hirdetés

BlitzWolf BW-HA1 famagvas hangfal teszt

Fából vaskarika

teszt
BlitzWolf BW-HA1 famagvas hangfal teszt 1
írta: Don Kartács
2020-12-19

Ritka madár nálunk a fa maggal rendelkező hangfal, bár néha beesik egy Xiaomi mélynyomó, vagy hasonló termék. Azonban most a BlitzWolf hozott össze egyet BW-HA1 néven, ami sokkal inkább a kellemes dizájnra, mint a brutális műszaki paraméterekre megy rá. Simán el tudom képzelni, hogy a polcomra tegyem, főleg azért a 14 700 Ft-ért, amit kérnek érte. Ez ráadásul a cseh raktáras ár, és a szállításért egy fityinget sem kérnek.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 6
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 7

7.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Érdemes megemlíteni néhány műszaki paramétert is. A 2000 mAh-s akkumulátorból 4-5 óra közötti üzemidő jön ki, de ennél nekem hosszabbat is sikerült mérnem, nyilván ha egy méterről hallgatom, nem fogom ordíttatni. Ellenben mikor merül, olyan ijesztően sípolt, hogy a lélek majdnem kiszállt belőlem, és ennek a hangerejét nem is lehet módosítani. Bluetooth szabványból az 5.0-t ismeri, ami miatt filmnézésnél sem csúszik a hang, de jobb, ha nem a The Mandalorianon próbáljátok ki, hiszen az ő szájmozgását sosem láthatjátok, mert „This is the Way”. A teljesítménye 20 W, de valahogy nem kívánja az ordíttatást, egy ilyen szépséghez egyszerűen nem illene ez a módi.

 

BlitzWolf BW-HA1 – Lehet ezzel hangoskodni

A hangszórók legfontosabb tulajdonsága nyilvánvalóan a hangjuk. Egy ekkora eszköznél pedig elkél a bejáratás, ha reális eredményt akartok kapni. Arról megoszlanak a vélemények, hogy ennek milyen hosszúnak kell lennie, de 10-20 óránál semmiképpen nem mondanék kevesebbet. Ha megvagytok vele, akkor lehet igazán hallani, mit is tud a szerkezet, előtte fölösleges értékítéletet alkotni.

Viszont sajnos húsz óra után sem éreztem azt a „wow” érzést, amit a küllem és az anyaghasználat sugallna. Fa ide vagy oda, nekem a hangja nem tetszik. Persze az anyaghasználat nem minden, százezer másik dologtól függ még egy ilyen eszköz teljesítménye. De az biztos, hogy nem úgy szól, ahogy én azt szeretem, kicsit mintha az énekesek berekedtek volna. Először azt hittem, hogy két irányba sugároz, és olyan nagyot nem is tévedtem, hiszen a robbantott ábrákat nézegetve előre 2 db treble – magas -, 1 db tenor – közép -, hátra pedig 1 db basszus hangokért felelős membrán mered.

Szóval az olyan gyári képeket, ahol a hangszóró felborítva egy alvó hölgy mellett fekszik a földön, nyugodtan zárójelbe lehet tenni. Teszegettem össze-vissza a lakásban a BW-HA1-et, elfordítottam oldalra, és hopp, így mintha jobban szólna, kellemesebbnek éreztem az összhatást, csak így pont nem lehet betenni a polcra a cuccot. Azért nagyon nem fogjátok eldobni így sem az agyatokat, egy Tronsmart T6 Plus UE hangminőségben csúnyán elveri, és az is nagyjából ennyibe kerül, csak éppen háromszor hosszabb az üzemideje.

Milyen érvet lehetne még felhozni a BW-HA1 mellett? Mivel az ilyen szerkezeteket nem lehet igazán vízzáróra megcsinálni, így az IP szabványt fel sem tüntették a leírásban. Van még valami homályos bla-bla a környezetvédelemről, a fáról, meg a fenntarthatóságról, emlegetik még a státusz LED-et, meg a talpán lévő gumi tappancsok miatt sem csúszik, meg fából is van, ja az már volt? Szóval nem nagyon vannak spéci tulajdonságai – mondjuk több bemenet, power bank funkció, TWS-es sztereó -, amit a konkurensek azért fel tudnak villantani. Ez pedig 15 000 Ft-ért eléggé karcsúnak tűnik, de ha vesztek egy gravírozó gépet mellé, és felülre ráírjátok, hogy Bose, akkor lehet, hogy kelendőbb lesz after market termékként.

Ilyenkor persze felmerül a kérdés, hogy mit vegyetek helyette, de ebben a dizájn hangszóró kategóriában nem nagyon van más, talán még a Xiaomi Square Box jut eszembe. Az ársávban viszont már sokkal szélesebb a választék, házon belül ott a BW-AS2 brutális basszussal, míg a konkurensek közül a Tronsmart T6 Plus-t vinném haza.

Összegzés

A BlitzWolf nem először nyúl mellé a hangszóró piacon, a BW-HA1 egyszerűen nem ér 15 000 Ft-ot, viszont 10 000 Ft alatt már meggondolnám a megvásárlását, mert tényleg jól néz ki, és háttérzenéhez ez is tökéletes. Viszont nyári táborba biztosan nem ezt vinném, hanem valamit, ami az elemeknek jobban ellenáll és hosszabb az üzemideje. Otthonra viszont olyan dolgot vennék, amit közvetlen áramforrásra lehet kapcsolni. Szóval a projekt egyszerű: 10 000 Ft alatt, cseh raktárból kéne, így viszont a tudásához képest ez csak egy szép, de drága hangszóró.

Pro

 • Szép dizájntárgy
 • Egyszerű kezelés
 • Viszonylag jó anyaghasználat

Kontra

 • 15 000 Ft-ért drága
 • Semmi extrát nem tud
 • Nagy jóindulattal is csak átlagos üzemidő
 • Értelmetlenül hangosan sípol, mikor merül

hirdetés