hirdetés

BlitzWolf BW-WA3 BT hangszóró teszt

WA, mint wadállat

teszt
BlitzWolf BW-WA3 BT hangszóró teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2021-10-11

A BlitzWolf, mint gyártó eddig is erős volt a BT hangszórók terén, de igazán izmos modelljük nem volt a piacon, és kültérre való sem nagyon. Ezért összehozták a két szegmenst egy termékben, és kiadták a brutális WA3-at, ami nemcsak úgy néz ki, mint egy terminátor hangszóró, hanem teljesítményben is olyan, 100 W-ot képes kipumpálni magából, mindenféle időjárási viszontagságoknak ellenáll és akár 12 órán át is üzemképes marad. Megkérik az árát, 29 000 Ft a BGHU1056  kuponnal, ami ahhoz képest, hogy az eredeti ára 43 000 Ft, jelentős különbség. A Banggood Express szállítás ráadásul ingyenes így már az áfával és a vámmal sem kell foglalkoznotok.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 9

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Van viszont rajta egy két kifejezetten érdekes részlet,

az egyik a bal hátul megtalálható fül, amibe kötelet lehet fűzni és ezzel felrögzíthető a hangláda, viszont ilyesmit nem adnak hozzá a dobozban, csak egy Type-C kábelt, amivel tölteni lehet. A másik, a hason elhelyezkedő tripod mount, ami egy szabványos menet, és a projektorokhoz hasonlóan a hangszórót is állványra lehet szerelni. Ez egyébként egy teljesen jogos elvárás, hiszen fülmagasságban sokkal jobban szólnak az ilyen cuccok, nem is értem, más miért nem alkalmazza a megoldást.

A felület viszont helyenként csúnyán tud kopni,

már a kibontás után észrevettem egy apró részt, ahol lejött ez a kályhaezüsthöz hasonló bevonat, szóval hosszabb távon nem lennék meglepve, ha nagyon viseletessé válnának a BW-WA3-ak. A hátlapon a különböző csatlakozókat láthatjátok:

 • Type-C port a töltéshez (tetű lassú, 5 óra alatt lesz tele)
 • jack port
 • USB-A csatlakozó
 • TF bemenet micro SD kártyához (ma már nem nagyon használjuk)

Mint látható, elég rendesen telepakolták a WA3-at csatlakozókkal. Az USB-A porton keresztül képes reverse charge-ra is, vagyis használhatjátok powerbankként is az eszközt. A bemeneteken keresztül flac, wav, wma és mp3 fájlokkal próbálkoztam, mindegyiket lejátszotta, ami meglehetősen ritka tulajdonság a piacon. Mint ahogy a vezérlés kiválósága is. Persze itt is sikerült fekete alapon FEKETÉVEL felirkálni a dolgokat, de egyrészt a felület dombornyomott és emiatt minden kitapintható, másrészt viszonylag egyértelmű piktogramokkal pakolták tele a tetejét. Szóval a „nem tudjuk, de kitaláljuk” módszert remekül lehet alkalmazni.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Aztán vannak az olyan extrák, mint hogy a módváltásnál felvillantja a megfelelő kis LED lámpát, hogy tudjátok, éppen a Bluetooth, az USB-A, az SD kártya bemenet vagy az AUX az aktív. Ezenkívül azt is mutatja, ha TWS vagy párosító módban van, így nem fogtok belegabalyodni az állítgatásba. Ezek tipikusan olyan dolgok, amik egy kis odafigyelést igényelnek, de egyáltalán nem vonnak maguk után nagy költséget, szóval a BlitzWolf majdnem tökéletesre vizsgázott. Azért azt sikerült elrontani, hogy nincs egy normális töltöttség kijelzés, az viszont poén, hogy a cucc szélei annyira laposak, hogy az élére fordítva is megáll, egyrészt menőn néz ki, másrészt meg a kezelőszervek így jobban kézre állnak.

Ahogy már említettem, ez egy TWS képes eszköz, amit nem tudtam kipróbálni, mert csak 1 db-ot kaptam. Ennek lényege, hogy egy másik BW-WA3-mal képes összekapcsolódni és ilyenkor sztereó módban képesek szólni. Erre a gyakorlatban azért nincs igazán szükség, mert 1 db is olyan kegyetlenül hangosan képes szólni, hogy gyakorlatilag elviselhetetlen a hangja a lakásban. Nem tudom, hogy tudja-e a 100 W-ot – valószínűleg nem -, de hát ez úgy ordít, mint az állat. És mivel ez egy tipikusan táborba, a tűz mellé való cucc, ezért ott talán kevésbé hiányzik a sztereó hatás, de mondjuk a 2×100 W jó lehet, ha nagyobb térről és társaságról van szó. Három funkció van még, ami említést érdemel, ez is tudja a szokásos hangasszisztenst, amit kb. itthon senki nem használ, aztán ott van az RGB LED kikapcsolhatósága, amit azonnal meg is tettem, a harmadik pedig a beépített ekvalizer.

Ezzel pedig át is evezek a hang vonalra, ugyanis 3 hangkép között is választhattok, a sztenderd, a „light” – ezt egy zöld LED-del jelöli a WA3 – és a „heavy bass” – ez a fehér -, amitől tényleg máshogy szól a cucc. Podcastokat a light módban hallgattam, mert különben a mélyebb férfihangok nagyon dünnyögnek, a plasztikus zenékhez a sztenderdet használtam, ha meg akartam veretni egyet, akkor átnyomtam a „heavy bass”-ra, de mivel brutálisan sok a teljesítménye, erre olyan sűrűn azért nem éreztem késztetést. Már csak azért sem, mert már az 50%-on is olyat tol, hogy csak na.

Vannak viszont olyan műfajok, amelyek pedig kifejezetten kívánják a plusz basszust,

pl. a basszus gitárral és dobbal terhelt zenék. Dire Straits – Money for Nothing, George Thorogood – Bad to the Bone, ZZ Top, szóval alapvetően a rock klasszikusainál azért rá lehet egy kicsit segíteni az ekvalizerrel. És itt jön az első nagy dicséret a részemről, hogy a hangképet a basszus sem veri agyon, tehát nem telepszik rá az énekhangra vagy a magasakra, szépen egyenletes tolja a mélyeket, de a zenei kép ettől nem hullik szét. Ez meglepő, mert voltak prekoncepcióim, hogy milyen lehet a BW-WA3, de szerencsére jó. Annak idején a BW-AS2-t is dicsértem, de aztán ahogy jöttek a tesztcuccok, rájöttem, semmi mást nem tud, csak ordítani meg püfölni, nála a BW-WA3 egy sokkal finomabb szerkezet.

Összességében nagyon elégedett voltam a hangjával,

főleg, hogy az elviselhetőség határán belül maradva nem is torzít. Ez a Windowsnál maximum hangerőt jelent, míg az eszköz oldalán kb. a skála felét, de ez már az a küszöb, amire a szomszédok nem dobálják a lájkokat. A BlitzWolf cucca rezzenéstelenül tűri a kínzást, semmit nem torzult a hangkép, én pedig nem kínoztam tovább. Már csak azért sem, mert a 12 óra üzemidőt is 50%-os hangerőre adják meg, míg a 20 óra beszélgetésit 70%-ra.

Sajnos a kihangosító része eléggé gyászos,

csoda, hogy az AI megérti, mit magyaráztok neki. Mert élő emberre majdnem teljesen használhatatlan, pocsék a hangminőség, torz is, ezt ne erőltessétek. Szerencsére a kutya nem használ ilyen hangfalakat kihangosításra, teljesen életszerű ezekhez beszélni, és még röhejesen is néz ki. Engedjük is ezt el, mert hangfalnak jó, kihangosítónak meg nem.

Összegzés

Aki keménynek akar látszani, esetleg túrázó, hegymászó vagy hasonló hobbit űző egyén, az vegyen BW-WA3-at. Meg az is, akinek egy kellemes hangminőségű, jól kezelhető, brutális teljesítményű hangszóróra van szüksége. Két dolog nem tetszett, az egyik, hogy ez a kályhaezüst felület szerintem hajlamos lesz a kopása, a másik, hogy kihangosítóként nagyon gyenge teljesítményt nyújt. De ez kit érdekel, senki nem vesz ezért BT hangszórót. A hangja jó, az üzemideje nem különben, tönkremenni sem fog a masszív cucc. A beépített ekvalizer, a TWS mód és a menet az alján extra, akár állványra is állíthatjátok, van egy csomó csatlakozó rajta, powerbankként is funkcionál, szóval jó kis cucc ez.

29 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BGHU1056  kuponkóddal, ami teljesen reális, viszont ennyiért azért már szép számú konkurencia verődik össze. Szóba jöhet a Tronsmart Force Pro, de az kisebb teljesítményű, vagy a T6 Pro, ami talán jobban szól, de csak 45 W-os, vagy a Xiaomi Mi, de abból meg egyből kettőt érdemes venni, hogy egyáltalán megközelítsék a BW-WA3 szintjét. Szóval van választék, de a BlitzWolf termékének egyáltalán nincs szégyenkezni valója. Ha ráesik a választásotok, akkor ingyenes Banggood Express szállítással rendeljétek, így az áfával és a vámmal sem kell foglalkoznotok.

Pro

 • Nagy teljesítmény
 • A hangkép rendben van
 • Érdekes extrák: furat állványra szereléshez, beépített ekvalizer
 • TWS módban képes 2 db összekapcsolódni és sztereóban szólni
 • Sok csatlakozó a hátoldalon

Kontra

 • Hitvány mikrofon
 • A kályhaezüst szín kicsit gagyi és kopásra hajlamos

hirdetés