hirdetés

Blitzwolf BW-AS3 TWS hangszóró teszt

Menő vagyok, majd beszarok

teszt
Blitzwolf BW-AS3 TWS hangszóró teszt 1
írta: Don Kartács
2020-09-30

„Ezt sem Kinder tojásban találtam”, is lehetne a szlogenje a Blizwolf új gigahangszórójának, ami a Tronsmart T6 Max-nak állít ellenfelet. A hatalmas, 70 W-os teljesítménnyel rendelkező zajongó 12 000 mAh kapacitású akkumulátorral büszkélkedhet, ez 20 óra üzemidőt tesz lehetővé 50%-os hangerőn. De jól szól egy ekkora hodály? Ez egy igen lényeges kérdés, már csak azért is, mert 26 000 Ft-ot kérnek érte.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 8

7.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Az érintőpanelről vezérelhető a hang, illetve a zene lejátszása, a BT kapcsolat állapota, a mikrofon, és az NFC-s párosításhoz is ide kell érinteni a telefonotokat. Van még középen egy diszkréten világító Blitzwolf felirat is, ha elfelejtettétek volna, ki gyártotta a terméket. A hangszóró hátulján egy meglehetősen nehezen a helyére illeszthető szilikon záróelem mögött bújnak meg a portok: bekapcsolás és reset gomb egyben, 3,5 mm-es jack csatlakozó, USB-C port a töltéshez és tápegység bemenet, ami az alapcsomagnak nem része, és nem is találtam meg, hol lehet ilyet kapni. Felróható a hangszórónak, hogy nincs USB-A port pendrive-oknak vagy TF olvasó micro SD kártyának, ami leszűkíti az adatátviteli lehetőségeket.

A minőség alapvetően rendben van, de azért ámulatra semmi nem ad okot. A kiegészítők listája pedig pont abból áll, amit vártok: USB és jack kábel, plusz egy leírás.

 

Blitzwolf BW-AS3 – Úgy szól, mint egy légkalapács

Már a Tronsmart T6 Max esetében sem kedveltem azt, hogy irreálisan nagy zúzást akartak belevarázsolni egy majdnem hordozható eszközbe. A zene minősége ugyanis nagyon nem egyenlő azzal, hogy valami hangos meg bitang benne a basszus. A Blitzwolf BW-AS3 pedig ebben a két versenyszámban erős, ráadásul a teljesítménye is megvan hozzá, papíron 70 W-ot tud leadni.

Ez leírva nagyon jól is néz ki, hallgatva viszont közel sem ilyen rózsás a helyzet. Az, hogy már közepes hangerőn sem lehet lerakni semmilyen felületre, mert a basszus lerezgeti a tárgyakat, nem teszi a hangképet jóvá, maximum brutálissá. Tipikus műhelyhangszóró, ott ugyanis a hangminőség másodlagos a teljesítménnyel szemben. A sajtóanyag mindenfélét említ, hogy körkörösen szól, hogy kiváló a basszus, hogy jók a magasak, de ezeket azért erőteljes túlzásnak tartom.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Valóban körkörösen sugároz, hiszen fekszenek benne a membránok, viszont a mélyek alul annyira összefolynak, hogy hosszabb távon nem lehet megmaradni mellette, legalábbis én nem tudtam. A szub-basszus tartomány egy massza, olyan mintha valaki egy kalapáccsal folyamatosan egy téglafalat verne, szinte érzitek a koponyátokban a „kopácsolást”. Ez hosszú távon nagyon fárasztó, minőségi zenehallgatásra nem alkalmas, viszont parti hangszórónak használható. Mint ahogy arra is jó, hogy „csak valami” szóljon a háttérben. A magasai nem rosszak, de ez a mindent überelő mély tartomány annyira domináns, hogy a dübögéssel és nem a női énekhangokkal lesztek elfoglalva.

Van a dolognak még egy hozadéka, hogy sík felületen egyszerűen nem lehet ott hagyni hosszabb távon a BW-AS3-at, mert mindent berezget. Én is kénytelen voltam a kanapéra vagy a kárpit székeim ülőlapjára rakni, különben állandóan rezonált körülötte valami. Ettől tuti kikészülnek a szomszédok, szóval, aki nem akar öri-harit a lakókörnyezetében, az nagyon óvatosan nyomkodja a hangerő fel gombot. Már csak azért is, mert elég érzéketlen a panel, én inkább a telefonomon hangosítottam vagy halkítottam. A szoftveres ekvalizerrel egyébként lehet a hangját is finomhangolni, és ez csökkenteni a dübögést, de ez inkább csak tüneti kezelés, mint gyógyír.

Ami az üzemidejét illeti, a 20 óra 50%-os hangerőn teljesen reális, de egyszerűen képtelen voltam a folyamatos püfölést ennyi ideig hallgatni. Feltölteni 6 óra, ami érthető is egy 12 000 mAh kapacitású akku esetében. Elvileg IPX4 szabvány szerint áll ellen a folyadékoknak, ez kb. a fröccsenő víz szintje, de például a portokat védő szilikon záróelemet eléggé nehéz visszarakni a helyére, szóval azért olyan nagy bizodalmam nem volt az ellenálló képességében. A BW-AS3 használható kihangosítóként is, a tetején van a mikrofon, oda kell beszélnetek, ha ilyesmire vetemednétek. Nyugodtan mondhatom, hogy a hangminőség borzalmas, és valami fura elektronikus sípolás is vegyült a visszhanggal. Életben eléggé nevetségesen néz ki, ahogy egy hengerhez beszéltek, kötve hiszem, hogy sokan emiatt vennék meg ezt a készüléket.

A Blitzwolf terméke TSW képes – sajnos ezt tesztelni nem tudtam -, vagyis össze tud kapcsolódni egy másik ugyanilyen termékkel, és szétbontani a két sztereo csatornát. Nem hiszem, hogy sokan lesznek, akik elköltenek több mint 50 000 Ft-ot 2 db BW-AS3-ra, de a lehetőség adott. Az NFC tökéletesen működött a Poco X3 NFC telefonommal, itt nem volt hiba.

Összegzés

A Tronsmart T6 Max-hoz hasonlóan ennek sem tetszett a hangképe, iszonyatos erőlködés lengi körbe, keménynek akar látszani, minden műszaki adat az egekben, ehhez képest viszont annyira basszussal telített a kibocsájtott zene, hogy gyakorlatilag élvezhetetlenre silányítja a többi frekvenciát. Tipikus műhely hangszóró, ahol a hangminőség másodlagos, viszont kell a teljesítmény, hogy az egyéb zajokat túlordítsa. A minőségi zenét biztosan nem itt kell keresni, kicsivel többért már kaphattok szintén TWS képes Tronsmart T6 Plus-okat, amik nagyságrendekkel szebben szólnak. A mikrofonja kritikán aluli, az üzemideje viszont remek, már amennyiben képesek vagytok azt elviselni, hogy kis manók belülről gumikalapáccsal ütik a koponyátokat.

A Blitzwolf BW-AS3 26 000 Ft-ért nálam megbukott, még akkor is, ha cseh raktárból érhető el, ami garantálja a gyorsabb szállítást. Helyette inkább kéne egy Xiaomi soundbar vagy valamelyik Tronsmart termék, ha pedig mindenképpen egy giga hangszórót szeretnétek, ott a Tronsmart T6 Max.

Pro

 • Jó üzemidő
 • Egész jól összerakták
 • Kellő teljesítmény ahhoz, hogy a hangja nagy tereket betöltsön

Kontra

 • Mindent agyonverő basszus
 • Hosszabb távon nagyon zavaró, alacsonyfrekvenciás püfölés
 • Ha TWS módban akarjátok használni, egyből 50 000 Ft fölé szaladnak a költségek
 • Az egyik legrosszabb mikrofon, amit valaha használtam

hirdetés