából 13 órán át bírta. A kisebb tesóról anno nem tudtuk, hogy milyen IP minősítéssel rendelkezik, szerencsére a Mega Pro-nál már a dobozon is jelzi a gyártó, hogy ő bizony IPX5-ös besorolást kapott, így a fröccsenő víz, sör, eső nem tesz kárt a szerkezetben, viszont használat előtt mindenképp jól zárjátok vissza a portokat védő gumidarabot, különben csak papírnehezéknek lesz jó a Mega Pro.

Összegzés

Jó úton halad a következő tökéletes hangszóró megalkotásához a Tronsmart, a Mega Pro is elég jól szerepelt. A T6 Max-hoz képest sokkal kellemesebb lett a basszus, ráadásul a méretén is tudtak csökkenteni, így könnyebb magatokkal vinni. A sok extra, mint például az EQ, NFC és a tárolózsák plusz pont, illetve a powerbank funkció is.

Hátránynak talán a súlyát említhetném meg, illetve, hogy a basszus néhol kicsit gyenge, de ez nem jelenti azt, hogy nem szólna jól a tesztalany. A Geekbuyingon a TSMEGAP2 kuponkód használatával 23 500 forintért rendelhetitek meg Németországból, így néhány nap alatt, áfa- és vámköltségek nélkül viszi ki hozzátok a futár.

Pro

 • Remek minőség
 • Kellemes hangzás
 • Tárolózsák a csomag része
 • Hosszú üzemidő
 • Powerbankként is használható

Kontra

 • Nehéz
 • Vokál módban kevés a basszus

hirdetés