hirdetés

Újdonság dömping Xiaomi módra

Mi Band 5, MI 10 Lite, Redmi 9, Pocophone F2 Pro

hír
Újdonság dömping Xiaomi módra 1
írta: Don Kartács
2020-06-11

Rendesen beindul a Xiaomi, ami az új termékek kiadását illeti. A nemrég bemutatott vagy annak küszöbén álló – ilyen például a Mi Band 5 – telefonok és egyéb kütyük dömpingje most érte el a Gearbestet és a Banggoodot, így végre tudunk releváns árakat mutatni, tehát ti is szemezgethettek a high-tech cuccok közül.

Mi 10 Lite – Felpuhulva

A Xiaomi Mi 10 és Mi 10 Pro egy kicsit túlárazottra sikerült, szerencsére az érte kért összeg folyamatosan kúszik lefele. Nem mindenkinek van azonban szüksége egy csillagromboló teljesítményére, viszont azért nagyon sokat lefele sem akarnak lépni a prémium szegmensből, nekik szól a Mi 10 Lite telefon. A készülék tartogat néhány érdekes műszaki paramétert, az SoC a Snapdragon 765G darabja, ami még mindig eléggé erős, még akkor is ha nem vetekszik a Mi 10 865-ös központi magjával.

A kijelző maradt 6,57 colos AMOLED, a készülék támogatja az 5G szolgáltatásokat, a legkisebb verzió is rendelkezik 6 GB RAM-mal, 4 lencsés kamera együttessel, NFC-vel, 20 W-os, QC4+ gyorstöltéssel, szóval egy elég kompakt kis készülékről van szó. Szerencsére nem maradt ki a Type-C port ellenére sem a jack dugó, és a szokásos infravörös port is ott figyel a mobil tetején. A legjobb viszont az ára, a 119 000 Ft sokkal emészthetőbb szám, mint a Mi 10 210-220 000 Ft-ja, a Mi 10 Pro-ról már nem is beszélve.

Redmi 9 – A budget legjava

Örök kedvencem az elnyomott kistestvér, ami minden idők egyik legjobb ár-érték arányú telefonja. A Redmi 8 tesztje kapcsán csak két dolog idegesített: nem volt duális WiFi és NFC. Imáim meghallgatásra találtak, az új modell mindkét hibáját javította, ráadásul az új olcsó mobilok már igen tisztességesen is néznek ki. Az alsó-közép kategóriában természetesen kell kompromisszumokat kötnötök, ami elsősorban a teljesítményben nyilvánul majd meg. Katonás sorban követik egymást hol az MTK, hol pedig a Snapdragon processzorok, most éppen a Helio G80 a soros.

Nem gondolnám, hogy ebben az árszegmensben a teljesítményével különösebben baj lenne, a MIUI egyébként is remekül optimalizált, és amióta elérhető a 4 GB RAM-mal szerelt variáns, egy ilyen telefonnal el lehet karistolni akár 2-3 évig is, ha az igényeiteket a készülék szintjéhez igazítjátok. A kamerarendszerre nagyon kíváncsi vagyok, már négy elemű, mint a nagyobb tesón, a Note 9S-en, amit már teszteltünk is. A szokásos Xiaomis finomságok is megmaradtak, van infra port a berendezéseitek távirányítására, és a Type-C csati ellenére sem vált az enyészet martalékává a jack csatlakozó. Aki sokallaná a 4/64-es variáns BG6R9 kuponnal elérhető 49 000 Ft-os árát, az 43 000-ért viheti a 3/32 budget verziót is, de én biztosan rááldoznám azt a 6000 Ft-ot a plusz hardverre.

Xiaomi Pocophone F2 Pro – Újabb Flagship

Újabb flagship telefon, újabb csapásirány a Xiaomi termékpalettáján. Az első Pocophone-t a gyártó az indiai piacra szánta, ahol igen fontos szempont volt az alacsony ár. Hol lehet meghúzni a nadrágszíjat egy mobilnál? Az anyaghasználaton, a kamerák minőségén és a kijelzőnél. Így a Mi 10 és Mi 10 Pro után a Pocophone a második olyan flagship teló, amiben Snapdragon 865-ös szív dobog de mégsem magasabb az ára, mint 200 000 Ft, helyette durván 150 000-et kell kicsengetnetek.

Ezért az összegért már jár minden földi jó, brutális SoC, 6 GB RAM, 128 GB háttértár, AMOLED kijelző, ehhez nem nyúltak a srácok, pedig azt vártam, hogy IPS panel lesz az olcsósítás egyik fő eleme. További nyalánkságok: 30 W-os gyorstöltés, 4 elemű kamerarendszer, pop-up selfie kamera, 4K és 8K videós képességek, NFC, infra, kijelzőbe építtet ujjlenyomat-olvasó, de még az 5G-s szolgáltatások és a WiFi 6 támogatására is maradt kraft. Hamarosan jövünk a teszttel, de addig is, aki szeretné a készüléket behúzni, az viheti 153 000 Ft-ért.

hirdetés