hirdetés

BlitzWolf BW-AS4 TWS hangszóró teszt

Csirkekeltető

teszt
BlitzWolf BW-AS4 TWS hangszóró teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2021-01-06

A BlitzWolf BW-AS4 egy igazán modern, futurisztikus hangkeltő berendezés. Kifejezetten érdekes, átlátszó kinézetet kapott, képes TWS módban működni, vagyis egy másik eszközzel összekapcsolódva sztereóban zenélni. Természetesen hordozható is, illetve mindenféle színt képes a beépített LED megjeleníteni. Szokás szerint a hangminőség legfontosabb kérdés, de ha az jó, akkor bizony 16 000 Ft-os árával a kategória favorit Tronsmart T6-ot is veszélyezteti. Mivel új termék, egyelőre csak kínai raktárból rendelhető, érdemes EU Priority Line szállítással kérni, az áfa- és vámmentes.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 7

7.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Egy pici szilikon takarólemez mögé rejtették el a portokat -viszont az IP szabványt nem találtam meg -, nevezetesen a jack, a TF – micro SD – és a töltésért felelős micro USB-t. Persze az első kettőt keveset fogjátok használni, lévén van BT alapú hangátvitel is, amiből a szerkezet már az 5.0-s szabványt ismeri. Ez amiatt fontos,

hogy így filmek alatt sem csúszik a hang, vagyis mozizásra is alkalmas a szerkezet.

Mivel 2 db érkezett tesztre, egyből TWS módba tettem őket, hiszen sztereóban igazi a zenehallgatás. Ezzel kellett szőröznöm egy kicsit, de 5 perc alatt azért összejött, és így legalább végignyomkodtam a gombokat is. Nagy mágia itt sincs, az 5 kapcsolóból egy a megállításért és az elindításért felel, 2 a hangerőszabályzásért, míg az elsővel lehet ki-és bekapcsolni a szerkezetet, illetve a különböző módba kapcsolásokért is ez felel. Az utolsó jobb oldalt a legérdekesebb, ez vezérli a LED-et.

Eleinte azt hittem, hogy a hosszú, a rövid meg a dupla nyomásra mekkora jól lehet variálni az effekteket.

Aztán rájöttem, hogy hosszúra csak simán kikapcsol, rövidre meg körbe váltogat piros/kék/zöld lélegző, illetve fehér statikus fények között, míg az utolsó állásra össze-vissza villog. Mintha lenne hozzá köze a zenének is, de akkor vagy nagyon nem találja el a ritmust, vagy tényleg csak simán random. A mai napig nem értem, hogy sikerült előhoznom a piros-kék kombót az egyiken, míg a másik totálisan más színben villogott. Az tuti, hogy muzsikára máshogy villog teljesen véletlenszerűen, mint egyébként, de így elég nehéz beállítani, hogy mit is szeretnénk. Ráadásul állandóan „breathe-el”, nincs mondjuk csak statikus kék, ami teljesen érthetetlen. A leírás sem segített a feladat megoldásában, összességében véve ezt egy eléggé nagy, kihagyott ziccernek érzem, pedig ez akár jó is lehetett volna, így a funkció inkább csak furcsa.

 

BlitzWolf BW-AS4 – Hogy mondja, bátyja?

Túl vagyunk majdnem minden műszaki paraméteren, de egy fontos még hiányzik, az üzemidő. Ezen már elhasalt a BW-HA1 is, és az AS4 sem áll olyan hú de jól. 5 óra üzemidő, ez a konkurensekhez képest elég karcsú, de ez még elviselhető lenne, ha nem 4,5 óra lenne a töltésidő. Ez nagyon sok, viszont működés közben powerbankra dugható és újra feléleszthető, akkor is, ha lemerült. Ettől még a Tronsmart T6 és T6 Plus 15 órája így is háromszor hosszabb, amire azt mondom, bika, az AS4-re meg azt, hogy rövid.

A BlitzWolf szerkezetének hangjától azt vártam, hogy bomba lesz, már a bekapcsolási effekt is nagyon király módon megrezgeti egy adag méllyel a membránokat. Ez rendkívül látványos, így többször ki- és bekapcsoltam az AS4-et, hogy mókázzak vele. Gyanús volt, hogy ebből V karakterisztika lesz, bár a merülés iszonyatosan hangos sípjeléből ez még nem derült ki. Természetesen itt sem állítható a rohadt erős csipogás a hangerő gombok nyomkodásával, így az emberben meghűl a vér, mikor először hallja, nem tudom miért nem lehet erről leszokni.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Ha ezen túltettétek magatokat, jöhet a zene-bona. A BW-AS4 körsugárzó, vagyis 360 fokban nyomja ki magából a hangot, mivel a két membrántípus egymásnak tulajdonképpen háttal szerelték be. Az alsó, szövettel bevont részben állítva helyezkedik el a 2 db magas hangokért felelős rezgőfelület, ami darabonként 180 fokot fed le. Felfele pedig a basszus membrán mered, de ezt elfektették a műanyagbúra síkjában, így elvileg a cucc az arcunkba tolja brutális basszusát, csak ez a valóságban nem igazán akar megtörténni.

Aztán beugrott, hogy ja, igen, az agybadugós fülesek miatt a telefon ekvalizerét aszimmetrikusan szoktam beállítani, és jellemzően a V karakterisztika miatt az alacsony frekvenciatartományt lejjebb húzom. Kikapcsoltam, de még mindig nem volt basszus. Biztos én hallom rosszul, hallgattam mindenféle dobolós, basszusgitáros zenét, de semmi. Rendben, akkor ledobom az atombombát: System of a Down-Chop Suey. Aki nem ismerné a zenét – pedig számtalan mém alapja -, nagyjából a lényeg az, hogy brutális dobos és gitáros zúzással a háttérben az énekes érthetetlenül eldarálja a szám szövegét. Azért a B.Y.O.B is esélyes arra, hogy kicsaljuk a basszust nagyjából bármilyen hangkeltő eszközből.

Ennek ellenére a helyzet nem változott, pedig már ilyen muzsikákat is elővettem, mint a Pendulum-Slam, aminek már a nevében is benne van a zúzás. De a BlitzWolf BW-AS4 képtelen volt értékelhető basszust produkálni, emiatt nagyon színtelen a hangkép, mintha teljesen „sík” lenne az egész. Pedig én belső szerveket megremegtető mélyeket vártam, csilingelő magasakkal, és kiéneklős közepekkel. Ezt viszont nem tudja, ahogy a kémia órán mondták a szakközépben: színtelen, szagtalan gáz, és valljuk be, ez így tényleg „gáz”.

Összegzés

A BlitzWolf BW-AS4 egy viszonylag gyenge hangképpel ellátott, rövid üzemidővel rendelkező, nagyon szép dizájntárgy. Tényleg ez néz ki a kategóriájában a legjobban, de ugyanabba a hibába esik, amibe a BW-HA1, ha egy zajkeltőnél nem jó a hang, senki nem fog érte lelkesedni. Ráadásul számtalan ziccert hagyott ki a cég, a LED-es megoldásban sokkal több volt, és a 4,5 órás töltési időt is lehetett volna gyorstöltési szabvánnyal rövidíteni. A TWS rendben működik, tényleg jobb sztereóban a muzsika, ha valaki mégis venne a Négyesből, mert annyira bejön neki a kinézet, akkor mindenképpen párban tegye.

Jelen esetben nem a 16 000 Ft-os árát sokallom, hanem a hangját sajnálom, de dizájntárgynak még így is remek. Mindenképpen EU Priority Line szállítással rendeljétek, az áfa- és vámmentes.

Pro

 • Jól néz ki
 • Háttérfénynek is használható
 • A minősége rendben van

Kontra

 • Még mindig ordítva jelzi, ha merül
 • Nem elég hosszú az üzemideje
 • A hangjában nem sok basszus van
 • Vagy a hangja legyen jobb, vagy az ára kevesebb, mondjuk egy tízes

hirdetés