hirdetés

Anker Soundcore Wakey BT hangfal teszt

Sokol rádió 2022-re modernizálva

teszt
Anker Soundcore Wakey BT hangfal teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-01-18

Az Anker Soundcore Wakey nevű eszköze furcsa szerzet, egy igazi öszvér, ami több dolgot ötvöz egyszerre. FM rádió, alvássegítő, BT hangfal, vezetéknélküli töltő és éjjeli óra egyben, ráadásul minden funkciója vezérelhető applikációból is. A kérdés az, hogy van-e az eszköznek létjogosultsága még 2022-ben, főleg hogy 33 200 Ft-ot kérnek érte szállítással együtt. Az áfát az Aliexpress szerencsére fizeti a termék után.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 7

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A Wakey tetején egy kör jelzi a vezeték nélküli töltésért felelős panel helyét,

ez 10 W-os IQ – ami az Anker Exclusive Charge – töltést jelent, ami a a Qi-vel kompatibilis a gyártó szerint. Itt speciel látom is értelmét a dolognak, mert estére szívesen rátenném a telefonomat, ha tudná ezt a funkciót, de sajnos a Poco X3 NFC-t nem vértezték fel vele. A berendezésben nincsen akkumulátor, vagyis a hordozhatósága nulla, és a 230-as adaptere is kínai dugós – vagyis kell hozzá egy átalakító -, viszont kaptok hozzá egy FM antennát, amit a hátoldalába kell bedugni. Ez számomra egy picit azért furcsa, mert ha nemcsak Bluetooth-os, hanem WiFi-s is lenne az eszköz, akkor simán hallgathatnátok vele net rádiót, nem kellene a hátoldali kiegészítő. A vételi érzékenysége megfelelő, remekül összeszedi az éterből a jeleket, ezzel alapvetően nem is volt gondom.

A hátoldalán van még 2 db USB kimenet – csak töltésre szolgál – és egy AUX bemenet is, ha esetleg más módon szeretnétek az eszközöket csatlakoztatni és a zenei anyagokat átvinni. Bár a fronton elhelyezett kezelőpanelről is majdnem minden vezérelhető – rádió, hangerő állítás, ébresztőóra stb. -, az applikáció sokkal érdekesebb, így inkább nézzünk arra rá.

 

Anker Soundcore Wakey – Amikor az appnak van értelme

Az egyik gondolatom az volt a Soundcore app kapcsán, hogy milyen jó, hogy van, így nem kell felkelni az ágyból, ha állítgatni akarjátok. Kivéve persze akkor, ha éppen az IQ töltőn van a telótok, mert akkor ez egy róka fogta csuka helyzet. De tegyük fel, hogy ti a mobilotokkal alszotok és mindent szerettek erről vezérelni, akkor kiváló társ a Soundcore appja. Először is nagyon átlátható, másodszor az egész működés és a felület is kellemesen diszkrét, jó nyomkodni, minden nagyon gyorsan megtalálható benne.

Egy furcsaságra már az elején rájöttem: a telefon gombjai abszolút hatástalanok a hangerő állítására,

ezt csak a digitális csúszka huzigálásával változtathatjátok. A főbb funkciók az alábbiak:

 • fényerőállítás, ami képes automatikusan igazodni a fényviszonyokhoz, ki is lehet kapcsolni, illetve van night mód, amikor egy adott időintervallumban automatikusan lekapcsolja magát
 • ébresztőóra, időzíthetőséggel és tizenötféle különböző csengőhanggal
 • FM rádió, hangerőállítással és 10 db memóriahellyel
 • alvássegítő funkció, 10 különböző hanggal és időzíthetőséggel
 • óra funkció

Amit mindenképpen ki kell emelnem, hogy minden funkcióját elég finoman adja elő a Wackey, például nem veri ki a szemeteket az idő kijelzése – amit a telóról automatán szinkronizál -, nem erőszakos az ébresztésnél sem, pedig tud durván hangoskodni, ha kell. Az alvássegítő funkció nekem bevált, már a Xiaomi Qualitell esetében is tapasztaltam a jótékony hatását, ezt egyébként a többi Anker cucc is tudja az appon keresztül. Vannak madár hangok, eső, szélfújás, vízcsobogás és hasonlók, szerintem mindenki meg fogja találni a neki megfelelőt.

Ami az FM rádiót illeti, remekül megtalált minden adót,

sőt valahogy rá is szoktam a teszt alatt a hallgatására, pedig az online csatornák használatát sem nevezném éppen kellemetlennek. Ami a hangját illeti, meglepően jó egy rádióhoz képest, egy hangfalhoz viszont már nem annyira. Egy kicsit tompák a mélyek, furán püfölös, de valahogy nincs „húzása”, nem igazán üt a basszus, viszont a közepek és a magasak rendben vannak. Nem akarom magam ismételni, de rádiónak kiváló, egyébként maximum közepes. Az appban egyetlen furcsaságot találtam, bármit csináltam, az OTA frissítés nem akart lejönni. Többször nekifutottam, de vagy el sem indult, vagy 1-2%-nál megállt.

Összegzés

Az Anker Soundcore Wackey ugyan nem egy hiánypótló eszköz, inkább mindenféle jó dolgok keveréke. Elég jó hangszórónak is, amennyiben a rádiózáson van a hangsúly, van AUX bemenete a BT kapcsolat mellett, remek ébresztő és éjjeli óra, használható vezeték nélküli és hagyományos töltőként is, van alvássegítő funkciója, ami nálam működött, jól néz ki és mutatja az időt is. A minősége igencsak rendben van, tehát erre sem lehet panasz.

Ellenben az árára igen. Az érte kért 33 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). elég soknak tűnik, pedig egyáltalán nem rossz cucc ez ennyiért, és kellően visszafogott a kinézete ahhoz, hogy bármilyen lakás dizájnjába beilleszthető legyen, legalábbis akkor, ha nem ezt a halvány rózsaszint választjátok. A cuccot Kínából küldik, az alis bolt fizeti az áfát, az összegző lapon csak egy „VAT included in your order” feliratot kell látnotok.

Pro

 • Kellemes kinézet, jó anyaghasználat
 • FM rádió, vezetéknélküli és hagyományos töltő, ébresztő óra és alvássegítő egyben
 • Rádióhoz képest elég jól szól
 • Az app jó, kényelmesen állítgathatók belőle a funkciók

Kontra

 • Drága
 • Az USB portok csak kimenetek, töltésre és nem adatátvitelre használhatók
 • Valamiért az OTA frissítés nem futott le soha

hirdetés